За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 238
  • 800
  •   1
Отговори
# 405
Не върви да сложиш новородено на стол за хранене от раждането. По-скоро след 5 тия месец, когато му повдигаш и количката. В скута за кратко може да се държи и от по-рано.

Питам за бебе на 4 месеца, защото според доки не трябва да се повдига ИЗОБЩО до 6ти месец... нито количка нито стол, а моето бебе не издържа без да вижда какво се случва

# 406
Изчакай да стане на 5 м. и му повдигни количката. В теб може да посядва вече за  кратко, има и шезлонги за бебета, слагай го там.

# 407
Ние си купихме стол за хранене на Бреви - на него имаше изцяло легнала позиция и можеше да се ползва като шезлонг от 0 месеца. Имаше и специален матрак за малки  бебета. Като беше на 3-4 месеца така го слагах и го ползвах за походно легло в дневната - с уговорката разбира се, че стоеше там 15-20 минути, докато свърша работа в друга стая. Имаше си и специални колани, които го обезопасяват малкото бебе.

# 408
как така не трябва да се повдига??? ние редовно го държим седнал за да се оригне...вредно ли е това????

# 409
Абе как ще е вредно, всички сме си носили бебетата. Говорим за седнало положение на бебето, където му се натоварват неукрепналите прешленчета. В майката може да присяда по-малко бебе, но не новородено, 4 месечно не е проблем.

А вие седнал го оригвате, то имаше май такава позиция, някак си се люлееше детето. За това ли питаш?

# 410
Ами до 5ти месец не е хубаво да се държи седнало бебето, има си позиции за оригване - пробвайте тигърче на клон например. Общо взето на нас ни каза ортопедът, да не го държим седнал или с наклон до 5ти месец, както и че не е хубаво да стои дълго време всеки ден в столчето за кола /шезлонг и т.н. До 3-4ти месец го държахме само на равна повърхност, после на това одобрено от раждането столче за хранене по малко /но то също беше без чупка, равно изцяло и със специален матрак/

# 411
  • Стара Загора
А каква е причината да искате да слагате бебе на 4 месеца на стол за хранене?

# 412
Ако въпросът е към мен, нашето столче за хранене комбинираше шезлонг и стол. Причината беше, че ме беше страх да държа 4 месечно бебе на дивана в дневната, за да не се преобърне и падне, така че ако имах да свърша нещо набързо и не мога да седя до него го слагах в шезлонга /стола, обезопасявах го и бях спокойна, че няма да се нарани. Освен това спестявахме място за второ креватче, което да изтипосаме в дневната, а и имаше гриф с играчки и възможности за активна игра. Два месеца по-късно го захранихме на него, като регулирахме постепенно и височината, и позицията на седене спрямо възможностите на детето.
За нас имаше смисъл да си купим продукт 3 в 1, понеже спестихме място, беше удобно и практично. По-евтино със сигурност не беше, понеже столчето струваше колкото стол за хранене, легло и шезлонг взети заедно, но аз съм доволна.

# 413
Аз на стол за хранене слагах като почнах захранването, т.е. 5 месеца и 20 дни за много кратко време. Преди това от 4тия за малко време в мен поседнала, но буквално няколко минути на ден. Шезлонг много не сме ползвали, госпожицата не го хареса, предпочиташе ръцете на майка си.
Температура меря с живачен под мишницата. Пускам и песни за 5 минути и успявам да я укротя така, за да измеря. Имях на Нук такъв от разстояние, никаква файда, показваше се каквото си иска, но може и в мен да е бил проблема, не знам...

# 414
  • Пловдив
Благодаря за отзивите Hug

# 415
Момичета давате ли биберони. Ние сме на 1 месец, но ме е страх да дам за да не объркам нещо с кърменето и да започне да не иска да суче

# 416
  • София
Биберон или залъгалка?

# 417

А вие седнал го оригвате, то имаше май такава позиция, някак си се люлееше детето. За това ли питаш?

ами и седнал и изправен на рамото, но седнал в скута също?? той най вече мъжът ми така го държи. но ще му кажа да спре. хваща го за плешките и до държи

http://smediaroom.com/wp-content/uploads/2017/07/img_0241.jpg нещо такова ни бяха показали. но май наистина не му е комфортно.

# 418
И двете ми деца са ползвали залагалки, кърмила съм ги по година и половина. За мен нямат връзка нещата.

# 419
  • София
И аз не виждам връзка м/и кърмене и ползване на залъгалки.
Дъщеря ми използваше залъгалка (за приспиване) до 2г. възраст. Синът ми не ползваше залъгалка.
И двамата са кърмени до 5ти месец.

Уригвала съм ги прави (на рамо) или с гръб към мен.
Ако седнал не му е комфортно не го мъчете.

Общи условия

Активация на акаунт