За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 170
  • 800
  •   1
Отговори
# 165
Супер, благодаря, Lady Stardust! Simple Smile

# 166
  • София
При снеговалеж времето омеква. Стига да не е мокър снега.
Ако вали слагате покривалото на количката.

Щерката беше първокласничка когато се роди малкото. Обикновено я прибираше ММ, но понякога не успяваше. Един ден бързам за у-ще (след обилен снеговалеж). Отъпкани пътеки няма. Метнала съм бебето в кенгуру и бързам. Изплаших бабите в квартала. Но нали знаете как реагират бабите по принцип - "олеле", "въх" и т.н. Толкова бях загряла, че ми се искаше да се разхвърлям на снега Simple Smile

# 167
Снегът в Сф в момента е точно мокър, а духа и вятър, но ние си излязохме, с космонавт и в раничката, една обиколка на квартала, освежаващо е. С количката ми е трудно в тия условия, то при нас и без сняг не става за количка.

# 168
Значи мисля след малко да изляза поне за малко, през прозореца гледам ту разрежда, ту се увеличава и сгъстява снега, ако е много зле, ще се прибера бързо-бързо... Simple Smile Благодаря ви за мненията!

# 169
Аз хич не обичам да излизам с количката като вали. Само с раницата обикаляме. По-малък като беше - в слинг.

# 170
Много обичах с количката да газя неотъпкан снях, супер ми беше, минаваша навсякъде. По кишата и шльопавицата много мразех, все щеше да се намери някой да ме охвърля. И на снеговалеж съм го извеждала, само го покривах с дъждобрана, сега вече мисията е невъзможна, предпочита да му вали, октколкото да е захлупен, гюруците на количките също не търпи.

Аз бих извеле двумесечно, в момента времето е меко и въздуха значително по-чист.

# 171
  • София
Първата количка на сина ми беше с големи гуми. Газех с нея всичко Simple Smile
Но я използвах около 10 месеца. Беше ми малко тежка за качване по стълби.
Кенгуру използвах 2-3 пъти. Слингът ми беше по-удобен.

# 172
Моята количка минава през сняг, но няма как да знам какво има под снега или по-точно коя по-голяма яма ще нацеля и колко кал ще се изплиска отдолу, така че не е до количка само (то няма и тротоари тук, така че с колите делим тесните улички), с две думи - квартал Витоша. Просто не става.

# 173
Мами какво да взева за колики доктора каза че бебе на кърма нямало колики но въобще не съм съгласна. Много се присвива вече и трябва да взимам нещор на 20 дни е. Казаха ми че може без рецепта мн се чудя за lefax

# 174
момичета, какво се прави при прегледа при педиатър на навършен един месец. Запазих час на 30ти ноември при нашата педиатърка, но се притеснявам как точно ще протече. също така проблем ли е, че е на 30ти, а не на първи декември, когато ще са навършени 30 дена?
Освен растеж какви бенчмаркове трябва да минат бебетата на тази възраст? Той много е пораснал, но не спи достатъчно, и ми изглежда свръх стимулиран през голяма част от времето, кокори очи и се притеснявам да не би да му има нещо с развитието. иначе има вече осмислен поглед и се вглежда в лица. Но не сме го стимулирали засега с нищо (светлини, черно-бели предмети), защото забравихме. Основно го храним и успокояваме. С музика и допир сме го стимулирали доста, но неволно.

# 175
да ми дойде на гости някоя вечер към 18-19ч да чуе този доктор дали бебе на кърма няма колики... Аз съм с две ръце за Лефакс, но при различните бебета действат различни неща. Пробвайте докато намерите това което го успокоява.

# 176

Аз бих извеле двумесечно, в момента времето е меко и въздуха значително по-чист.

а почти едномесечно за мъничко ??

# 177
Аз давам чай от копър на Хип и Лефакс едно впръскване на всяко хранене.
Еспумизан ни разказа играта! Пръцкане с много рев

# 178
момичета, какво се прави при прегледа при педиатър на навършен един месец. Запазих час на 30ти ноември при нашата педиатърка, но се притеснявам как точно ще протече. също така проблем ли е, че е на 30ти, а не на първи декември, когато ще са навършени 30 дена?
Освен растеж какви бенчмаркове трябва да минат бебетата на тази възраст? Той много е пораснал, но не спи достатъчно, и ми изглежда свръх стимулиран през голяма част от времето, кокори очи и се притеснявам да не би да му има нещо с развитието. иначе има вече осмислен поглед и се вглежда в лица. Но не сме го стимулирали засега с нищо (светлини, черно-бели предмети), защото забравихме. Основно го храним и успокояваме. С музика и допир сме го стимулирали доста, но неволно.

Естествено, че е не е проблем да идете ден по- рано. Ще премери кг и ръст, преслушват гърди и поглеждат гърло, нищо особено. За 10 минути ще мине, освен ако ти нямаш много въпроси.
Бебе на месец освен да спи и яде (+ рев) не виждам какво друго може да прави. Моята например основно ревеше.

# 179
  • София
Много сте смели. Аз гледам през прозореца противното време и не ми и хрумва да извеждам детето, но като ви чета и набирам желание. Но двумесечно не бих си и помислила да извеждам на този сняг и вятър.

Общи условия

Активация на акаунт