💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 34 862
  • 768
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
На трета фетална съм декември.
Аз в началото качих повече. После на месец по 2 кг качвах. До тук съм +10 кг. В 23 гс. Надявах се на 12-13 кг да съм на финала, ама не се знае. Започват да ми пречат, дишам тежко, запъхтяна, изморена. Ама ще я избутам някак.
За гестационен диабет и аз съм рискова, след 10 дни ще правя обременяване.дано всичко е наред.

# 31
  • Пловдив
Дриймър, какви са ти стойностите?
Напълно възможно е да живееш с ИР и да не знаеш. Ако е лека формата, просто ще трябва да спазваш режим на хранене.
Аз утре съм решила да правя обременяване. Обикновено не съм се хранила около 10-11 часа преди първа кръв.

# 32
И аз още не съм правила обременяването, първо ще пусна пак глюкоза да видя как е . Ако върви ок няма и да правя, само ще спазвам режим до края , за да не изпусна нещо.
Казват, че няма проблем. Ще те сложат на диета и ще ти назначат нещо да пиеш. Плюс това инсулиновата резистентност е новата модерна болест…. Всичко ще е ок.

# 33
И на мен ми предстои следващата седмица обременяването. Безкрайно ми е досадно цялото нещо. Със синът ми имах гестационен диабет, но тогава стартирах 20кг повече от сега и мислех че е обвързано, но явно не е. Засега се движи уж кръвната захар в норми, но ще видим с обременяването какъв заек ще изскочи. Въпреки, че е затормозяващо да си на режим и да мериш глюкоза по n на брой пъти на ден, този режим ми помогна да кача само 8кг за цялата бременност, като бебето си беше 3.5 кг две седмици преди термин. Засега съм +5-6 кг, ако изкарам до 10-12 накрая ще е супер според мен. Но аз съм в крайности и се самобичувам за всяко нещо, което изям и не е по режим и честно казано нямам търпение да родя и да си вляза в предишното хранене и да ми е мирна главата.😅

# 34
Same here 😂 7 месеца се стискам , защото стартирах много кг и ми хвърлиха две лоши евентуални прогнози - ще вдигнеш кръвно или ще развиел диабет. Кръвното го държа още, захарта и нея. Не качвам много кг, бебе си е в норма, води също. И като ми кажат ама иди за всеки случай ако решиш да се натовариш с глюкоза или иди за всеки случай да пуснеш и еди кво си. Нямам търпение вече да го избутам…

# 35

Ето резултатът...
Не знам...тепърва ми предстои да се информирам повече. Интересно, че само допреди месец (18.09) глюкозата ми беше 4,36, възможно ли е проблемът да е отсега, а тогава да ми е нямало нищо😅

Дриймър, какви са ти стойностите?
Напълно възможно е да живееш с ИР и да не знаеш. Ако е лека формата, просто ще трябва да спазваш режим на хранене.
Аз утре съм решила да правя обременяване. Обикновено не съм се хранила около 10-11 часа преди първа кръв.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 21:51 от dreamer-97

# 36
Да, възможно е, обикновено гестационния диабет се появява към 24-28 седмица и нагоре, затова се прави тогава изследването.

# 37
В какви случаи ви пращат на обременяване с глюкоза? До сега моята аг не ми е споменавала за такова изследване, а като чета доста се прави. При двете ми направени пкк глюкозата ми е на долна граница, ако има значение това.
До момента съм +10кг 23+2г.с. И аз имах надежди да кача 12-13кг общо, но като гледам няма как да стане. Но все си повтарям да сме живи и здрави, после ще свалям.

# 38
  • Пловдив
В България явно е по усмотрение на гинеколога. Иначе си е препоръчително изследване. Не е толкова страшно, просто е неприятно висенето в лаборатория 2 часа.

# 39
Мен не са ме изпращали на обременяване с глюкоза...

# 40
Здравейте, мами колко тежат вашите мъничета , моята бебка преди седмица беше 910гр и съм 27г.с. Мисля си, че вече сигурно е килограм и малко🍀

# 41
Здравейте, мами колко тежат вашите мъничета , моята бебка преди седмица беше 910гр и съм 27г.с. Мисля си, че вече сигурно е килограм и малко🍀

23+3 го измериха 635 грама.

# 42
  • Пловдив
В 25+1 бяха 770 и 700 гр.

# 43
С първата бременност ядях като слон, признавам си,  и качих общо 15-16кг, но общо взето 2кг. са от последните месеци , така че не е изцяло вярно това с качването на финала. Сега покрай малката не се спирам и постоянно съм ката вятъра,  защото сме във фазата на белите - та, може и да задържа 10-12кг. за цялата бременност.
На мен много бързо ми лети времето , особено,  като знам , че ще го гушна  по-рано ,едни 2 седмици. Важното е да сме живи и здрави, и всички да гушкаме пухкавелковци скоро. Heart

# 44
В 24г.с. беше 780гр. Но върви седмица напред по изчисления, така че в момента (26г.с.) вероятно е около килограм.

Общи условия

Активация на акаунт