За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 48 566
  • 800
  •   1
Отговори
# 675
Стерилизатора на Чико ми е огромно улеснение. Събира много и много бързо работи. Много е опростен. Натискаш копчето и толкова Wink

# 676
Много ви благодаря за коментарите. Понеже скоро ще купувам подарък за новородено и попитах майката от какви неща би имала нужда и тя спомена, че може би стерилизатор, ако не й даде нейна роднина. За това реших да ви попитам и да имам някаква готовност, ако ми потвърди, че това иска. Ако пък реши да е друго... може би пак ще ви попитам за мнения Simple Smile)
Благодаря отново!

# 677
Някой ползвал ли е Тридерм при подсичане /пъпки с бяло връхче/ ? Как се нанасяше - тънък пласт Тридерм и отгоре да пръскам с Джин Джира може ли? Чакам ли да попие преди да сложа памперса?
Бяха ни го предписали отдавна за подсичане, но тогава се оправи без крема. Сега обаче е с бели пъпчици подсечен и може да се наложи да го мажа. В спешен център за подсичане по празниците не ми се ходи, а и дерматолози налични няма.

# 678
Тридерм ползвам за себе си като се подсека, колкото и смешно да звучи на първо четене. Действа ми безотказно. Предполагам, че и на дете ще действа, то си е Гентамицин. Иначе мажа на тънък слой докато го попие кожата.

# 679
А отгоре мога ли да пръскам Джин Джира?

# 680
  • София
prolet_inchen, малкият се подсече от гащите на "Памперс". Сега бягах (по нощите)  за нови памперси и започнах да мажа с "Пенатен" п/в подсичане. Никога досега не е имал проблем с подсичане.

# 681
Благодаря момичета, и ние не се бяхме подсичали. Но ми се струва, че може и да се наложи да прибягна до Тридерм и просто не знам мога ли да пръскам Джин Джира отгоре или да не пръскам. Беше ми казала педиатърката, но не помня.

# 682
Благодаря момичета, и ние не се бяхме подсичали. Но ми се струва, че може и да се наложи да прибягна до Тридерм и просто не знам мога ли да пръскам Джин Джира отгоре или да не пръскам. Беше ми казала педиатърката, но не помня.

Не виждам проблем да се пръска...

# 683
А отгоре мога ли да пръскам Джин Джира?

Ами за Джин Джира не знам, сигурно става, не ми се вярва да е проблем да се пръска след Тридерм.

# 684
  • София
Според мен редувай Тридерм, при следваща смяна на памперс подсушаваш и пръскаш Джин Джира. За кожата ще е по-щадящо.

# 685
Аз питам, понеже знам, че някои антибиотични / противовъзпалителни мехлеми могат да се смесват с други кремчета, други мехлеми не могат. Ако не му сложа Джин Джира като се изпишка в памперса има вероятност да се влоши положението. От друга страна, ако пък му сложа, а това разреди лекарството и му пречи да действа...
Сега по празниците не мога да намеря читав дерматолог, нашата педиатърка обикновено също не е на линия. И на мен ми се струва, че навремето ми обясниха да слагам Джин Джира, ама тогава внимавах повече за видовете подсичания какво обясняват и как да разпознаем кое какво е. И съм забравила тотално. В краен случай ще пробвам утре с Джин Джира как ще е.

# 686
  • София
Ако е много подсечено, пробвай първо с Тридерм за вечерта, а утре пръсни и Джин Джира.

# 687
Момичета, при запушен нос на бебе на три месеца какво са ви изписвали ? Видимо не е болен, няма Т, киха максимум 3 пъти дневно. Но пустият му нос е пълен и диша трудно. Пръскам в нослето Стеримар бебе и дърпам сополките с помпичка Маример, но пак има постоянно.
Утре ще го водя до педиатъра, но ми е интересно ако ви се е случвало какво сте давали вие.

# 688
  • София
Аз капя физ. разтвор.

prolet_inchen, как сте с подсичането днес. Ние овладяхме положението, но сега текна бистър сопол и се чудя, дали не е зъб. Добре, че утре е работен ден.

# 689
Моето хлапе има някакво червено петънце на крачето в областта на памперса. Мажа с неща за подсичане , с Нивея, не се маха пусто. На педиатърката не разчитам.. ще я търс след Нова година. Наумете ме с какво да го намажа,моля.

Общи условия

Активация на акаунт