За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 168
  • 800
  •   1
Отговори
# 180
Аз давам чай от копър на Хип и Лефакс едно впръскване на всяко хранене.
Еспумизан ни разказа играта! Пръцкане с много рев

за каква възраст е този чай?

# 181
Аз моята от 8мия ден я изкарвах при всякакво време, освен мъгла. За новородено, опаковано в космонавт и в зимен кош на количка не виждам какъв ще му е проблема на сняг и вятър. Кофти е само за майката. Grinning

# 182
Извинете не знам къде да попитам ,но имаме следният проблем ..

Момиченце на 3г ходилата на краката ,дланите на ръцете и челото са червени и топли като при температура , а другите части от тялото са студени .. дори си маха чорапите ,защото я дразнят

Това с оросяването ли има проблем или с алергия ?? Мазах я с крем здраве ,но има временен ефект .
Какви изследвания трябва да пусне личната лекарка ?

Днес следобед сме на лекар ,но питам за да сравня защото се оказва ,че не е от най - добрите и и не обръща много внимание ..

# 183
  • София
Може да е някаква алергия. Можете да се консултирате и с кожен лекар.

# 184
  • София
И аз днес го изведох за малко. Снегът е мокър, но времето е меко. Като сме на темата зима, да попитам за ботушите, които сте купили- марка, удобства, недостатъци.

Отложих ваксината, защото е много крив и явно избива зъб, аз съм с лек гърлобол. За коя ваксина трябваше да е вкаран белтък? Докторката каза, че ще я сложим след 1-2 седм. (живот и здраве).

Записахте ли децата си на детска кухня? Аз искам да опитам, но около нас няма пункт на държавната кухня, а частните работят с яйчен прах и това ме спира. Не е ли по-добре да се готви с яйца?

Днес много въпроси имам. Blush

# 185
Аз давам чай от копър на Хип и Лефакс едно впръскване на всяко хранене.
Еспумизан ни разказа играта! Пръцкане с много рев

за каква възраст е този чай?
Аз го давам от някъде 21вия ден.

# 186
И аз днес го изведох за малко. Снегът е мокър, но времето е меко. Като сме на темата зима, да попитам за ботушите, които сте купили- марка, удобства, недостатъци.

Купихме му на Зизу ботуши. Предимства - удобни са ,стъпва правилно детето, няма опасност да остане дюстабан или да ходи на пръсти. Недостатъци - при интензивно намокряне могат да пропуснат вода, макар че си доплатихме за водоустойчива кожа. Де факто имат един шев отпред, който пропуска вода. Според мен не са подходящи за газене в сняг например. В Бургас сняг няма. Освен това имат много беден избор откъм цветове, ние си взехме черни от нямай накъде. Но аз не съм фен на цвета

Отложих ваксината, защото е много крив и явно избива зъб, аз съм с лек гърлобол. За коя ваксина трябваше да е вкаран белтък? Докторката каза, че ще я сложим след 1-2 седм. (живот и здраве).

Морбили, пареотит и заушка, но като четох то има толкова пречистен и малко белтък вътре, че само изключително алергични деца може да им стане нещо. Ние нали имахме алергии, ами аз не му бях дала яйце, като му бихме ваксината. Нарочно не му дадох, защото ако детето е алергично, винаги първата реакция към продукта е най-лека. Много четох, предимно западни източници, и там даже на алергични деца бият без проблем ваксина.

Записахте ли децата си на детска кухня? Аз искам да опитам, но около нас няма пункт на държавната кухня, а частните работят с яйчен прах и това ме спира. Не е ли по-добре да се готви с яйца?
Не съм го записала на кухня, готвя аз - за нас и отделям на него. Лично на мен не ми харесват детските кухни около нас, защото слагат нишесте и много малко продукти. Дето те ще направят леща или печена риба, то и аз мога. Вече всички вкъщи ядем бебешка храна, с минимално мазнина, печена или задушена, и на нас слагам подправки накрая.

Днес много въпроси имам. Blush

# 187
  • София
prolet_inchen, мерси. Аз купих обувки на Зизу и съм доволна. Утре ще мина през магазина да погледна ботушите.
Благодаря ти за информацията за ваксината. Така ми става притеснено когато дойде време за ваксина. Blush
И аз се двоумя с тези кухни. Облекчение ще е, но от друга страна не ми се рискува в нишесте и я. прах.

# 188
prolet_inchen, мерси. Аз купих обувки на Зизу и съм доволна. Утре ще мина през магазина да погледна ботушите.
Благодаря ти за информацията за ваксината. Така ми става притеснено когато дойде време за ваксина. Blush
И аз се двоумя с тези кухни. Облекчение ще е, но от друга страна не ми се рискува в нишесте и я. прах.
И ние имаме обувки на Зизу, и съм много доволна от обувките. Ботушките ако не ги мокрите много ще ви вършат перфектна работа. Просто може би при мен има и емоционален аспект, защото много ми харесва да си пасват добре дрехите, които носи детето. Този път направих грешка да му купя светло син космонавт, и с черни ботуши изглеждаше потресаващо. Съответно сега му купих два нови космонавта, за да си пасват с ботушите.Аз съм пълно куку, знам Simple Smile
Тази ваксина против морбили при нас мина най-леко от всички. Но и аз тотално се психясвам, и на нас ни предстои ваксина и просто не знам на кой свят съм.
В София може и да имате свестни кухни, не знам. То не, че аз като купя продуктите от магазина знам какво давам реално. Аз го правя по-скоро, защото мога да преценя колко карфиол, червена чушка, домат има в дадена порция като я готвя аз. Пък и при нас няколко майки ми бяха казали, че като се стопли времето е имало и вкисната манджа и аз тотално се отказах.

# 189
Към час откарахме навън с детето, метнах го отпред в раницата, че не бях убедена дали количката ще издрапа през снега, но утре ще я пробвам и нея. Малкият с еее такива очи гледаше снега, мисля че му хареса. Благодаря още веднъж за мненията ви! 😎 Simple Smile

# 190
  • София
Аз моята я записах на кухня като навърши 10 месеца. Много съм доволна, тя хапва всичко с голямо желание. Нишесте има само в десертите, не виждам какъв е проблема да не ги давате, ако не ви харесват. Лично аз не мога да готвя всеки ден и то толкова разнообразно.

# 191

Аз бих извеле двумесечно, в момента времето е меко и въздуха значително по-чист.

а почти едномесечно за мъничко ??

Също бих. Моето недоносено мартенче беше навън от 10-тия си ден, само защото 9 дни бяхме в болницата. Навън няма вируси, така, че по-добре за малко навън, отколкото за 2 часа в мола или до магазина.

# 192
Мишенце,
Аз я записах на Ян Бибиян от годинката, беше ми втръснало да готвя. На дъщеря ми и хареса, омита всичко, но тя си е ящна. Не и давам десертите, защото са бъкани със захар. Също много картофи слагат на манджите, ама това да речем не е болка за умиране.
Казаха ми, че Българче било по- добър вариант, мисля да пробвам следващата седмица.
А мед кога дадохте? Моята маймунка е на 13 месеца, но още не смея.

# 193
Мишенце,
Аз я записах на Ян Бибиян от годинката, беше ми втръснало да готвя. На дъщеря ми и хареса, омита всичко, но тя си е ящна. Не и давам десертите, защото са бъкани със захар. Също много картофи слагат на манджите, ама това да речем не е болка за умиране.
Казаха ми, че Българче било по- добър вариант, мисля да пробвам следващата седмица.
А мед кога дадохте? Моята маймунка е на 13 месеца, но още не смея.

Моята е на 19 месеца и не мисля скоро да дам мед. Може би доста след втората година ще дам.

# 194
Ние сме на 18 месеца и подозирам, че меда ще го въведе баба му... Без да знам Simple Smile
Аз да попитам - синът ми се беше подрискал още като бебе от банан на бурканче. Четох после, че хистаминът може да е -причината. От 7-8 месец значи, не съм давала банан. Сега дадох домат (нали пак съдържа хистамин) - от готово бебешко пюре го взех, за всеки случай. Нямаше проблеми, слава богу.
Но дали е разумно да слагам от тези парникови домати в яденето зимата, или да слагам малко бебешко пюре с домат в готовата бебешка яхния, която съм сготвила?

Общи условия

Активация на акаунт