За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 50 124
  • 800
  •   1
Отговори
# 510
  • София
За твое успокоение вземи резултатите и направи консултация с лекар.

При моят син тромбоцитите бяха завишени. Изследванията излязоха в петък. Педиатърката не беше на работа и емнах ММ да ходим до Правителствена. Лекарката се учуди, че съм платила само за да види резултатите. "Така и така сте платили дайте и да го прегледам".
Успокои ме и ни изпрати по живо и здраво. После и при педиатърката ходихме.
Но се бях филмирала преди това. А и много четох в интернет Simple Smile

# 511
Момичета може ли някой да ми помогне със съвет за едни изследвания на детето:
Пуснахме му профилактични кръвни изследвания, защото бяхме пропуснали да го изследваме на годинка. На година и половина, има лимфоцити 9,5 при максимум допустими според референтните стойности на лабораторията 7. В процентно отношение лимфоцитите са 74% при допустими до 70%. Всичко друго е в рамките на нормалното.
Звънях на педиатърката, тя каза, че при малки деца било нормално и толкова. Препоръча да пуснем и урина и да видим там как ще са нещата.
Не знам дали наистина е нормална тази стойност или да търся второ мнение?

Пускахме профилактични кръвни на 6 месеца. Също лимфоцитите бяха завишени и се бях притеснила. Педиатърът ми каза, че лимфоцитите се нормализират и стават като на възрастен човек чак към 4-та година.

# 512

Ходихме на лекар - при педиатърката -както и написах в поста. Просто не знам мога ли да й имам вяра и струва ли си втора консултация, или не.

# 513
  • София

Ходихме на лекар - при педиатърката -както и написах в поста. Просто не знам мога ли да й имам вяра и струва ли си втора консултация, или не.

Извинявай, беше написала "Звънях на педиатърката".
Моята избягва да консултира по телефона що се отнася до някакви резултати.
За твое успокоение винаги можеш да направиш втора консултация.

# 514
момичета, колкото и да е добър един педиатър, моето мнение е, че винаги е по-добре двама лекари да го видят бебето, че и трима. не за друго, ами защото на два пъти хващам моята лекарка, че ако не я попитам нещо, не забелязва и не ми казва. чак когаот я попитам, "аа ами да". човек трябва да е много проактивен и по време на бременността, а най-вече с бебе.

Момичета а по моята тема, бебето ми продължава много да повръща след всяко ядене кажи речи. Същевременно си наддава добре, не знаем дали е лакомия или рефлукс. иска ми се да се консултирам с бебешки гастроентеролог, защото или го прехранваме или е рефлукс или недай си боже нещо по-сериозно. някой има ли опит или препоръки? Мисля да отида в Токуда, защото там има всякакви специалисти. педиатърката изписа едно сиропче за рефлукса и това беше.

# 515
  • София
Мисля, че още някой беше питал: връща или повръща? Двете неща са различни.

# 516
  • София
Моята щерка връщаше на фонтан след всяко хранене. Съвети и препоръки от педиатърката не получих. Регистрирах се във форума след като всичко беше отшумяло. При нея проблемите приключиха към 5-6 м. Вече съм забравила.

Щерката беше с две педиатърки. Първата я следи до 8ми м., а втората на тази възраст пое едно напълно захранено бебе Simple Smile Синът ми се следи само от втората. На 8м тепърва започвах със захранването Simple Smile

# 517

ами чета описания на двете и не мога да преценя. струва ми се, че понякога връща, а понякога повръща. тоест има си на фонтан понякога, а понякога просто си тече по личицето му.но със сигурност има и повръщане.
Другото, което е, че  понякога изплаква  при пръцкане. тоест боли го актът на пръцкане. и ис мисля да не би да има по-сериозни проблеми с храносмилането....

# 518
  • ту тук, ту там
Рефлуксът им докарва киселини и дискомфорт. Давай му сиропчето (Гастротус, нали?), то облекчава дискомфорта. До към шестия месец ще отшуми.  

# 519
  • Германия

ами чета описания на двете и не мога да преценя. струва ми се, че понякога връща, а понякога повръща. тоест има си на фонтан понякога, а понякога просто си тече по личицето му.но със сигурност има и повръщане.
Другото, което е, че  понякога изплаква  при пръцкане. тоест боли го актът на пръцкане. и ис мисля да не би да има по-сериозни проблеми с храносмилането....

Кърмиш ли? Ако да, има значение и ти какво ядеш. Дъщеря ми също като беше по-малка пръцкаше и плачеше, даже и сега понякога се случва. Още им е много незряла храносмилателната система.

Аз първите 3 месеца не ядях бобови, лук, чесън, зеле, гъби и какво ли още не, за да не й дразня коремчето.

# 520

Другото, което е, че  понякога изплаква  при пръцкане. тоест боли го актът на пръцкане. и ис мисля да не би да има по-сериозни проблеми с храносмилането....

Кърмиш ли? Ако да, има значение и ти какво ядеш. Дъщеря ми също като беше по-малка пръцкаше и плачеше, даже и сега понякога се случва. Още им е много незряла храносмилателната система.

Аз първите 3 месеца не ядях бобови, лук, чесън, зеле, гъби и какво ли още не, за да не й дразня коремчето.

а зеленчуци, които не са зелеви и бобови може лид а се ядат? ям доста зеленчуци, краставици и домати основно, лук чесън и тн. сирене месо мляко от плодовете ябълки. общо взето това ям.

Елени, да точно това! дано да му помага, но си повръща Sad

# 521
Не знам,дали тук е мястото да попитам,но някой знае ли къде мога да открия и поръчам витамини за бременност и кърмене Prenatal на Jamison(?).Навсякъде, където питам,казват, че са спрели вноса?

# 522
Не знам,дали тук е мястото да попитам,но някой знае ли къде мога да открия и поръчам витамини за бременност и кърмене Prenatal на Jamison(?).Навсякъде, където питам,казват, че са спрели вноса?
Пробвайте да ги поръчате от тук - https://www.farma.bg/product/1308/prenatal-vitamini-za-bremenni- … -br-jamieson.html

# 523

В аптеки "Медея" и "Фармастор" има.

# 524
Вчера ги купих от Медея. Подсети ме, че днес не съм пила. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт