За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 234
  • 800
  •   1
Отговори
# 390
Ротавирусна не сме слагали (по-точно давали, защото е през устата), нашите педиатри предложиха веднъж, т.е. питаха ни искаме ли я, аз казах, че не и не сме обсъждали повече. Информирах се от форума и статии. Мнението ми се припокрива с Lady Stardust и останалите момичета.

Не знам точно за какво забелване става въпрос, че все още се практикува рязко забелване, вкл. от педиатри... скоро четох в някоя от темите.
Аз издърпвам кожичката леко назад, доколкото позволява, без силен натиск, без болка, изплаквам с водичка, ако има нещо и я връщам обратно, не мажа с нищо там. Външно го мажа с кремове против подсичане, стандартно.

# 391
А, аз мислих, че се боде. Simple Smile Като чуя за ваксина и го свързвам с инжекция. Simple Smile
Благодаря за уточнението.

# 392
  • ту тук, ту там
Ротарикс не се слага, тя се приема през устата. Не съм слагала на никое от децата!
Не съм забелвала, не мисля, че е необходимо да се прави!

Дриймче, тази сутрин се сетих за вас, и щях да те питам как сте! Hug  Да минава бързо този вирус! Пфуу!

# 393
Ние също сложихме ротавирусната ваксина. Нашият педиатър ни препоръча и му се доверихме. Вярно, че не обхваща всички вируси от този вид, но се предполага, че ако се разболее, ще мине по-леко. Надявам се да е така.

# 394
момичета, а какво се бие на втория месец? уеднаквени ли са имунизационните календари за европейските държави членки?

# 395
  • София
Случвало ли ви се е на бебчо да му мирише странно В ухото. Не е зад, а вътре?
Сигурна ли си в мястото? Имах такъв случай. И аз бях решила, че му мирише ухото. Разгадахме го с педиатърката. Събираше му се мляко в гънката (многото гънки) на врата. Огледа й го

# 396
  • Германия
Аз съм по принцип ЗА ваксинирането и реших да сложим и ротавирусната. Може да не обхваща всички щамове, но все е нещо. Надявам се по принцип де не хваща такива вируси, но дори на прихване нещо от някъде може би ще мине по-леко.

Просто не виждам причина да не се даде ротавирусната ваксина. Така решихме за нас, нека всеки се информира и си вземе решение за или против

На два месеца се бие хексацима, ротарикс и пневмококовата ( ако правилно си спомням). Не знам дали в целия ЕС е оеднаквен имунизационния календар, най-малкото в Германия не се бие БЦЖ

# 397
Здравейте мами, кога може бебето да се слага да легне под ъгъл? Или разбирайте примерно на стол за хранене на най-легнала степен, но все пак има чупка в кръста... Или кога може държейки бебето в скут да стои седнало

# 398
  • София
Мисля, че от самото начало. Има столчета за кола за новородени, има анатомични легла, които ги оставят леко извити, cocoonababy например. Те се ползват от 0+. Ако не е много голяма чупката мисля, че може да се слага. Ако е голяма май се натоварва гърбът

# 399
  • Пловдив
Здравейте! Знам, че темата е за вече родени бебочета, но искам да попитам вие какви термометри си купихте и вършат ли ви работа? Защото аз от толкова гледане не мога да взема решение вече ... Ще съм ви много благодарна за отзивите! 

# 400
Аз съм с AGU, доволна съм. Става бързо и лесно

# 401
Не върви да сложиш новородено на стол за хранене от раждането. По-скоро след 5 тия месец, когато му повдигаш и количката. В скута за кратко може да се държи и от по-рано.

# 402
  • Германия
Здравейте! Знам, че темата е за вече родени бебочета, но искам да попитам вие какви термометри си купихте и вършат ли ви работа? Защото аз от толкова гледане не мога да взема решение вече ... Ще съм ви много благодарна за отзивите! 

За най-точно резултати се мери в дупето, трябва ти обикновен ел. термометър с мек/гъвкав накрайник, който бързо да мери. Аз си купих един на braun за 20 лв, но има и по-евтини предполагам.

Безконтактните не мерят точно, тези в ухото май също не са за новородени, а и май са по-скъпи. Удобни са евентуално да ти покажат ориентировъчно дали има температура или не, но не са точни.

Знам, че някои мами имат скрупули да мерят температурата в дупето, но аз не съм забелязала дъщеря ми да има някакъв дискомфорт. А и в болницата също така мерят...

# 403
  • Стара Загора
С такъв на лорели съм с мекия накрайник, струваше към 5 лв https://www.pakostnik.com/media/catalog/product/cache/1/image/9d … 5/1/0/1025001.jpg
Исках инфрачервен, но много се оплакаха, че не били точни.
И аз меря в дупето, просто трябва да се информираш как да го правиш, не да тормозиш детето.

# 404
В болницата, в която раждах и другите, в които съм била с бебето след това, винаги са ме карали да меря под мишницата. Имаше спор преди време за това и не искам да провокирам такъв, но досега лекар не ми е казвал да меря температура в дупето. Не става въпрос само за скрупули, просто не съм чула и виждала така да се мери температура и не виждам защо трябва аз да го правя.

Общи условия

Активация на акаунт