За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 48 627
  • 800
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Даа, AnMary, май това ще е следващата ни покупка. Сега стои в активната гимнастика, но се изнервя в нея
Моят едва към края на 5тия месец - началото на 6тия започна да се заглежда и да играе в гимнастиката.
Люлката му беше по-интересна. Даже е заспивал в нея.

# 601
Кажете ми чалъми да науча момче на почти 3 месеца да спи сам на леглото? Заспива върху мен и колкото и внимателно да го местя на леглото, буди се до минути и започва да реве. Когато е вън на разходка си спи в количката, но у дома сам не иска. Пробите от последните два месеца: да го завивам с моята нощница, да го подпирам с възглавницата за кърмене, че да му мирише на мен, да му шепна "гуш, гуш, гуш", да му пускам приспивни песни, също какви ли не бели шумове. Да го оставя да се нареве пробвам веднъж седмично, вчера рева на три интервала по два-три часа с разходка между тях, аз седях с тапи за уши, че не се траеше, но пак не заспа сам, само ме изнерви до степен &@?#%$ и в 22:00, за да не го удуша, го гушнах, заспах преди него. Та това съм пробвала до сега. Уж беше малък-малък, но в края на месеца става на 3 месеца и трябва да намеря начин да спи сам, защото е абсурдно и изнервящо върху мен.

# 602
ОО, в шезлонга и люлката се спи редовно. Там удря играчките, но гимнастиката не го кефи. На повивалника когато лежи е най-активен Simple Smile

# 603
Кажете ми чалъми да науча момче на почти 3 месеца да спи сам на леглото? Заспива върху мен и колкото и внимателно да го местя на леглото, буди се до минути и започва да реве. Когато е вън на разходка си спи в количката, но у дома сам не иска. Пробите от последните два месеца: да го завивам с моята нощница, да го подпирам с възглавницата за кърмене, че да му мирише на мен, да му шепна "гуш, гуш, гуш", да му пускам приспивни песни, също какви ли не бели шумове. Да го оставя да се нареве пробвам веднъж седмично, вчера рева на три интервала по два-три часа с разходка между тях, аз седях с тапи за уши, че не се траеше, но пак не заспа сам, само ме изнерви до степен &@?#%$ и в 22:00, за да не го удуша, го гушнах, заспах преди него. Та това съм пробвала до сега. Уж беше малък-малък, но в края на месеца става на 3 месеца и трябва да намеря начин да спи сам, защото е абсурдно и изнервящо върху мен.

Този филм го играх, ще отмине. Сега и да искам да я гушна преди сън, тя не дава. Ляга си сама и не иска никой да й се вре.

# 604
surasura,
И аз ги търсих тези чалъми, но не ги намерих. До 7мия месец се спеше в ръцете ми постоянно, вечер се приспивахме на ръце и с триста зора я слагах на леглото. Отмина и този период.
Знам, че сега ти е тежко и имаш чувството, че ще продължи вечно, но не е така. Минава и това. Моята щерка е на 1.2г. и от 10тия месец някъде просто я гушвам на леглото и е заспала за 5 мин. Е пак има критични дни и нощи, особено като никнат зъби, но не е постоянно. Simple Smile

# 605
mardji1, да, кажи как го научи да не иска гушкане?
Likeadream, до седмия месец или той ще пукне от реване или аз от нерви. Simple Smile
Всеки казва, че ще отмине,  трети месец вече само не отминава, аз се изнервям и за негово добро е да намеря начин.

# 606
  • София
Моята бебка беше по същия начин. Към 6-тия месец започна да ме бута и да не иска да спи, докато я нося. Сега ще стане на годинка, но заспива само с кърмене. Аз също търся вариант за приспиване, изключващ гърда, но не откривам.

# 607
Пробва ли да му затоплиш чаршафа, преди да го преместиш в леглото? Пробва ли имаше някакви торбички с костилки или пълнеж против колики, които се затоплят и слагат до коремчето? Пробва ли да го люлееш леко в леглото като го преместиш? Бебетата се будят толкова лесно, че направо да ти се дореве. Опита ли примерно да му пуснеш някаква тиха успокояваща мелодия, докато заспива в теб и после да не я спираш, докато го преместиш?

# 608
Няма бе, никой не е пукнал нито от реване, нито от нерви. Grinning
Съчувствам ти и знам, че ти е тегаво сега, ама се радвай поне, че спи. Използвай времето да починеш, нищо че ти е в ръцете. Аз си купих четец и знаеш ли колко блажени часове изкарахме двете така. Тя спи в мен, аз си чета. Това, че къщата е нагоре с краката или, че няма нищо за ядене - голям праз. Wink
Сега го търся тоз сън, ама йок.

# 609
prolet inchen, затоплено съм пробвала, възглавницата с костилки не работи, приспивни мелодии да, но не работят. Люлеене в леглото не съм, защото няма такава функция. Пробвала съм да го люлея у нас да заспи в коша за кола, не работи...

Likeadream, ще сме първите в историята, обещавам. Simple Smile

# 610
Ами сега прочетох, че трябва да се хване правилната фаза на съня. За целта вдигаш ръчичката и ако падне, без да се събуди бебето, значи е дълбоко заспало. Ако очичките му се мърдат под клепачите, значи, ще се събуди. Препоръчват също като го хващаш да го местиш да държих едната ръка на корема, другата на гърба на бебето. Също бях чела един трик - отваряш ръката и с отворена длан към лицето на бебето извършваш кръгови движения. Разстоянието да е около 5-10см до лицето на бебето.  Започваш бързи въртеливи движения и после забавяш постепенно. Бебето се хипнотизира от движението. Пробвах го от интерес, моето момченце е и подвижно, и ревеше, но се успокои и заспа.

# 611
  • София
А по въпроса с ученето бебето да дъвче ..... как стоят нещата при вас ?

# 612
  • София
Моята свикна доста бързо да дъвче. Винаги е с нас на масата,  като ядем ние и тя. Като гледат и по-бързо свикват.

# 613
Здравейте, мили дами/мами:blush:

Минавам да освиркам памперсите на Памперс, в чуденка съм дали да не им изпратя едно мило писмо, в което да им обясня колко са им качествени продуктите. Това в кръга на шегата, разбира се. Аз, в  крайна сметка, не успях да оставя малкия съвсем без памперс. Притеснява ме не честото пране, а това, че малко или много трябва да стои мокър. Зима е, апартамента е топъл, но все пак. Но пък му смених памперсите с марката на  местната дрогерия/ Babydream се казват, не знам в България дали ги има/ и съм много по- доволна. Кожата на дупето му, ако не съвсем суха, то определено е по-суха от преди и го няма ефекта на запарването. Иначе се мием по няколко пъти на ден с водичка и отвара от тетра, мажем мястото с ихтамолов балсам/ съвсем малко на върха на крайчето на клечка за уши/ и бебешко кремче за дупе и се надяваме да забравим скоро за този момент от живота ни.
По повод предстоящите празници, мислим Дядо Коледа да ни донесе ето това
https://www.amazon.de/LCP-Kids-Liegeposition-H%C3%B6henverstellb … by+kombihochstuhl
Не знам дали избора ми е добър, ще се радвам да споделите мнение. Малчо не обича да стои самичък, иска ми се да може да е около нас докато вечеряме, или да може да ме наблюдава докато оправям прането примерно. Той не сяда все още, защото е малък, но това столче има различни положения. Какво ще кажете?

# 614
  • Германия
Phenix, на Росман е марката пелени, нали? Аз по-принцип използвам на дм, но скоро ми бяха пратили 2 броя Babydream за проба и много ми харесаха, и от тях ще взема другия път

Радвам се, че се оправяте вече!

Общи условия

Активация на акаунт