💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 17 605
  • 519
  •   4
Отговори
💜Добре дошли в новата Тема 3 на Януарските бебчета 2025г.💜

Линкове към старите теми

Тема 1

Тема 2

Нашите термини
[/color][/b][/size]

mamelitka - Blue Heart 05.01.2025г. Blue Heart

Lovelysi - 11.01.2025г.

Полезни линкове

Вашата персонална диаграма на теглото по време на бременност  

Бременност по седмици  

Как расте бебето в утробата – дължина и тегло на плода седмица по седмица  

Калкулатор на термин

Какво не трябва да ядем

Кои билки да избягваме

Биохимичен скрининг (БХС)

Пренатални тестове

Феталана морфология

Трети триместър от бременността

Промени в трети триместър

Изследвания по Здравна каса

Зъболечение при бременност

Грижа за кожата на лицето по време на бременност и кърмене

Стрии по време на бременност - всичко, което трябва да знаете  

Средна дължина на шийката на матката по седмици и рискове  

Физически упражнения по време на бременност – полезни съвети за всеки триместър  

Безопасни лекарства по време на бременност  

Кога се обръща бебето с главата надолу в утробата?  

Околоплодна течност – цвят, състав, функция

Бракстън-Хикс контракции

Раждане

Естествено раждане

Цезарово сечение VS. естествено раждане

Списък за родилното

Раждане без болка - спинална и епидурална анестезия

Първи признаци, че раждането започва

Кърмене с Ася Демирева

Първи грижи за новородено

📝ОБЕЗЩЕТЕНИЯ📝

Отпускане на еднократна помощ при раждане на живо дете

Майчинството счетоводно

Изчисляване на прогнозен размер на парично обещетение за бременност и раждане

Отпуск по бащинство – право на ползване, продължителност, изчисляване, изплащане

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 17:06 от Pretty.Woman.

# 1
Pretty.Woman. благодарим ти !

# 2
  • Пловдив
Благодаря за новата тема 🌺 Аз днес съм много заспала, постоянно ме унася.
Мисля утре или в сряда да си правя обременяването, зависи кога се накарам сама себе си.

# 3
Благодарим Pretty.woman!
По повод магнезия аз пия Магне В6. В началото 3 х 1, а сега 2 х 1 Изписан ми е от гинеколог. Понасят ми много по-добре от Магнерич или Магнерот, които съм пила преди.
А относно стягането на корема, аз го усещам предимно вечер, когато остана да шетам до късно. Иска си почивка в този случай.
Но шпа го пия само при нужда, т.е. някакви болки и спазми. Съчетавам с Папеверин пак при нужда. И двете да ми изписвани от гинеколог. Те  също са ми изписвани по схема, но тъй като и аз съм наясно, че но шпа размеква шийката, не го пия без основателна причина.
Не знам как е при вас, но аз от една страна не искам да купувам нищо предварително. От друга се притеснявам, че времето наближава, а като виждам, че има още много неща да се подготвят и полудявам.
Половинките до колко ви подкрепят в това отношение?

# 4
Мамита, има ли сред вас такива с изолирана е.коли във вагинален секрет? Ако да, бихте ли споделили как сте я преборили? За първи път в живота ми излезна тази гад преди месец, като симптом имах засилено течение и нищо друго. Изписаха ми антибиотик панцеф и гинексид глобули. Пих 3дни панцеф и влезнах в болница с вирус повръщане и там 3дни освен глюкоза ми вливаха венозно друг антибиотик ципрофлоксацин (бактерията си е чувствителна към него също). Наред с тези неща не съм спирала пробиотик с червена боровинка на natural factors. Правихме контрола и днес ми излезна, че все още я има бактерията.. Днес аг ми изписа лактобор гелчета, ще пробваме без антибиотик.

# 5
Мамита, има ли сред вас такива с изолирана е.коли във вагинален секрет? Ако да, бихте ли споделили как сте я преборили? За първи път в живота ми излезна тази гад преди месец, като симптом имах засилено течение и нищо друго. Изписаха ми антибиотик панцеф и гинексид глобули. Пих 3дни панцеф и влезнах в болница с вирус повръщане и там 3дни освен глюкоза ми вливаха венозно друг антибиотик ципрофлоксацин (бактерията си е чувствителна към него също). Наред с тези неща не съм спирала пробиотик с червена боровинка на natural factors. Правихме контрола и днес ми излезна, че все още я има бактерията.. Днес аг ми изписа лактобор гелчета, ще пробваме без антибиотик.

Аз съм имала е.коли небременна, точно с дълги курсове лактобор и червена боровинка и пробиотик през устата я бях излекувала след много сменени антибиотици от които изобщо не се повлияваше.

# 6
Blancanievves, и аз чувам, че трудно се борят жените с нея и то небременни… направо се чудя дали ще има шанс да я преборя..

# 7
Благодаря за новата тема. На мен ми беше излязла е.коли на последната микробиология преди раждането с предишната бременност. Не помня какво ми изписаха, но мисля, че 10 дена пих антибиотик и плюс това вагинално слагах някакви глобули. След лечението излезе чиста микробиология. Дано бързо се пребориш с нея.

# 8
Аз се чувствам много изморена в последно време. Незнам как се е наместило бебето, но имам чувството, че ще излезе някой крак отдолу😳
Но-шпа пия редовно 🙄

# 9
Нош па скъсявала шийката, аз го пия само в най-наложителни случаи, като ужасни болки. За сега нямам такива понеже Магнерота ми върши чудесна работа с ударните дози 3х2.

# 10

Аз съм имала е.коли небременна, точно с дълги курсове лактобор и червена боровинка и пробиотик през устата я бях излекувала след много сменени антибиотици от които изобщо не се повлияваше.
Благодаря за информацията за лактобор и червената боровинка. Мисля да ги пробвам при Клебсиелата, която ми се е завъдила. Уж ми обеща докторката рецепта за изготвяне на вагинални глобули с изписания антибиотик, но нямам такава. Не ми се пият излишно антибиотици при моите си хронични храносмилателни проблеми. И както казвате, после я има ефект за изчистване на влагалището, я няма.
Четох, че Клебсиелата също била от характерните за хранително-чревния тракт бацилчета. И за нейното лечение споеменаваха червената боровинка.
Лактобор под формата на вагинални глобули ли го приемате или го пиете? Дали го изписват и без рецепта? Каква ви е дозировката като за бременни?
Имам и друг въпрос, който може да прозвучи тъпо, но червената боровинка сушена ли я хапвате, на чай ли я запарвате или на таблетки някакви?
Благодаря предварително за разясненията и изчистване на всичките бацили ви желая!

# 11
Сън не ме хваща😳 Място не си намерих, бебето не спира да шава🙄
Нахлуват черни мисли и се мъча да ги изгоня. 😩

# 12
Mamelitka, Лактобор са гелчета за вагинално приложение, а червената боровинка съм я пила на таблетки, защото така е най-концентрирано активното вещество.

# 13
Сън не ме хваща😳 Място не си намерих, бебето не спира да шава🙄
Нахлуват черни мисли и се мъча да ги изгоня. 😩

И мен не ме хвана снощи Simple Smile тези твои черни мисли трябва да ги разкараш . Мисли позитивно!

Аз лично смятам да ходя края на месеца и да напазарувам всичко. Докато не съм станала хипопотам и съм подвижна да се подготвя.

# 14
Здравейте, дали може линк към фб групата? С термин 02.02 съм,но се очертава господина да се появи през януари.

Общи условия

Активация на акаунт