За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 48 624
  • 800
  •   1
Отговори
# 615
момичета тази играчка с краката е невероятна, как се казва това нещо? за каква възраст е подходяща?  какви неща има за днешните дечица Simple Smile) майка ми е имала само някакви кукли с порцеланови глави и кожени играчки.

# 616
Тео, на Росман е, да. Аз от памперсите на дм не останах доволна. Малкия беше мокър, а аз сменям често памперсите, на 1и 30 мин, 2 часа някъде. Тези ги взех на късмет, да пробвам дали ще са по-добри и те се оказаха доста по-добри. Доволна съм и само такива смятам да купувам:blush:

# 617
mardji1, да, кажи как го научи да не иска гушкане?
Likeadream, до седмия месец или той ще пукне от реване или аз от нерви. Simple Smile
Всеки казва, че ще отмине,  трети месец вече само не отминава, аз се изнервям и за негово добро е да намеря начин.

Ами за съжаление няма как да се научи, от само себе си се отказа от гушкане. Аз си го обяснявам с неразположенията на стомахчето това гушкане.

# 618
И аз много се дразнех на Памперс. Тъкмо се оттървах от тях и оп..брата на мъжът ми ни подариха един пакет. Изпатках ги набързо и айде да се махат!
Минах на памперсите на ДМ и рахатясах. Но за сега 3ката не ми харесва и се надявам скоро да не се налага да минаваме на нея.

# 619
Body, активна гимнастика е това. Тази с пианото е на Фишър Прайс.

# 620
  • София
момичета тази играчка с краката е невероятна, как се казва това нещо? за каква възраст е подходяща?  какви неща има за днешните дечица Simple Smile) майка ми е имала само някакви кукли с порцеланови глави и кожени играчки.
Аз просто качих първата попаднала ми снимка от нет-а.
http://www.fisher-price.com/
Люлката и уокъра ни бяха на Фишер.

# 621
  • София
Благодаря ви за мненията за кожата. Явно ще трябва да сменя козметиката, но ще се консултирам с дерматолог. Засега положението не е толкова страшно и ще гледам да взема мерки навреме. Явно наистина недоспиването и възрастта си казват думата.

По отношение на масажа: с големия син правех всяка вечер упражнения и масажи, а с малкия- по-рядко, че мрънкаше доста, но лекарката ме караше да прибирам ръцете му към гърдите и краката към корема, после масажирах крайниците и в един момент ми каза да го карам да "тропа" с крачета в/у твърда повърхност от легнало положение, после го обръщах по корем (вече си държеше главата) и подпирах краката му с ръката си, което го караше да се оттласква напред като жабче.

И двете ми деца имаха активна гимнастика, но не се застояваха много там.

За приспиването: до към 6-7м. ги приспивах на ръце. Явно искаха да усещат топлината ми. Ще мине и този период. Сега сме на фаза люлеене. Мрънка нощно време и иска да го полюшвам. Избиват ни поредната серия зъби.

Аз минах на гащи-памперси, че ми е по-лесно при смяна. Той се върти постоянно, става седнал и е някакво чудо преобуването.

# 622
prolet inchen, пробвам го в момента, тъкмо реве след хранене и преди дрямка, понеже пак го изместих от мен. Колко завъртания се правят? Той реве, но през сълзи би трябвало да вижда движението на ръката ми като въртя пред очите?
mardji, той постоянно се буди като го оставям, не е само до стомаха Simple Smile

# 623
Аз го правих 10 минути и имаше ефект от рев към успокояване и после може би още 5—10 за сън

# 624
  • София
Аа и ние имаме такава активна гимнастика с пиано, но е на фишър прайс. Главата ми гърми от тия песнички..

# 625
Някъде бях чела, че в първите месеци от живота си бебето има нужда от това гушкане, защото сърдечния ритъм на майка му го успокоява. Все пак девет месеца са били свързани и му е трудно да се отдели от нея. Пишеше, че близкия контакт е много важен за емоционалното състояние и психиката на бебето, даже се препоръчваше в първите месеци да спи в леглото на родителите си.  С времето минавало.Моя син също заспива гушнат в мен, да заспи самичък на леглото примерно това не е било до сега. Понякога успявам да го оставя на леглото, понякога още в същата секунда се събужда и заплаква. В неговото си легло спи само вечер и то защото мен ме е страх да не го затисна нещо, иначе през деня никога не го слагам да спи там, спи на дивана, в нашето легло или в мен. Ама пък аз обожавам да го гушкам, та нямам нищо против Simple Smile!

# 626
prolet inchen, о супер, аз вчера го правих 5-10 мин, днес ще пробвам по-дълго, дано има ефект
Phenix, скачени съдове, хубаво, но това са три месеца вече; ето, твоето дете нощем си спи в леглото, моя се засинява от рев Simple Smile и мен ме е страх да спи на леглото до нас, той вече и е доста подвижен, мърда, ще изпада, не си е работа, трябва да се учи на самостоятелност в неговото оградено легло Simple Smile

# 627
Синът ми от малък си спеше сам в неговото легло. Досега заспива най—лесно сам. Аз лично за нашата ситуация предпочитам да си е в кошарата. Няма опасност да го смачкаме, да падне, или да стане посред нощ без да го усетим и да се нарани нещо.
Пък и да спи в нашето.легло бързо може да се превърне във вреден навик, който по—късно ще ни е трудно да обясним защо мама и татко искат уединение.  Гушкаме се като е буден.

# 628
При нас също има драма, ако се събуди и види, ще си е  в неговото легло. Разплаква се, гушкаме се докато заспи и така. Понякога го правим това упражнение по няколко пъти, ама като заспи дълбоко, си спи. Сега е зор заради зъбите, ама ще мине.

# 629
Моят син е на година и половина. Първите 3месеца незнаеше какво е кошара, спеше само при мен и в шезлонг и то почти не спяхме де, зараади коликите. След това с доста мъка на 3тия месец го научих в кошарата, първоте няколко яечери плака много, през няколко минути го успокоявах и постеменно спря да плаче и свикна. Сега посреднощ се събужда понякога и сам идва и се сгушва в мен, тоооолкова мило ми става.

Общи условия

Активация на акаунт