Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-21

• 71 318
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Да се впиша и аз.

От около 2-3 месеца гледам за жилище във Варна, тристаен, ново строителство с всекидневна с кух.бокс от поне 25кв.м, спални по 13-15кв.м., освен баня и тоалетна да има поне още едно сервизно помещение, тераска и хубаво изложение. Отначало не знаех изобщо какви са цените в момента и си викам - до 45-50к евра ще намеря нещо. Да, ама не. Т.е. ще намеря, но панелка за ремонт. Не, благодаря.

Е, преди около 3 седмици изтървах супер апартамент, докато се чудех между него и още един. А и цената му май ми се видя малко по-висока /тогава/ и ми трябваха 2-3 дни да осъзная, че от пъпа на Варна ще се преместя във Възраждане. Е, тъкмо във вторник си мислех, че сряда ще отида и ще го депозирам, като щях да помоля брокера да се спазарят нещо, поне едно довършване до ключ в тая цена, ама той ме изпревари и ми се обади, че били депозирали жилището. Умрях от яд. Grinning Мислех си, че може да е за добро, ама то няма нищо друго, което да ме грабва. Има де, но не за цената, която съм склонен да платя. И така, търсенето продължава, поне не съм на зор, имам надежда да се появи 'моя' апартамент.
И кви са тия цени не ми е ясно, на кое отгоре? Балон ли е или?

# 376
Ама аз ако имам деца най-малко ще искам да са около цигани, коне и каруци...

А ще предпочиташ да ходят по платното да ги газят колите, защото няма тротоар? Или да ги будиш в 5 часа и да ги държиш по 2 часа в колата, докато стигнете до ДГ или училището? Което в момента се случва на мнозинството хора с деца от новите квартали.

И това не е ОК, но Овча Купел е далеч от ОК. Иначе в студентски където взех точно до блока щели да строят фантастико, има две ДГ на 5 мин с кола. СГ нов квартал ли се  води?

Студентски не става за отглеждане на деца ...
Синът ми беше на 6 години когато го напуснахме, не смееше да излезе сам до площадката да играе с приятелчетата си. Никой не му е говорил против това, просто го беше страх. Като се преместихме в Дианабад съвсем спокойно си слизаше пред блока да играе. Пейките са пълни с баби, които се познават, познават и децата от околността и това създава една много спокойна обстановка като цяло.

# 377

И това не е ОК, но Овча Купел е далеч от ОК. Иначе в студентски където взех точно до блока щели да строят фантастико, има две ДГ на 5 мин с кола. СГ нов квартал ли се  води?

Не, той си имаше повечето неща още през 1970-те и 1980-те, когато построиха там сградите на Икономическия, Лесото, Техническия, ХТИ, Минно-геоложкия и организираха около тях общежитията за студентите.  После го ос...ха с новото строителство, но все пак е стар квартал с изградена инфраструктура - може и да не е достатъчна за всички нови сгради там, но все пак я има.  

Предполагам, че наистина за деца не е удобен, защото все пак е студентски квартал Simple Smile Но детски градини има.

# 378

Предпочитам определено Кръство Вада или Витоша...или почти всеки друг квартал в София. ...
Моето мнение коренно се различава от това. Пиша го за тези, които опитват да намерят полезна информация в темата. Не за да убеждавам конкретно някого, бил той Иван Михов, Михо Иванов или друг.
Както вече написах, мой приятел, собственик на апартамент във Витоша, си нае апартамент на нормално място за семейството си когато отиде да работи в чужбина. Това говори красноречиво за квартала.

# 379
Който лежи на кълката, че в Студентски двете детски градини ще го огреят и че ще може да си пусне детето да отиде някъде само - много е сгрешил! Ако детето му не е със статут "Вип", да си приготви няколко "хилки" от сега за детската градина и да знае, че детето му ще бъде в компанията на "хронично болни" деца (кавичките не са случайни).

# 380

Предпочитам определено Кръство Вада или Витоша...или почти всеки друг квартал в София. ...
Моето мнение коренно се различава от това. Пиша го за тези, които опитват да намерят полезна информация в темата. Не за да убеждавам конкретно някого, бил той Иван Михов, Михо Иванов или друг.
Както вече написах, мой приятел, собственик на апартамент във Витоша, си нае апартамент на нормално място за семейството си когато отиде да работи в чужбина. Това говори красноречиво за квартала.

Подкрепям Бачкатор  Peace Но да поясня -  наистина сградите в София като цяло се нуждаят от повече поддръжка и затова НС, докато все още е ново, е по-привлекателно. А и тук съществува това, за което Лъки писа - разбирането за престиж на новопристигналите в София. Особено с тази кампания против панелните жилища.
Който лежи на кълката, че в Студентски двете детски градини ще го огреят и че ще може да си пусне детето да отиде някъде само - много е сгрешил! Ако детето му не е със статут "Вип", да си приготви няколко "хилки" от сега за детската градина и да знае, че детето му ще бъде в компанията на "хронично болни" деца (кавичките не са случайни).

Държавните детски градини никъде в София не достигат - ако в СГ ти се вижда зле, ела да видиш какво е в Лозенец Wink

# 381
Да се впиша и аз.

От около 2-3 месеца гледам за жилище във Варна, тристаен, ново строителство с всекидневна с кух.бокс от поне 25кв.м, спални по 13-15кв.м., освен баня и тоалетна да има поне още едно сервизно помещение, тераска и хубаво изложение. Отначало не знаех изобщо какви са цените в момента и си викам - до 45-50к евра ще намеря нещо. Да, ама не. Т.е. ще намеря, но панелка за ремонт. Не, благодаря.

Е, преди около 3 седмици изтървах супер апартамент, докато се чудех между него и още един. А и цената му май ми се видя малко по-висока /тогава/ и ми трябваха 2-3 дни да осъзная, че от пъпа на Варна ще се преместя във Възраждане. Е, тъкмо във вторник си мислех, че сряда ще отида и ще го депозирам, като щях да помоля брокера да се спазарят нещо, поне едно довършване до ключ в тая цена, ама той ме изпревари и ми се обади, че били депозирали жилището. Умрях от яд. Grinning Мислех си, че може да е за добро, ама то няма нищо друго, което да ме грабва. Има де, но не за цената, която съм склонен да платя. И така, търсенето продължава, поне не съм на зор, имам надежда да се появи 'моя' апартамент.
И кви са тия цени не ми е ясно, на кое отгоре? Балон ли е или?
Марто, ти нямаш ли ЗК? Каква Варна...за тези пари по добре си купи едно кондо в Маями.

# 382
Имам ЗК, ама...който иска да ходи в Маями. Аз за момента съм се закотвил тук. Grinning

# 383
Имам ЗК, ама...който иска да ходи в Маями. Аз за момента съм се закотвил тук. Grinning
Аз искам.  Peace
Не ми казвай че си намерил 3 стаен според твоето описание, за 45—50 k и си го изтървал...
Такива няма. И аз гледам тристайните, но цените им ме шокират...

# 384
Не за тая сума. За 62500 беше, но преди 3 седмици и това ми се виждаше множко за апартамент във Възраждане, пък било то и ново строителство... Но като гледам какви са цените и все повече установявам, че съм постъпил глупаво, като не съм го депозирал веднага. Нищо де, здраве да е, все ще се появи нещо друго.

Аз имам и друго питане, някой ако е запознат. Какви са тия 'игри' между строител и агенциите за недвижими имоти? Гледаш в сайта на строителя - хубавите апартаменти пише продадени. Звъниш - наистина са продадени, всичко актуално. В същото време агенцията ти го предлага тоя апартамент и се кълнат, че е наличен!?

# 385
Виж на пчелина, там мисля има нови тристайни...и сградата срещу Бриколаж на ул Вяра също

# 386
Пчелина не искам, там е свлачище. Може и никога да не тръгнат, ама гледам, че е активно и нещо не ми се рискува. Вчера ходих в Младост да гледам апартаменти в тая сграда, повечето са продадени. Тия, които бяха останали са набучени точно до панелката, която е до тая сграда и нещо не останах очарован.

# 387
  • София
Аз имам и друго питане, някой ако е запознат. Какви са тия 'игри' между строител и агенциите за недвижими имоти? Гледаш в сайта на строителя - хубавите апартаменти пише продадени. Звъниш - наистина са продадени, всичко актуално. В същото време агенцията ти го предлага тоя апартамент и се кълнат, че е наличен!?

Просто преточват едни пари, затова продават само през агенция. По този начин действат и големите перачи, разните грузинско-турско-арабски инвеститори, които правят огромни бизнес сгради. Около тях има обръч от "свои" фирми - от проектанти до брокери, дизайнери, консултанти... Формално фирмите от обръча печелят, а "инвеститорът" в удобно време фалира. И кой откъде е.

# 388
Пчелина не искам, там е свлачище. Може и никога да не тръгнат, ама гледам, че е активно и нещо не ми се рискува. Вчера ходих в Младост да гледам апартаменти в тая сграда, повечето са продадени. Тия, които бяха останали са набучени точно до панелката, която е до тая сграда и нещо не останах очарован.
А и цените им са високи за това което предлагат.
Иначе за около 60 трябва, на зелено да рискуваш...
Срещу техникумите онези строежчета провери ли?

# 389
Не за тая сума. За 62500 беше, но преди 3 седмици и това ми се виждаше множко за апартамент във Възраждане, пък било то и ново строителство... Но като гледам какви са цените и все повече установявам, че съм постъпил глупаво, като не съм го депозирал веднага. Нищо де, здраве да е, все ще се появи нещо друго.

Агенцията лицето, което го е купило ти го продава през агенцията.

Общи условия

Активация на акаунт