С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 469
  • 788
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Значи от цялата ситуация разбирам, че има една жена - свекървата, която е научила /или така си го е взела/ мъжът си, всичко да му е на тепсия, след това е възпитала и съна си, че някой друг трябва да го обгрижва вовеки и като се появява снахата поема /незнайно защо/ голяма част от домакинстването и градината. Тая зла снаха гледа: на свекървата мъжа, сина и възрастна баба, наред с оправяне на цялата къща и двор. Дали и помагат мъжете не е ясно, но и да го правят явно има доста работа и за нея. Та докато свекито е в Испания и в Палма Де Майорка снахата е поемала собствените си задължения + тези на свекървата. Да не забравяме и борбата изобщо за дете. А сега когато най-сетне, след толкова мъки е забременяла и свекървата се е върнала, според мен е редно да я оставят тая женица да си бременее и останалите /без бабата ест./ да поемат къщата - както се разпределят. Не смятам, че снахата е нагла, като иска да й се отплати свекървата, за това, че докато се е равявала по плажовете с дъщеря си, снаха й е поемала и нейната работа. По думите на снахата обаче тя няма такива очаквания, а само да си поеме собствените задължения, защото явно това към момента още не се случва. Така че критиките към мъжа на снахата не са много основателни, той човека може да си поема неговите задължения /няма оплаквания от него към неговото семейство/, но значили това, че трява да слугува и на родителите си, понеже майка му си мре на мързела и ината?

# 106
  • София
Всъщност, авторката първо се дразнеше, че свекървата не ѝ помага.
molive
Винаги съм се надявала на безпроблемна бременност,  но за съжаление не се получи така. В 5 месец съм и до сега се справят сама с ММ. Дразни ме това че помогна на дъщеря си,  но не помага на мен. Но каквото такова тя да си гледа мъжа си и бабата пък поне за тях да не мисля. Много е тежко така да лежиш и да не може да правиш нищо. Най-вече се надявам ММ да ми е жив и здрав та да ми шета.
Освен това въобще не е било работа на снахата да обгрижва свекъра като малко дете. Щом свекървата го е научила така, проблемът е изцяло на свекървата.
Авторката въобще не е трябвало да се хваща на това хоро. Какви са тези "Двама мъже + една баба на 82 години двуетажна къща с двор и всичко това изисква работа. Готвене чистене шетане из двора"? За "мъже", които са дундуркани като малки деца, няма пак да пиша. Вината е на дундуркащия ги.

# 107
  • Ямбол
Те ѝ се обадили да се прибира, но тя останала там. Ми нормално - където си иска, там ще стои. Работата няма да избяга. Бабата и мъжете да се спасяват.

# 108
  • София
Скрит текст:
molive
Винаги съм се надявала на безпроблемна бременност,  но за съжаление не се получи така. В 5 месец съм и до сега се справят сама с ММ. Дразни ме това че помогна на дъщеря си,  но не помага на мен. Но каквото такова тя да си гледа мъжа си и бабата пък поне за тях да не мисля. Много е тежко така да лежиш и да не може да правиш нищо. Най-вече се надявам ММ да ми е жив и здрав та да ми шета.
Освен това въобще не е било работа на снахата да обгрижва свекъра като малко дете. Щом свекървата го е научила така, проблемът е изцяло на свекървата.
Авторката въобще не е трябвало да се хваща на това хоро. Какви са тези "Двама мъже + една баба на 82 години двуетажна къща с двор и всичко това изисква работа. Готвене чистене шетане из двора"? За "мъже", които са дундуркани като малки деца, няма пак да пиша.
Вината е на дундуркащия ги.
А кой ги е научил така ги дундуркат - Свекървата, но като вижда, че има една "балама" снаха да го прави всичкото това, си хваща пътя в Испания и я оставя, а после като се е върнала иска снахата да придължи да се занимава с всичко? Не е прекалено нагло?

# 109
И сте прави, и не сте. Представете си картинката - мъжете работят тежка физическа работа 8-10 часа на ден. Връщат се и се захващат с домакинството, защото  момичето не трябва да мърда. И аз да съм на нейно място, ще се дразня, че не мога да помогна и ще ми е жал за тях. Тук все казваме, че не е редно жената да работи и после да опъва вкъщи цялото домакинство.

# 110
  • София
Скрит текст:
molive
Авторката въобще не е трябвало да се хваща на това хоро. Какви са тези "Двама мъже + една баба на 82 години двуетажна къща с двор и всичко това изисква работа. Готвене чистене шетане из двора"? За "мъже", които са дундуркани като малки деца, няма пак да пиша.
А кой ги е научил така ги дундуркат - Свекървата, но като вижда, че има една "балама" снаха да го прави всичкото това, си хваща пътя в Испания и я оставя, а после като се е върнала иска снахата да придължи да се занимава с всичко? Не е прекалено нагло?
Да, свекървата е научила свекъра така. И моят свекър беше научен така. Това мен не ме касае, обаче. Както казах – авторката защо се е хванала на това хоро? Тя си е виновна. Трябвало е да каже "не".

П.П. Никъде не видях дори намек за естеството на работа на мъжете, така че няма да си представям нищо.

# 111
Не ми се рови назад ,но снахата се оплакваше ,че свекито само това прави . А има и други задължения, предполагам двор , баба, свекър( който явно е научен да му дават с лъжица в устата). Аз на нейно място не бих се тревожила за тях, но снахата явно не е като мен. Друг е въпросът ,че изобщо не е трябвало да се нагърбва ,но това не прави свекървата по- бяла. По въпроса с деленето и аз имам девер предпочитан от свекървата пред моя мъж, това винаги ме е радвало. Никога не съм завиждала ,даже на моменти ми е мъчно за него,като гледам как свекито го обсебва . Купи ми кола , апартамент,но на каква цена, човекът и приятелка неможе да си хване от нея. Докато ММ никога не е бил мамин златен и за това се е научил сам да се справя в живота. Всичко което имаме е постигнато с много труд от двама ни и това ни прави по-сплутени.
Но не я прави и по-черна. Не свекървата се е омъжила за авторката, не свекървата е обещавала да се грижи за авторката. Къде е мъжът в картинката? Какво му пречи след работа да свърши нещо в дома си? Много жени го правят ежедневно. Не е нужно всичко да е по конец и идеално.
Права е Добри за очакванията. Вкарваме се в някакъв филм, очакваме, че другите гледат същия, а после им се сърдим, че това не е така. А вината е изцяло наша – ние сами сме се излъгали.
И мъжът не е длъжен да оправя сам двора ,да дундурка баба си и баща си,докато ходи на работа и готви. А в същото време свекито живее втора младост.

# 112
  • Ямбол
И моят свекър беше така научен. По сто пъти я вдигаше, когато седнат на масата - дай сол, дай вода, да нещо друго. Ужасно ми беше на мен неудобно, но те така си живеят. Синът им, като израснал в такива порядки, само се пробва, но не му се получи. Е, ако съм станала за нещо, няма проблем, даже получавам по няколко поръчки от масата, но седна ли, на когото му трябва нещо - става и си го взима.

# 113
  • София
Не ми се рови назад ,но снахата се оплакваше ,че свекито само това прави . А има и други задължения, предполагам двор , баба, свекър( който явно е научен да му дават с лъжица в устата). Аз на нейно място не бих се тревожила за тях, но снахата явно не е като мен. Друг е въпросът ,че изобщо не е трябвало да се нагърбва ,но това не прави свекървата по- бяла. По въпроса с деленето и аз имам девер предпочитан от свекървата пред моя мъж, това винаги ме е радвало. Никога не съм завиждала ,даже на моменти ми е мъчно за него,като гледам как свекито го обсебва . Купи ми кола , апартамент,но на каква цена, човекът и приятелка неможе да си хване от нея. Докато ММ никога не е бил мамин златен и за това се е научил сам да се справя в живота. Всичко което имаме е постигнато с много труд от двама ни и това ни прави по-сплутени.
Но не я прави и по-черна. Не свекървата се е омъжила за авторката, не свекървата е обещавала да се грижи за авторката. Къде е мъжът в картинката? Какво му пречи след работа да свърши нещо в дома си? Много жени го правят ежедневно. Не е нужно всичко да е по конец и идеално.
Права е Добри за очакванията. Вкарваме се в някакъв филм, очакваме, че другите гледат същия, а после им се сърдим, че това не е така. А вината е изцяло наша – ние сами сме се излъгали.
И мъжът не е длъжен да оправя сам двора ,да дундурка баба си и баща си,докато ходи на работа и готви. А в същото време свекито живее втора младост.
Ами аз нито двор съм споменавала, нито свекър, нито баба, нали?

# 114
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
molive
Да, свекървата е научила свекъра така. И моят свекър беше научен така. Това мен не ме касае, обаче. Както казах – авторката защо се е хванала на това хоро? Тя си е виновна. Трябвало е да каже "не".

П.П. Никъде не видях дори намек за естеството на работа на мъжете, така че няма да си представям нищо.
Не само свекъра а и сина си.
И какво излиза сега ? Свекървата отива да помага на едното си дете и оставя мъжът си и бабата /не разбрах майка ли й е или свекърва, но няма значение/, и другото си дете /то нужда от помощ няма, нали снаха е довел - голям грях е извършил/, в следствие на което снахата помага и сега сама си е виновна че е помагала и иска всичко да се върне по местата си и всеки да си гледа семейството, а не тя да продължава да ги дондурка всичките? А ако беше вирнала крака на дивана щеше да е най лошата , че не си мърда пръста докато горката свекърва се мори на тоя гаден плама-де-майорски плаж, с това ужасно слънце и жега че и пясък на всичкото отгоре - мъъъкааа.
Излиза, че наистина някои свекърви не заслужават да им се помага нито на тях нито на семейството им, защото после го приемат до такава степен за даденст, че не оснават действията на околните като помощ, а нещо нормално и необходимо и си поемат задълженията в свои ръце, понеже е по-лесно друг да им върши работата.

# 115
И аз мисля, че ако беше тропнала с крак, че ще си лежи, а всички да се оправят, после щяха да я изкарат от черна по-черна. Ама поради тази причина е най-добре с такива роднини да не се живее заедно...

# 116
  • София
Свекървата нали живее заедно с/в една къща с/в един двор с другото дете, което е довело снаха. За няколко месеца/седмици отива при дъщеря си. Как така това се превръща в нещо лошо?

И да, снахата, след като е с такава бременност, е трябвало да си вирне краката на дивана. Ако някой, а такъв вероятно ще има, не харесва поведението ѝ, проблемът си е негов.

# 117
  • София
Свекървата нали живее заедно с/в една къща с/в един двор с другото дете, което е довело снаха. За няколко месеца/седмици отива при дъщеря си. Как така това се превръща в нещо лошо?

И да, снахата, след като е с такава бременност, е трябвало да си вирне краката на дивана. Ако някой, а такъв вероятно ще има, не харесва поведението ѝ, проблемът си е негов.
Няма нищо лошо, даже е хубаво, че й помага. Лошото е, че след като се връща в къщата, при мъжа си, не си поема обратно домакинските и градински задължения, които са си нейни по ринцип, но снаха й временно е поела докато С. е в Испания.

# 118
  • София

Няма нищо лошо, даже е хубаво, че й помага. Лошото е, че след като се връща в къщата, при мъжа си, не си поема обратно домакинските и градински задължения, които са си нейни по ринцип, но снаха й временно е поела докато С. е в Испания.
Е, и? Това не е проблем на снахата. Дворът трябва да се мете? Има трима човека, които да го направят. Снахата не е от тях. Свекърът трябва да бъде обгрижен, защото...? Отново не е проблем на снахата. На етажа/в апартамента на сина и снахата трябва да бъде пусната пералня или прахосмукачка? Мъжът ѝ като се върне от работа ще го направи. А може и на следващия ден.

# 119
Тая зла снаха гледа: на свекървата мъжа, сина и възрастна баба, наред с оправяне на цялата къща и двор.
Не е зла. Глупава е.

Между другото, на никого ли не направи впечатление едно изречение от постовете на авторката. Мързи ме да ровя и ще го цитирам по памет:"Забременях и звъннахме на свекървата да се прибира." Аз още се мъча да го смеля това изречение. Така и не проумявам защо, като си види теста за бременност, човек звъни на свеки да се прибира?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт