За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 50 078
  • 800
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Синчето няма да има три месеца на празниците. Ще му вземем ръкавички за гризане и куче, разказвач на приказки. От свекърите ще има сгъваема кошара, от нашите столче за хранене. От брат ми съм направила една поръчка дрешки. За другите роднини - не знам.

# 571
  • Германия
Синчето няма да има три месеца на празниците. Ще му вземем ръкавички за гризане и куче, разказвач на приказки. От свекърите ще има сгъваема кошара, от нашите столче за хранене. От брат ми съм направила една поръчка дрешки. За другите роднини - не знам.

Ето това са полезни подаръци!

# 572
  • София
Ние сме взели промишлени количества Лего + тихи книжки, много ми харесват като идея и изпълнение, с тяхните имена отгоре, да видим дали те ще ги харесат.

# 573

Я сподели за ръкавичките, моля, че близначето много яде тия ръце, ще полудея

# 574
Индивидуално е. Моето дете се заиграва много, но има голям брат и според мен това оказва влияние. Баткото обаче не се заиграваше с нищо на тази възраст, само ме дърпаше да го забавлявам и за 5 мин. не можех да поседна или да свърша нещо.
Нашият батко е по-голям с 7 г. и половина.Освен да го ядосва и дразни,друго не прави.И го учи да се бие.Изобщо нямат нищо общо.

# 575
Момичета, на бебе 1г. 6м. може ли да дам белен боб? Давала съм леща, ядеше я без проблем, но за боба се чудя. Макар че аз имам проблеми със стомаха, а беления боб го смилам по-лесно от лещата.
До момента съм давала - яйца, месо мисля от традиционните всичко, леща, домат, броколи, карфиол, картоф, морков, лук, червена чушка, тиквички, тиква, сирене, масло, кисело мляко, различни глутенови семена и смески, олио, зехтин, рапицово масло, куркума, чубрица, копър. Сещате ли се нещо важно да съм пропуснала? Прясното мляко мисля да изчакам още малко, например 2 години да стане.

# 576
Аз на моето му давам и кашкавал, на 10м ще стане след два дни.

# 577
  • София
Пийкок, отчаях се и аз с тия ръци в устата.. Първоначално почна с палец, сега бута целия юмрук. В отчетната във Фейсбук ги препоръчаха:
http://www.dundio.com/gummee-glove-ръкавичка-гризалкажълто-gum-09.html

# 578
Аз съм давала боб, може да пробваш с малко количество и повече моркови вътре и евентуално червена чушка. С кашкавал отдавна съм захранила, да не говорим как нагъва маслини и кисели краставици...

# 579
  • София
Аз на моята давам всичко, изключвайки единствено сладкиши. Януари ще прави годинка и ми е останало единствено белтък и ядки да въведа. Много е лакома и хапва всичко с голям апетит, а аз не искам да го развалям. Щом и се яде, яде.

# 580
Геричка - децата на тази възраст много лесно се разконцентрират и всичко им омръзва бързо. Вкъщи напоследък е занимателно прехвърлянето на гигантски боб от една купичка в шишенце с тясно гърло или в друга купичка с лъжичка.  Дърпането на влакче /камионче с вързано въженце. Откопчаване и закопчаване на ципове.

Затрупала съм го с Лего Дупло, мислех, че ще му е интересно, но към момента единствения интерес е ако сглобя нещо, той да го разглоби. Купих днес от Джъмбо вълшебна магнитна дъска, интересна му е. От роднини получи поредния конструктор, а има 3 огромни кутии неотваряни. Колички и камиончета настъпвам и подритвам на всяка крачка.  От родителите ми съм поръчала една маса с две столчета от Икеа. Друго не знам, а всеки това ме пита... реално няма нужда от нищо

# 581
  • София
Малкият ми син също не се заиграва с нещо за повече от 5мин. Баткото се занимава с него, ако има време и желание, което е рядко, защото има свои ангажименти. Ако се наложи, се заиграват и то доста успешно, докато аз свърша нещо за няколко минути (да стопля ядене напр.).

prolet_inchen, аз не съм давала още боб, но не виждам проблем да опита белен боб. Той е по-щадящ.

Темата е за бебетата, ама аз ще я оспамя малко: Blush

Скрит текст:
Възможно ли е кожата на човек да се промени след раждане? Ползвам определена козметика за лице от години. След раждането чувствам кожата на лицето си суха и опъната (особено в последните седмици). Мисля да отида на дерматолог, но ще мога чак след празниците.

# 582
Пролет - нормален боб ( не белен) предложих преди около две седмици, на 1 година и 9 месеца е човечето.

Мишенце - да, най-вероятно се дължи на по-ниски количества прогестерон или недостиг на витамини.

# 583
  • ту тук, ту там
Мишенце,
Скрит текст:
още след първото раждане ми започнаха страхотни кожни проблеми - суха, опъната, сърбяща кожа, зачервявания, екземи по ръцете. От една сeдмица вече два пъти получавам някаква реакция на лицето и не откривам какво я предизвиква - зоната около устата и носа се зачервява и кожата е супер раздразнена. Изглежда си като обрив, появява се изведнъж, без видима причина. Sad

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 09:08 от elleni

# 584
майчета на деца между месец и два месеца възраст, колко време играете гимнастика с бебето? какви упражнения правите? аз искам да съставя програма за упражнения сутрин и вечер, която да включва масаж, седене по корем, , раздвижване на крачетата по гръб стил каране на колело, рефлекторно пълзене . засега играем гимнастика чат пат, най-вече във ваната, но искам да почна регулярно. на корем седи редовно по няколко пъи на ден, но още не може съвсем добре да си вдига главицата, изморява се.

вие какво правите?

Общи условия

Активация на акаунт