Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-21

• 71 102
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
В нашата агенция също имаше юрист, който ни обясни процедурите, също изготви предварителните договори. Също брокерът ни спести пари от такси и време при набавяне на необходимите документи, например за нотариално заверени копия, водеше преговорите, защото брокера на купувача беше доста напориста дама и искаше някои отстъпки. Даже последно преди подписване на предварителния договор искаше отбив от цената, въпреки че бяхме преговаряли преди това. Изобщо, за мен брокерът не беше излишен разход, аз съм доволна.

# 616
В нашата агенция също имаше юрист, който ни обясни процедурите, също изготви предварителните договори. Също брокерът ни спести пари от такси и време при набавяне на необходимите документи, например за нотариално заверени копия, водеше преговорите, защото брокера на купувача беше доста напориста дама и искаше някои отстъпки. Даже последно преди подписване на предварителния договор искаше отбив от цената, въпреки че бяхме преговаряли преди това. Изобщо, за мен брокерът не беше излишен разход, аз съм доволна.
Юрист в агенция?! Смяааах!
Айде да попадне на моя юрист при някоя сделка да видите как ще го смачка!
А наскоро една брокерка се опита да ми се отваря на една сделка - отговори от типа на "Откъде да знам, не разбирма от тръби", един вид върви на майната си ... крайния резултат беше от 105 000 Е обявена цена (изглеждаше пазарна и се очакваше да смъкнат до 2-3000)  им смъкнах до 93000.  Ма някои хора си го просят!!!

# 617
Не виждам нищо смешно при положение, че сделката беше чиста - купувахме от първи собственици на имот без тежести. Не видяхме нужда да наемаме юрист, а и купихме с кредит, така че юристите на банката също направиха проучване по сделката, все пак банката я интересува обезпечението да е редовно.

# 618
В добрите агенции си имат адвокат на договор, който проверява всичко. Simple Smile Нашите определено си разбираха от работата и всичко ни обясниха.

Адвоката от агенцията няма никакъв интерес, да пази твоя интерес. Той има интерес само да прибере комисионната. Знаеш ли какво дърво щеше да яде шефа ми сега и как моята адвокатка накрая го спаси на пожар с 300 зора и огромен късмет? И то защото се беше доверил на юристите на Адрес. А те на предварителния договор си взимат парата и до там...

# 619
Хора, просто като купувате жилище за над 100 000 лева и ще платите някакви грешни хиляди на държавата, дайте и още 800-1000лв за адвокат. После дори и да се осерат нещата, ще знаете, че сте направили всичко възможно...

# 620
Кой взема парите на предварителен договор - агенцията или юриста? Защото ние плащахме след приключване на сделката, така е записано в договора.

# 621
Юристите на Адрес са много в час с имотното право, поне във Варна. Обаче, работят единствено и само в интерес на фирмата. Laughing

# 622
  • София, Bulgaria
bachkator, защо трябва да омаловажавате нечий  достойнства и професионализъм, за да изтъкнете себе си. Нали не си мислите, че само Вие имате велик адвокат. И разбира се, че има юристи и адвокати, които обслужват сделките на агенциите. Това да не е 90-години. Бизнесът с недвижими имоти, може да не е регламентиран, но кой е ... ето дори и Вие се опитвате да брокерствате... И какво да му разбирам на тръби има си хора, които разбират. Наемам ги и си казват компетентното мнение. Аз съм твърдо против да се правим на разбиращи от всичко. Важното е да не се подценява дадена ситуацията, а да се търсят нужните консултации от ДОКАЗАНИ експерти в даден област. Това че някои е завърши УАСГ, не го прави добър специалист. Знаем и там как ги изсипват на килограм специалистите. Във всяка област има добри професионалисти и такива, които са срам за професията, дори и във Вашата.
Не искам да задълбавам, но само ще кажа, че интернет е голям инструмент, но не е всичко, дори бих казала, че това е мързеливия начин. 40% от купувачите на имоти, които продавам не са дошли от интернет.  Да не казвам, че бяхме екслузивни брокери на една сграда, 38 апартамента продадохме, за по-малко от 2 месеца, без нито една обява в имот.бг....чак да се чудиш,  как не сме фалирали, нали...

milittana, поговорете с адвокат, за да си изясните нещата, покупката на ипотекиран имот е вече рутинна процедура. Няма вероятност банката след плащането на сумата по кредита да не дигне ипотеката. Могат да се позабавят, от чисто бюрократични причини. Ако не греша по закон е 2 седмици.  По-скоро зависите от продавачът да е коректен и веднага да подаде молба в банката. За съжаление, повечето банки не приемат предварително входирана молба, без пари по сметката. Може да се гарантирате, ако разликата от сумата по кредита до продажната цена я платите по сметка на нотариус или сметка под условие. Парите се освобождават след заличаване на ипотека.

# 623
Юристите на Адрес са много в час с имотното право, поне във Варна. Обаче, работят единствено и само в интерес на фирмата. Laughing

И правилно,нали са техни юристи все пак!

# 624
Специално Адрес искат парите на предварителен. Аз съм с много лошо мнение и за тях, и за договорите им, и ни продавач, ни купувач защитават, но пък брокерите им са добри е ораторството и така могат да омаят нищо неразбиращия човечец, че тежко му после, ако продаде без тях.

# 625
И какво да му разбирам на тръби има си хора, които разбират. Наемам ги и си казват компетентното мнение. 
Така действахме и ние. За един имот, който бяхме харесали, повикахме строителен техник, който да направи оглед, понеже не бях сигурна струва ли си. Между другото за същия имот щяхме да наемем и юрист за сделката, тъй като беше дял от наследство, имаше и някои други специфики, но не се стигна до сделка и това отпадна. В крайна сметка всеки си преценява рисковете.

# 626
В добрите агенции си имат адвокат на договор, който проверява всичко. Simple Smile Нашите определено си разбираха от работата и всичко ни обясниха.

Адвоката от агенцията няма никакъв интерес, да пази твоя интерес. Той има интерес само да прибере комисионната. Знаеш ли какво дърво щеше да яде шефа ми сега и как моята адвокатка накрая го спаси на пожар с 300 зора и огромен късмет? И то защото се беше доверил на юристите на Адрес. А те на предварителния договор си взимат парата и до там...
Адрес са взеизвестни мошеници. Не мисля, че съвсем навсякъде е така.

# 627
И какво да му разбирам на тръби има си хора, които разбират. Наемам ги и си казват компетентното мнение. 
Така действахме и ние. За един имот, който бяхме харесали, повикахме строителен техник, който да направи оглед, понеже не бях сигурна струва ли си. Между другото за същия имот щяхме да наемем и юрист за сделката, тъй като беше дял от наследство, имаше и някои други специфики, но не се стигна до сделка и това отпадна. В крайна сметка всеки си преценява рисковете.

Честито, радвам се, че сте от процента да безпроблемните сделки.
Със здраве да си ползвате придобивката и да ви е по мярка дълго време!

# 628
bachkator, защо трябва да омаловажавате нечий  достойнства и професионализъм, за да изтъкнете себе си. Това че някои е завърши УАСГ, не го прави добър специалист. Знаем и там как ги изсипват на килограм специалистите. Във всяка област има добри професионалисти и такива, които са срам за професията, дори и във Вашата.
 Да не казвам, че бяхме екслузивни брокери на една сграда, 38 апартамента продадохме, за по-малко от 2 месеца, без нито една обява в имот.бг....чак да се чудиш,  как не сме фалирали, нали...

Много лично го взимате, Томева! На килограм специалсти се изсипват от УАСГ, но все пак е някаква цедка, за разликата от килограмите в брокерлъка, дето цедката е само да може да попълни правилно бланката на предварителния договор ...(не винаги).

# 629
Томева, благодаря, ще потърся специалист по вещно право и ще се консултирам.

Общи условия

Активация на акаунт