За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 48 618
  • 800
  •   1
Отговори
# 630
Моят син още спи при мен (1г.9м). Не го намирам за вреден и ужасен навик, важното е че не се буди и че се наспиваме нощем. Кошарата я прибрах наскоро, напълно неизползвана. До бала все ще намеря начин да го шътна да спи сам, щом го отбих едно спане ли ще ми се опре 😉.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 13:20 от Анонимен

# 631
Мен много ме бепе страх да не го научим да спи при нас. Но до сега не сме го слагали в нашето легло.  Като бяха коликите спяхме на дивана в хола. Ако го сложим в нашето легло то той е в активната гимнастика. За сега заспива в кошарата ама времето ще покаже кое как ще е Simple Smile

# 632
  • София
Моят син е вече голям, но понякога идва да спи при нас. Ако е сънувал "кошмар" притичва при нас. Но като му се разхъркаме и двамата и казва "о, отивам си в стаята" Joy

Като беше бебе (по време на коликите) спеше в количката по корем. През нощта си спеше в леглото.

# 633
AnMary, сега се сетих, че и моя така спеше през деня често в количката, но задължително ако я бутам напред назад, слагах един кабел пред гумите за да друса и да си мисли , че е навън...луда работа, сега ми е смешно като се сетя , но тогава...

# 634
Някъде бях чела, че в първите месеци от живота си бебето има нужда от това гушкане, защото сърдечния ритъм на майка му го успокоява. Все пак девет месеца са били свързани и му е трудно да се отдели от нея. Пишеше, че близкия контакт е много важен за емоционалното състояние и психиката на бебето, даже се препоръчваше в първите месеци да спи в леглото на родителите си.  С времето минавало.Моя син също заспива гушнат в мен, да заспи самичък на леглото примерно това не е било до сега. Понякога успявам да го оставя на леглото, понякога още в същата секунда се събужда и заплаква. В неговото си легло спи само вечер и то защото мен ме е страх да не го затисна нещо, иначе през деня никога не го слагам да спи там, спи на дивана, в нашето легло или в мен. Ама пък аз обожавам да го гушкам, та нямам нищо против Simple Smile!

най-успокояващо е кожа до кожа за моето бебе.  и двамата голички ис е гушкаме. мноого му харесва.
Спането на едно легло има повишен риск за СИДС, ние се гушкаме ако плаче много и заспива при нас, но по принцип гледам да избягвам.
 момичета на мен почна да ми намалява кърмата и се вкиснах.  мисля да включа помпа за задействане. просто аз така и така се чувствам виновна, че не прекарвам време с него, кърменето е едва ли не единственото, което му давам и се чувствам, че правя нещо полезно за него и го пазя  от болести. Важно ми е за моята психика Simple Smile)

тази играчка с пианото много искам да я взема, изглежда страхотна.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 14:32 от bodybeautiful

# 635
Опасността от СВДС може да се сведе до минимум, ако се вземат елементарни мерки. За бебето има неуспорими ползи да спи при майка си, това си е успокоение все пак за тези, които не могат в момента да се отделят.

# 636
Моят син на година и половина като се събуди през нощта става, отива да бърка в ушите на баща си, да прави кълбета на голямото легло или да се опитва да прибара отнякъде я зарядно за лаптоп, я слушалки и да си ги сложи на главата. И да не започваме с разхвърлянето на дрехи, ако случайно ги докопа или забравим да пуснем бебешката защита на гардероба. С една дума - пада си по нощния живот, и мен ме е страх, че ще заспим дълбоко и ще се събудим овързани с кабела на компютъра, или че ще заспи на пода и ще настине.
Затова - в кошарата, арестуван.

# 637
  • София
prolet_inchen,  Joy представих си го за момент.
Големият ни син до много късно спеше при нас, а малкият иска да го гушкам, но после търси кошарата си, нещо не му е удобно при нас, нямам идея защо. Аз не го намирам за лошо, ако спи при нас. При всички положения ще отмине и този период, няма да спи при нас до абитуриент. Mr. Green

# 638
И моят син спи при мен от третия месец(сега е на 11м.)Пробвала съм да го уча да спи в кошарата, която явно ще остане неизползвана, но така и не се получи.Аз нямам против да спим заедно, гушкаме се ,а и е спокоен, което е най-важно за мен.Всъщност това беше причината да “изгоним” таткото в друга стая-изключително неспокойно бебе.ММ мрънка понякога, че е време бебето да си ходи в кошарата, но за сега едва ли.....залепен е за мен Grin , даже спи на моята възглавница.

# 639
Човешките бебета излизат принудително по-рано, защото физически няма да могат да се родят нормално като станат прекалено големи. Т.е. когато бебето се роди, чисто емоционално то не е готово да се раздели с утробата на мама и затова има нужда от постоянен физически контакт с нея. Не случайно първите три месеца от живота навън са наречени четвърти триместър.
Та моето е на 10м вече, спи си в креватчетои все пак много по-спокойно и дълго спи, когато е до мен. Затова ако искам да поспим повече, сутрин го взимам при нас.

# 640
Аз не виждам нищо лошо в това бебето да спи с майка си, щом и двамата са щастливи от факта. Виж, ако тийнейджър иска да спи с мама, това вече не е на добре.
Сигурно е обсъждана темата, ама все пак ще питам. Дайте ми, моля ви, съвет как да се справим със зъбките. Малкия така плаче, че направо не знам какво да правя. Имам едно гелче, което уж трябва да го облекчава, ама ефект не виждам. Пробвах го и аз, то само леко ми изтръпва езика от него, и то за кратко.

# 641
Ние опитахме всевъзможни гелчета , прахчета и т.н от Бг и от чужбина поръчвахме. Абсолютно нищо не го успокояваше, първите няколко зъба бяха мъка, вече не разбирам кога му растат.
ПП Сякаш само Tertha (от Англия) в началото имаха ефект , но за кратко.

# 642
  • София
Писах и преди: пробвала съм какво ли не за зъбите и не видях ефект от нищо. В най-тежките случай (точно преди да се покаже зъбчето) давам 2,5 единици от Панадол, главно вечер.

# 643
  • София
Същата работа. Изпробвах какво ли не. Леко облекчение имаше сякаш от Teetha и сега от Камилия, но като цяло е неспокоен и не виждам някакво вълшебно действие.

# 644
Синът ми от известно време като му дам купичката с храна я бута, започва да пищи истерично, да се гъне, да слиза от стола. Поглеждам на друга страна и го игнорирам, докато не се успокои. Тогава бутам лъжицата в устата и той започва да яде все едно нищо не е било. Четох в една книга, че е етап на себеутвърждаване - детето се мъчи да се наложи като индивид. Примерно той много се сърди като му кажеш не - но досега каквото веднъж съм казала "не" си е останало "не". Това не пречи да се тръшка за всяка забрана, макар че после ги спазва.
Чудя се какво да правя, защото понякога, като запищи или зареве направо не издържам. Гледам в една точка настрани, докато не спре и не се успокои и после гледаме да се заиграем. Отвличане на вниманието не работи.
Мисълта ми е, аз ли бъркам някъде, защото искам това поведение да се разбере като напълно неприемливо. Вкъщи възпитаваме по един и същи начин - т.е. мъжът ми прави каквото и аз в ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт