С какво ви дразнят свекървите- 88

• 78 409
  • 788
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Най-голямото проклятие за една баба е внучето да е веган.

Аз съм разказвала и друг път - на поредната подкана да "късна" в прав текст си казах на свекървата, че ми е много неприятно да ме гледа в чинията и да ми брои хапките. Разбирам благородното й намерение и представите за гостоприемност, но ако обича, не на мен. Ще ям това, което ми е вкусно и колкото искам.

Последна редакция: пт, 24 ное 2017, 10:54 от Sharky*

# 481
  • София
Ето каква е разликата между децата и бабите - на детето си директно правя забележка, без да ми се налага да проявявам такт, на възрастен - никога...

# 482
Най-голямото проклятие за една баба е внучето да е веган.
Не мисля, че има внуче, което да е веган, може майката така да твърди, но от личен опит с приятелско "дете-веган" мога да споделя, че такива деца изяждат дори повече кюфтета на едно ядене от деца, които не са вегани. То е едно грабене с две ръце, тъпчене и въртене на очи, защото милото знае, че утре няма да има и гледа да позареди гърбицата, колкото се може по-добре. Та, ако бабата може много хубаво да пържи кюфтета, спасението на внучето е в нейните ръце. Абе, добре че са бабите, инак някои деца биха умрели от глад.

# 483
А представяш ли какво ще каже снахата?

# 484
Какво ще каже, нищо, което не сме прочели вече в темата, ама на някои снахи не бива да им се отстъпва, защото правят простотия след простотия, една от друга по-големи. Не стига че собственото дете се е зяносало с луда веганка, ами и внучето да иде зян - в никакъв случай!

# 485
  • Варна
Ще каже, ако разбере. Ако детето лапа тайно пържоли и кюфтета, докато мама я няма, а то е оставено на баба, трябва да са луди и то и бабата, ако решат да си отворят устите Simple Smile

# 486
Един познат така ходеше при майка си да нагъва кюфтета и жена му по миризмата го надушила.  А на една внучето, добре възпитано детенце, казало на баба си - и благодаря , бабо, за шоколадчето.

# 487
То по магазините продават веган кюфтета - соя с подправки и вкус на месо.

# 488
  • София
Един познат така ходеше при майка си да нагъва кюфтета и жена му по миризмата го надушила.  А на една внучето, добре възпитано детенце, казало на баба си - и благодаря , бабо, за шоколадчето.

Искреността на децата винаги е от полза, но зависи за коя от страните.

Когато големият ми син беше на 8 и беше на гости на свекърите през лятото, един път като говорих с него по телефона ми каза: А пък дядо крещи на баба и я обижда!  В следващият момент чух как свекър ми се провиква отстрани: Клюкар! Ти защо клюкариш всичко на майка си?
Свекървата веднага се светна обаче, че работите не отиват на добре и взе телефона от ръцете на детето да обяснява как нямало нищо. Свекъра бил малко нервен и прочие глупости!
За понататък не  ми се разправя, защото стана дълга и широка. В крайна сметка си прибрах детето и следващото му самостоятелно гостуване беше някъде около 15 или 16 тата му година

# 489
То по магазините продават веган кюфтета - соя с подправки и вкус на месо.
Хм, ами то всички кюфтета от магазините са веган, а за направата на колбасите със сигурност не е пострадало нито едно животно Wink

# 490
  • Canada
Честно казано и аз бих се погнусила ако някой се чеше над храната ми. Моята зълва кашляше над салатата, докато я приготвяше.

# 491
И аз се гнуся примерно, ако свекърите са нахапали нещо и го предлагат на децата, не разрешавам. Както и не разрешавам яденето с една вилица или лъжица, използване заедно на приборите.

# 492
Аз и ММ се дразним,  когато свекървата настоява ли  настоява малката да яде не само каквото иска, примерно месото, а на всяка цена и гарнитурата. Е, и аз искам, но като не й се яде, не я насилваме. И така, правим забележки, тя се обижда, но после й минава.

# 493
Бътерфлай, докато децата пораснат, изучат и устроят, ей ни на 60 +. По твоята теория трябва пак да се лишаваме, да си даваме парите, за да си стоят снахите у дома и да гледат децата.  И кога ние да попътуваме, да почиваме и да си позволим нещо ?!  Като станем на 70+ ли? Ами то до тогава  я живи, я умрели. Пък и да сме живи, няма да  можем  заради болежки.

Последна редакция: пт, 24 ное 2017, 20:12 от K.A.G.

# 494
Бътерфлай, докато децата пораснат, изучат и устроят, ей ни на 60 +. По твоята теория трябва пак да се лишаваме, за да си стоят снахите у дома и да гледат децата.  И кога ние да попътуваме, да почиваме и да си позволим нещо ?!  Като станем на 70+ ли? Ами то до тогава  я живи, я умрели. Пък и да сме живи, няма да  можем  заради болежки.
За мен най-хубавото време за обиколка на света е когато деата са на възраст между 7 и 18 години. Родителите да им покажат света, ако имат възможност.

Общи условия

Активация на акаунт