💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 34 930
  • 768
  •   1
Отговори
# 45
В 24г.с. беше 700гр, на двете фетални ми казаха,че върви напред с няколко дни.

# 46
При нас в 26+1 беше 1024 гр.Измериха го с 4 дни напред. Сега не знам как е вероятно като отидем в 29та седмица ще е поне 1300-1400 Simple Smile

# 47
dreamer-97 не знам какво да те посъветвам, нямам опит нито с диабета, нито с такъв тип изследвания Pensive.. довери се на АГ и отиди най-добре на консултация с ендокринолог и му обясни как си процедирала преди самото изследване с обременяването.

Бебето при мен в 25+6 беше 905гр., върви си точно за термин.

# 48
  • България
Стига да попаднете на добър ендокринолог, няма от какво се притеснявайте. Вероятно на хранителен режим ще сте.

Бях чела, че гестационния диабет е относително често срещан, 13% в световен мащаб.

# 49
Аз съм говорила с моя АГ. По- принцип според него , ако няма някакви признаци , които се следят не е нужно на всяка цена да се прави обременяването с глюкоза.

# 50
На обременяването с глюкоза ми излезна захар на първия час 10.10, което е показател на гестационен диабет, но просто нямаше как да се съглася. 😒 По препоръка на доктора си взех глюкомер и преди всяко основно хранене меря, както и един час след това, досега нито веднъж не съм била дори близо пак до такава стойност, а и както каза той - по принцип не приемам по 75 гр. глюкоза. Но все пак това леко сплашване не дойде зле, защото поизчистих храненето от сладко, безалкохолно и други излишни неща, не съм ги изключила напълно де.
Иначе бебето върви две седмици напред - 23-24 г.с. беше 844 грама, а това беше преди две седмици, вече сигурно е станал килограм. 😅

# 51
Идеята на това обременяване с глюкоза е доста спорна, това е все едно да изям ей сега един малък буркан с мед, нещо, което в реалния живот със сигурност няма да стане, тялото се поставя в състояние на стрес, това не е как би реагирало на нормална храна в нормалния живот, а панкреаса на бебето също, когато кръвната захар на майката скочи прекалено много. Затова и не смятам, че има нужда да се прави за щяло и нещяло.

# 52
В 25 г.с беше 880 грама.

# 53
При мен 26+3 г.с. беше 1030гр. АГ ми каза, че върви с около седмица напред.

# 54
  • България
Всъщност панкреаса на бебето си работи самостоятелно в някакъв момент, не се сещам с точност кой месец. И ако този на майката не работи както трябва, панкреаса на бебето започва да работи и за нея, за да контролира кръвна захар в норма. Натоварването не е добре за него, особено и щом се роди, не се знае как ще реагира.

За това майките с диабет трябва да имаме добър контрол. Както и се прави обременяването за всеки случай. По принцип предпоставки са фамилна обремененост, нездравословно хранене и застоял начин на живот.

# 55
При мен в седмица 26+1 ден бебка беше 1 кг точно и върви с 4 дни напред. Тази седмица съм на съдов хирург заради разширените вени. Да видим ще нося ли чорап по време ня раждане 😁

# 56
Здравейте, мами,
За пръв път се включвам. В 26 седмица съм и от 5-6 дни започнаха адски болки в таза. По-конкретно опашката и болката се разпростира настрани. Днес бях на преглед и както предполагах, казаха, че е нормално и таза се разширява. Увеличиха ми магнерота на 3х2 на ден.
Пиша по-скоро за вътрешно успокоение, ако някоя от вас е имала и предишна бременност да сподели от опит дали до края ще търпя тези болки или има шанс да поотминат малко 😭.

# 57
По-засилени болки в опашката имах около 22 г.с. до колкото си спомням. И към момента 27 г.с. си ги имам, но вече като че ли не са толкова непоносими, или просто аз свикнах с тях. Не пия нищо за болката. Мисля, че с времето ще поотмине, когато се разширите. На мен ми помогна основно движението, ако имате и топка да правите упражнения  на нея също.

# 58
Мами, на какви шкафове/скринове се спряхте? Отделни или комбинирани с легло?

# 59
И аз имах такива по-засилени болки. Поотшумяха вече. Бях говорила с доктора и каза , че е нормално. По-честа смяна на позата -> седнала,легнала, разходка, движение и тн. Отпусна вече, сега само от време на време ми се случва.

Общи условия

Активация на акаунт