За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 48 634
  • 800
  •   1
Отговори
# 585
Нищо не правех до миналата седмица (на 2.5 месеца е).
Просто малкия толкова пищи след баня по време на мазането с лосион, че направо вдига блока във въздуха и дори и да искам няма как да му правя масаж, понеже главната ми мисъл е да го укротя и да не се засинява от плач. Та мажа и обличам набързо.
Миналата седмица го водих на ортопед, той ми каза да правя следното упражнение - да събирам крачетата едно към друго (да се допират коленете), по 10 серии дневно, с по 15 бройки в серия. Това е.
По коремче рядко го оставям и то за много кратко, че много си "киндилка" Grinning главата все още.

# 586
  • Германия
Дъщеря ми си прекарваше 90% от денонощието по корем, нея не можех да я сложа да легне по гръб и преобличането беше кошмар  (то и сега е, де )
Не съм правила никаква гимнастика, и масаж толкова правих...

# 587
  • София
Аз с гимнастиката и масажа започнах като качи малко телесна маса. Краченцата на моя син бяха като клечки за зъби Simple Smile

# 588
  • София
По корем не иска. Смисъл, не си вдига главата, а си я обръща на една страна и си лежи, мързелчето.
Когато е на кеф, един час преди хранене го събличам по памперс и му правя масажче - ръце, гърдички, крачета, на гръбчето също. Разпъваме нагоре ръчичките и крачетата хубаво надолу. После диагонално крайниците. През това време се смее на лампата хаха. След баня също му го правя, но една идея по-бързо, че огладнява. Ако през деня процедурата е за 30мин, след баня е 15мин.

# 589
У дома гимнастика се прави вечер след баня. Мъжът ми му я прави. Разперва и събира ръчичка, Опира крачета към коремчето и още други неща, но не гледам, защото през това време правя млякото. През деня го слагам на няколко пъти по коремче. Вдига сравнително стабилно глава. Обръща се вече на ляво от стоене по корем. Когато е по гръб мята яката крака и ръце Simple Smile Обича да го придърпам към себе си, както е по гръб, и да се отласне с крачета . Голям купон му е Simple Smile

# 590
Правя, когато е на кеф. Горе-долу това, което си изброила плюс тупаница с крачетата, но не всичко всеки път. Някой път я слагам на коленете ми и пускам YMCA, за да правим движенията с ръцете. Аз се забавлявам повече. Grinning По корем не обича да седи, но главата й е доста стабилна от много рано и като изнедоволства, веднага я обръщам.

# 591
Правя, когато е на кеф. Горе-долу това, което си изброила плюс тупаница с крачетата, но не всичко всеки път. Някой път я слагам на коленете ми и пускам YMCA, за да правим движенията с ръцете. Аз се забавлявам повече. Grinning По корем не обича да седи, но главата й е доста стабилна от много рано и като изнедоволства, веднага я обръщам.
GrinningVery Happy:D разсмя ме с  YMCA. супер идея!!!
абе ние защо не сме стабилни с главата??? също така има само една много отчетлива усмивка засега, която да е в отговор на моя усмивка, иначе уж се усмихва, когато ще пръцка, но това според мен е гримаснечене. май изоставаме с развитието...

# 592
Глупости, как ще изоставате с развитието ?! Всяко бебе е различно, изобщо не сравнявайте с другите бебета.
Какво е това УМСА ?

# 593
Жана, песента на Village people. Grinning Имат танц с движенията на ръцете, които описват буквите YMCA. Не е научен похват, но е весело.

# 594
Попи, мерси. Хич не ми дойде на акъла Grinning

# 595
  • София
абе ние защо не сме стабилни с главата???
Ще заякне.
И моите в началото бяха като играчките с клатещите се глави. Вдигне си главата, прави опити за задържане и полягва.
Има време. Слагай го по корем с някакви играчки около него.

# 596
Моя много иска да си ползва краката ама му е много рано. Такива ритници, отласкване, страшна работа..

# 597
  • София
Моя много иска да си ползва краката ама му е много рано. Такива ритници, отласкване, страшна работа..
Време му е за

Да рита и да ти свири Simple Smile
Навремето и аз мислех да купувам подобна, но ми дадоха една на старо. Без музикални елементи по нея Joy

# 598
За кожата да кажа, че моята беше много дехидратирана и суха, докато кърмех. После след отбиване на първото дете се пооправи. Сега положението е доста трагично, но аз го отдавам и на възрастта и на системното недоспиване. То на близо 40 години няма как да изглеждам росна китка, уви Sad!

# 599
Даа, AnMary, май това ще е следващата ни покупка. Сега стои в активната гимнастика, но се изнервя в нея

Общи условия

Активация на акаунт