С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 440
  • 788
  •   1
Отговори
# 90
Аз не я разбирам тая свекърва... ще знаеш, че това може би е последният шанс на сина ти да има дете, и няма да гледаш да помагаш на майката, за да си видиш някой ден внучето.
Ами то само от човещина ще гледаш да отменяш бременна жена, която толкова се е борила за дете. Една манджа да направиш и да пуснеш една прахосмукачка не мисля, че е непосилна помощ за здрав човек...
Да, да, знаем - не е длъжна, не й е майка... ама авторката за съжаление няма майка, на която да се опре в момента...

# 91
  • София
Но има мъж.

# 92
Уиш, по същество съм много съгласна с теб. Аз останах с впечатлението, че при заминаването на свекървата за плажовете, всички свекървенски задължения са легнали върху раменете на kikaair, която в този момент е имала нужда да си лежи на дивана вместо да се окаже натоварена не само с нейните грижи, но и с тези на свекървата. Иначе хубаво, че като се е върнала се е захванала да си чисти етажа, но докато я е нямало баби, мъже, дворове и етажи са висяли на главата на бременна жена в особено крехко положение. Аз мисля, че това я кара да се чувства обидена. Не толкова, че дъщерята е на първо място.
Напълно споделям мнението ти, че сама се е набутала, човек с повече самоуважение щеше да е поставил границите отдавна. Ама ситуацията е на лице и ясно се вижда, че като научиш хората наоколо да разчитат основно на тебе, ще получиш повече задължения, не благодарност.

Аз не я разбирам тая свекърва... ще знаеш, че това може би е последният шанс на сина ти да има дете, и няма да гледаш да помагаш на майката, за да си видиш някой ден внучето.
Донякъде и аз така го виждам, но тя няма да превъзпита свекърва си на стари години или да я направи по-добър човек. В случая разумното е да се абстрахира и да се разбере с мъжа си, че има нужда от помощ и поне малко глезене.

# 93
Винаги като има около мен бременна жена било то приятелка ,роднина или колежка ми се иска да и помогна. Просто въпрос на човещина. Но аз не съм много обективна, моята бременност беше проблемна и сега се борим за второ.  Като прочета подобна история ми се иска да помогна. Струва ми се,че и на  свекървата  би трябвало да и идва отвътре.

# 94
  • София
Въобще не е необходимо. Бях с рискова бременност и нито веднъж не е ставало нужда някой да идва да ни помага.

# 95
Въобще не е необходимо. Бях с рискова бременност и нито веднъж не е ставало нужда някой да идва да ни помага.
Но и не ти се е налагало да ходиш да обгрижваш дома на свекърва си, докато тя е на плаж с дъщеря си. Wink

Тук нещата изначално са сбъркани с това слугинстване, което жената е прегърнала като нещо нормално.

# 96
  • София
Но и не ти се е налагало да ходиш да обгрижваш дома на свекърва си, докато тя е на плаж с дъщеря си. Wink

Тук нещата изначално са сбъркани с това слугинстване, което жената е прегърнала като нещо нормално.
Не че свекърът ми не го е искал. Аз казах "не" – и преди, и по време, и след бременността. На авторката също не ѝ се налага.

# 97
И пак си мисля ,че снахата не иска помощ лично за нея ,а по скоро за останалата част от домакинството. От свекърва помощ никога не съм получавала, не съм и искала. Предпочитам никой да не ми се меси. Но тук споделят общо домакинство и къща и ми се струва малко странно бременната снаха или мъжът и да поемат цялата работа докато свекито си посреща гости

# 98
  • София
Те не поемат цялото домакинство, а само тяхното. Нали свекървата си чистела жилището.

# 99
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
проблем има, защото има очаквания.

ако нищо не очакваш, няма да има проблеми.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Скрит текст:
моята родна майка никога не ми е помагала. за нея съществуват само две деца - братята ми и само две внучки - децата на големия ми брат.
на "младини" се ядосвах, изисквах внимание и към моите деца...
отказах се.
няма смисъл.
ходя си рядко, звъня ѝ да я чуя как е, понякога се сеща да пита как са големите две, понякога се сеща само за малкия...
не е със склероза или деменция - просто такава си е.
жива и здрава да е.

# 100
Пак казвам само с чистене не става.

# 101
  • София
Пак казвам само с чистене не става.
Кой е твърдял обратното?

# 102
проблем има, защото има очаквания.

Да. Родителите на МП сега гледат децата на сестра му всеки ден по 8-9 часа. Аз си знам, че когато ние имаме деца е изключено да се включват и на 1/7 от това, защото МП е точно не-любимото дете. Не очаквам нищо от тях и си свиркам.

# 103
Не ми се рови назад ,но снахата се оплакваше ,че свекито само това прави . А има и други задължения, предполагам двор , баба, свекър( който явно е научен да му дават с лъжица в устата). Аз на нейно място не бих се тревожила за тях, но снахата явно не е като мен. Друг е въпросът ,че изобщо не е трябвало да се нагърбва ,но това не прави свекървата по- бяла. По въпроса с деленето и аз имам девер предпочитан от свекървата пред моя мъж, това винаги ме е радвало. Никога не съм завиждала ,даже на моменти ми е мъчно за него,като гледам как свекито го обсебва . Купи ми кола , апартамент,но на каква цена, човекът и приятелка неможе да си хване от нея. Докато ММ никога не е бил мамин златен и за това се е научил сам да се справя в живота. Всичко което имаме е постигнато с много труд от двама ни и това ни прави по-сплутени.

# 104
  • София
Не ми се рови назад ,но снахата се оплакваше ,че свекито само това прави . А има и други задължения, предполагам двор , баба, свекър( който явно е научен да му дават с лъжица в устата). Аз на нейно място не бих се тревожила за тях, но снахата явно не е като мен. Друг е въпросът ,че изобщо не е трябвало да се нагърбва ,но това не прави свекървата по- бяла. По въпроса с деленето и аз имам девер предпочитан от свекървата пред моя мъж, това винаги ме е радвало. Никога не съм завиждала ,даже на моменти ми е мъчно за него,като гледам как свекито го обсебва . Купи ми кола , апартамент,но на каква цена, човекът и приятелка неможе да си хване от нея. Докато ММ никога не е бил мамин златен и за това се е научил сам да се справя в живота. Всичко което имаме е постигнато с много труд от двама ни и това ни прави по-сплутени.
Но не я прави и по-черна. Не свекървата се е омъжила за авторката, не свекървата е обещавала да се грижи за авторката. Къде е мъжът в картинката? Какво му пречи след работа да свърши нещо в дома си? Много жени го правят ежедневно. Не е нужно всичко да е по конец и идеално.
Права е Добри за очакванията. Вкарваме се в някакъв филм, очакваме, че другите гледат същия, а после им се сърдим, че това не е така. А вината е изцяло наша – ние сами сме се излъгали.

Общи условия

Активация на акаунт