Бързи здравословни въпроси и отговори – 10

• 63 946
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Аз не знам защо си давате парите за помощни лекарства?
След добър АБ кашлицата ще се изчисти, просто трябва време, не става за ден.

# 571
  • София
Нормално ли е при счупен крак, подбедреница, минали са 60 дни от счупването и носене на ортеза на счупеното място да има синина, която не изчезва, отток в глезена и цвета на кожата да е тъмен?
Моля, да се включат с отговор само лекари или хора имали счупване.
Благодаря предварително!

здравей , имам счупена подбедрица . Вече 6 години от счупването, глезена още ми е подут.
Синините стояха близо година . Въобще не съм се притеснявала, самите лекари казват, че след счупване , много трудно се възстановява всичко.
Аз минах и през операция , и ето 5 години след операцията , още ми е подут крака , още имам синина на едното място където е пирона.

# 572
  • SF
Геломиртол се пие идава много добри резултати, когато започва кашлицата. Втечнява я и наистина помага. Даже влияе и на хремата. Но това са симптоми на настинка или последващи резултати от грип.
Аз съм лекувала с него и по-стара кашлица и съм доволна.
Ако до1-2 опаковки не помогне, трябва да се смени и лекар ще каже с какво.

# 573
Моля, да се включат с отговор само лекари или хора имали счупване.

Тук лекари май няма, та остава само вторият вариант...

# 574
Добре де, пишеш, че за четвърти път пиеш този месец Рибомунил, но това не ми се връзва със схемата 4 дни пиеш - 3 почиваш два пъти, пак 4 пиеш и почиваш 24 дни. И всичко това са три приема и периодът е по-голям от месец. Не можеш да очакваш чудеса от препарата, той не те предпазва от вируси, а се предполага, че след поне три-четири месечна употреба по схемата, която продължава, ще укрепи дихателните ти пътища. Примерно, ако си карала пневмония, или серия от бронхити. За вирусите има протиогрипни ваксини, на които аз специално не съм привърженик. И никога няма гаранция.

Ох, от температурата явно съм го написала така.
От септември пия Рибомунил, после пих октомври, ноември и декември. И не е за четвърти, а за шести път тоя месец. Първо пих 3 седмици по схемата, после всеки месец по веднъж.
Сега пия Ремантадин за грипното състояние, пия ударни дози по схема, не както е за предпазване - само по 1 на ден.
Вече днес е трети ден, след общо 12 хапчета Рибомунил, няколко Ибопруфена, няколко чаши чай от дюли, круши и билки съм значително по-добре. Онзи ден почнах с отпадналост и температура, вчера вече бях по-добре, но пък кашлях много дълбоко, а днес само имам главоболие, но то май е от друго.
Кашлицата почти отмина, отпадналостта също.
Но ще пия Рибомунила и довечера и утре веднъж, за всеки случай.
Но съм доволна като цяло.
3 дни, малко лекарства и чай и съм като нова Smile

# 575
Радвам се.

# 576

Това е моето верую.

# 577
  • Пловдив
Дева, не е така. Антобиотикът би помогнал само при наличие на доказана бактериална инфекция. В конкретния случай ми се струва, че не става дума за такава. При толкова продължителна кашлица отдавна да съм отишла на лекар. Ако беше бактериална инфекцията, вероятно щеше да има и други оплаквания.
Бих посетила личния лекар. Възможно е да е отключена някаква алергия. Т.е. секретът да е абсолютно чист. Търсете причината, много време е минало.

# 578
Сиропът не лекува...
Да търси причината...ама може и без сироп да я търси. ☺

# 579
Сиропът не лекува...

Именно.
Имам опит с моето дете, от такива помощни средства само до големи проблеми сме стигали.
Не искам да споря с противниците на АБ.
Изключвам алергична кашлица, ама там пак с такъв сироп няма да се оправи, ще трябва противоалергично средство.

# 580
  • София
Wind_, благодаря за отговора. Сега малко се поуспокоих. Травматологът каза, че ще се разсее и изчезне с времето, но не мислех, че толкова дълго ще продължи. Имах въпроси към него, той не беше в настроение и ме изпрати до вратата.   ooooh!

Последна редакция: сб, 30 дек 2017, 17:43 от Amiamo

# 581
  • Пловдив
Сиропът не лекува...

Именно.
Имам опит с моето дете, от такива помощни средства само до големи проблеми сме стигали.
Не искам да споря с противниците на АБ.
Изключвам алергична кашлица, ама там пак с такъв сироп няма да се оправи, ще трябва противоалергично средство.

Аз не отричам антибиотиците. В част от случаите без тях не може. Но все пак те не са панацея и се прилагат само в определени ситуации.
Да, при алергия определено ще трябва противоалергично, но без антибиотик. Simple Smile
Дано ме разбрахте какво имам предвид. Simple Smile

# 582
Аз съм с един малко странен въпрос, встрани от темата но...Какви добавки приемате/ако приемате/ за зимния период? Целта е тонизиране и  подсилване на имунитета.

# 583

Аз не отричам антибиотиците. В част от случаите без тях не може. Но все пак те не са панацея и се прилагат само в определени ситуации.
Да, при алергия определено ще трябва противоалергично, но без антибиотик. Simple Smile
Дано ме разбрахте какво имам предвид. Simple Smile

Да, без. Няма нужда тогава.

# 584
Може ли бързо въпросче 🙃
Може ли да се зарази човек от диабет от убождане с използвана игла?

Общи условия

Активация на акаунт