Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-21

• 71 188
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Като казахте градски транспорт и се сетих, ремонтират и двата блока на Житница, пред депото на автобусите
Те горките изглеждаха преживели пожар
Снимката е от стрийт-вю

# 541
ИКП Родина, терена и недостроената сграда, която трябваше да бъде съборена е собственост на офшорка на Шиши.
Трябва да са луди да го ползват за жил. стоителство, като там е идеално място за бизнес сграда като съседните, тази на Уолтопия и Мегапарка, пълни с всякакви високотехнологични фирми. Двете сгради срещу Дъ Мол, в доскорошните градинки, които дострояват сега също били за бизнес.

Някой знае ли какво ще вдигат на оргомния парцел на Г.М Димитров 14 , които разчистиха от старите сгради на енергото?

# 542
Шиши разчиства останките от цигарената фабрика
гледката от офиса

# 543
Към бургазлийките, че нещо се омотавам напоследък - каква според вас е пазарната цена на тристаен, 100кв, тухла, с лице към борисовата градинка, 2ет, без асансьор? За ремонт, предполагам, макар че има настилки и ползвано обзавеждане, тоест ако някой го купи, ремонта не е спешен, става за нанасяне и така?
В същата кооперация продавам не само аз, има апартаменти на дядо и на брат му, общо взето наследсвено е всичко, 97г е строено на обезщетение, после кое се ползва, кое остава неподелено между наследниците... и така към днешна дата се продават 3 апартамента + един партерен офис в същата сграда, като реално на сградата нищо й няма, не се продава изведнъж всичко заради някакъв проблем. Да, но във фейсбук групите не мислят така. Май грешката ми беше, че публикувах всичко на куп, заваляха предложения за конструктивни и не знам си какви проблеми, после ме обвиниха че съм брокер, аз спрях коментарите, и накрая ми изтриха обявата.
Ужас е там, стигнах до извода, че хората масово си заслужават да дадат пари на брокер. Ще си помисля много хубаво следващия път, преди да предложа нещо директно на частни лица.

# 544
Да се похваля, нашата сага с апартамента приключи и то точно когато решихме да изчакаме с продажбата. Стана много бързо- хората дойдоха, огледаха, на другия ден поискаха втори оглед и предварителен договор. Днес окончателно подписахме. Всичко за няма и 10 дена.
Честито.  bouquet Никак не се учудвам на бързата продажба, народа е полудял да купува жилища, като топъл хляб. Laughing

В Меден Рудник не се продава толкова лесно Grinning

# 545
Да се похваля, нашата сага с апартамента приключи и то точно когато решихме да изчакаме с продажбата. Стана много бързо- хората дойдоха, огледаха, на другия ден поискаха втори оглед и предварителен договор. Днес окончателно подписахме. Всичко за няма и 10 дена.
Честито.  bouquet Никак не се учудвам на бързата продажба, народа е полудял да купува жилища, като топъл хляб. Laughing

Така е, локацията на този, който продадохме е отлична. Simple Smile

# 546

Това е Бургас, нали?
На правилната цена, всичко се продава...При сегашния пазар, ако 3 месеца един апартамент не се продаде, най вероятно е надценен. Laughing

# 547
Скрит текст:

Това е Бургас, нали?
На правилната цена, всичко се продава...При сегашния пазар, ако 3 месеца един апартамент не се продаде, най вероятно е надценен. Laughing

Точно 3 месеца се продаваше нашия.

# 548

Това е Бургас, нали?

Ами явно го почнах с по-висока цена(30к евро) и накрая го продадох за 27к. Тя брокерката от начало казваше да го пусна на 28, ама исках и аз да се пробвам на повече Simple Smile

# 549
ИКП Родина, терена и недостроената сграда, която трябваше да бъде съборена е собственост на офшорка на Шиши.
Трябва да са луди да го ползват за жил. стоителство, като там е идеално място за бизнес сграда като съседните, тази на Уолтопия и Мегапарка, пълни с всякакви високотехнологични фирми. Двете сгради срещу Дъ Мол, в доскорошните градинки, които дострояват сега също били за бизнес.

Някой знае ли какво ще вдигат на оргомния парцел на Г.М Димитров 14 , които разчистиха от старите сгради на енергото?

Теренът е подравнен, изглежда като супермаркет. Обикновено при жилищно/офиси си работят на терена и накрая с обратен насип оправят вертикалната планировка.

# 550

Ами явно го почнах с по-висока цена(30к евро) и накрая го продадох за 27к. Тя брокерката от начало казваше да го пусна на 28, ама исках и аз да се пробвам на повече Simple Smile
Вярно, че ти продаваше нещо + кредит. Много малко пари си му взел, само 27к Mr. Green

# 551

Теренът е подравнен, изглежда като супермаркет. Обикновено при жилищно/офиси си работят на терена и накрая с обратен насип оправят вертикалната планировка.

Според местните баби - Кауфланд.
А дано!

# 552
Въпросният партерен в ЕПК бил със статут на офис. Позачетох се как се променя статут и се позамислих... Rolling Eyes

# 553

http://eisbg.com/news

# 554
Към бургазлийките, че нещо се омотавам напоследък - каква според вас е пазарната цена на тристаен, 100кв, тухла, с лице към борисовата градинка, 2ет, без асансьор? За ремонт, предполагам, макар че има настилки и ползвано обзавеждане, тоест ако някой го купи, ремонта не е спешен, става за нанасяне и така?
В същата кооперация продавам не само аз, има апартаменти на дядо и на брат му, общо взето наследсвено е всичко, 97г е строено на обезщетение, после кое се ползва, кое остава неподелено между наследниците... и така към днешна дата се продават 3 апартамента + един партерен офис в същата сграда, като реално на сградата нищо й няма, не се продава изведнъж всичко заради някакъв проблем. Да, но във фейсбук групите не мислят така. Май грешката ми беше, че публикувах всичко на куп, заваляха предложения за конструктивни и не знам си какви проблеми, после ме обвиниха че съм брокер, аз спрях коментарите, и накрая ми изтриха обявата.
Ужас е там, стигнах до извода, че хората масово си заслужават да дадат пари на брокер. Ще си помисля много хубаво следващия път, преди да предложа нещо директно на частни лица.
Познавам района (синът ми спортуваше в Младежкия дом едно лято). Доста презарстроено и според мен надценено място (ходил съм на огледи там). Бих го сравнил с Манастирските в София. Ако отида да живея в Бургас това е от местата, които ще избягвам. Самата Борисова  е малка и вечер се пренаселва. Собствениците явно смятат обратното, че е ценно (не Вие, по принцип). Настина е близо до Центъра, но от Лазур по Демокрация или Сан Стефано реално по-удобно се стига. Но с изключения на някои части Лазур не е презастроен, има въздух, градинки...
Самите сгради, следвайки парцелирането са малки, криви, носещи характерните особености на едно скорошно кофти строителство.
Надявам се няма да се засегнете. Опитвам се да бъда безпристрастен и да Ви помогна със странична гледна точка (за момента не се интересувам от имоти в Бургас).
А каква точно стратегия да изберете при продажбата - правилно сте стигнали до извода, че изсипването на имоти не е добра идея. Пускайте ги един по един. Ако на оглед потенциален клиент спомене, че нещо не му харесва на конкретния апартамент, и Вие имате друг, с липса на този недостатък - тогава му го предложете  - че обмисляте да продадете и другия. Но да не изглежда, че цялата сграда се продава. Не пускайте първо най-добрия имот. Започнете от най-слабите. Добрите лесно ще се продадат накрая.
Вторият начин е да търсите инвеститор за цялата сграда (може да върви паралелно), но това не става с обяви.
Търсите конкретния инвеститор. Как да го намерите? Контакти, среди ... информация ...

Общи условия

Активация на акаунт