Бързи здравословни въпроси и отговори – 10

• 64 056
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Някой да ми обясни удачно ли е да се правят компреси с лайка при конюктивит?

Доколкото ми обясниха е алерген и не е никак препоръчително особено за око. Но забелязвам че масово го препоръчват.

# 211
  • София
Честно , не бих си играла на проба грешка с очите.
Еди път опитах при ечемик , после доста съжалих .

# 212
Аз не съм слагала, питам чисто информативно. То като гледам и една голяма част от личните лакери също не го знаят, щом масово го препоръчват.

# 213
  • Разград
Някой да ми обясни удачно ли е да се правят компреси с лайка при конюктивит?

Доколкото ми обясниха е алерген и не е никак препоръчително особено за око. Но забелязвам че масово го препоръчват.

Така съм правила и аз,не е имало проблем.
Сварявам чай от лайка и с тампон почистам очите отвън-навътре,за всяко око отделен тампон,приготвях си по няколко.

# 214
Повръщане при дете на 6г,за този месец втори път се случва и то рано сутрин,след това и минава,няма температура,нито разтроиство,нищо.На какво би могло да се дължи.

# 215
Натрупване на секрети в гърлото, ако има така отричаната задна хрема от докторите? Секрет в носа няма, а когато легне, се стича и дразни. Вероятна възможност.

# 216
Лекуваме трета сливица всяка зима и се възпалява не знаех ,че може да се повръща и от това.

# 217
Здравейте! От няколко месеца насам имам болка отляво в гърдите, точно до гръдната кост, но не в средата зад нея, а леко наляво. Понякога върви към гърба и ръката и ме плаши ужасно. Бях на кардиолог, от страх пулса ми беще 125 уд/мин. Кардиограмата показа само тахикардията, къс RR интервал и изгладена Т вълна. Четох, че изгладената Т вълна сама по себе си не е проблем. Според лекаря съм здрава. Личната лекарка знае, че имам рефлукс и предположи, че се дължи не него и че е спазъм на сфинктера, който предизвиква невралгични болки по ръката, към рамото и гърба. Като ме заболи по - силно се паникьосвам и стигам до паник атака, където гръдните мускули вече много се стягат и си мисля, че получавам пристъп или инфаркт, а знам, че сърцето ми е здраво. Скоро загубих и близък след такава случка и параноята ми р много силна. Имам ли реално повод за притеснение с тази кардиограма, или е редно да се успокоя вече? На 20 години съм.

# 218
Гледай си живота и не мисли глупости! Hug
Никакъв инфаркт не те грози. Simple Smile

# 219
Слава Богу, че не живея сама, но, поне като има някой при мен се чувствам по - сигурна. Паническите ми атаки са много плашещи понякога, включително с плач, страх, мисли, че ще умра, и всичко останало. Sad

# 220
  • София
И аз имам подобни ПА когато съм сама в нас през нощта , но гледам да се контролирам , че и детето е с мен .

Бях на лекар , кашлицата стана една такава дълбока , влажна , тежка , изсписаха ми антибиотик , но аз да реша дали да го пия ?
От рода на аугументина е (дано правилно да го пиша)
Много кашлям , взимам сиропи , и малкият кашля и на него му издписаха антибиотик за всеки случай.
Лекарката каза , че всеки месец боледуваме и по-добре антибиотик.

Сега така става , че трябва да ходя за още едно мнение или?

# 221
Какъв е антибиотика? Аз съм с лошо мнение за аугментина като продукт, и не бих го пила ако нямам доказано черно на бяло, че бактериите са ТОЧНО тези. Азитрокс комбинира свойствата и клиндамицин и на кларитромицин, затова обикновено избирам него.

# 222
Че какво му е на Аугментина? Доколкото знам аз е добър антибиотик, пречистен, става за бременни и кърмачки (по лекарско предписание съм го пила), изписват го и на новородени.

# 223
Здравейте,да споделя информация Simple Smile
Четох,че автоимунни заболявания,кожни проблеми,хранителни непоносимости са само част от
лицата на синдрома на пропускливите черва.
Лично аз от около 6 години се справям с автоимунен проблем и не знаех това....

# 224
Че какво му е на Аугментина? Доколкото знам аз е добър антибиотик, пречистен, става за бременни и кърмачки (по лекарско предписание съм го пила), изписват го и на новородени.

+1 Peace

Здравейте,да споделя информация Simple Smile
Четох,че автоимунни заболявания,кожни проблеми,хранителни непоносимости са само част от
лицата на синдрома на пропускливите черва.
Лично аз от около 6 години се справям с автоимунен проблем и не знаех това....

И глутенът е най-големият враг.
Млечните също.

Общи условия

Активация на акаунт