С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 461
  • 788
  •   1
Отговори
# 675
В последно време много майки предпочитат секцио, не защото е   наложително,  а от страх.
  Ами геройство си е .
Не може да се обобщава така. Мен пък ме беше страх от секциото, хем първото ми раждане беше без упойки, със системи, епизиотомия и т.н. Но предпочитах три пъти да родя така, отколкото да ми правят отворена коремна операция. Лекарката ми беше съгласна да рискуваме и да предизвика нормално раждане със системи (което си е доста болезнено), но в крайна сметка не се получи и се наложи планово секцио. От него се възстанових по-трудно и имам по-неприятни спомени, отколкото от нормалното, така че може да се поспори дали не е геройство и този вид раждане.

# 676
  • Варна
Никакво геройство не е. Аз примерно мога да кажа, че е геройство да легнеш под ножа и да се възстановяваш после две седмици (примерно).

# 677

Не става въпрос за геройство,
то е ясно че всяко раждане е геройско преживяване, леко раждане няма.
Въпроса е в тормоза над майка заради това, как са родили, дали са кърмили, кога са пуснали децата си на детска градина и т.н. Това си е решение на майката и никой няма право да и се бърка.

# 678
Здравейте!! Вече съм толкова объркана че нямам друг избор освен да чуя и вашето мнение. Незнам дали тук е мястото на което да пиша затова моля да бъда извинена ако бъркам. Историята ми е меко казано дълга, затова ще се опитам да бъда максимално кратка.
 Момиче на 20 съм, дете на разведени родители. За последните 10 години съм била свидетел на какво ли не в дома на баща ми (той живее при баба и дядо), от побоища, караници дори до реплики за убийства, което доста ми се отрази. Това ми показа какво НЕ ТРЯБВА ДА Е едно семейство.
Имам приятел от година и 6 месеца с който живеем заедно от 8 месеца. Докато не живеехме заедно всичко беше прекрасно НО. Дойде ред на роднините му да ми смажат психиката още повече... Обичам го много но отношението на семейството му е отвратително.. Майка му е в Гърция заедно с приятеля и, откакто живеем заедно не минава и ден в който да не звъни и да не дава команди какво да се случва в къщата.
Работя от 15 годишна, спокойно мога да кажа че не съм от хората който ги мързи. Преди 2 месеца напуснах работа понеже условията на труд бяха покъртителни. В момента още съм без работа , защото няма ден в който да не получавам паник атаки а не искам да започна и да бъда уволнена поради това че не съм достатъчно психически стабилна.  Баба му и дядо му постоянно ме обиждат с реплики и отношение. Ако един ден не стана в 8:00 и не сляза при тях да ги видя се почва едно коментиране как по цял ден съм спяла и как нищо не ставало от мен...
Забележки от рода на мръсен прозорец ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ че преди 5 мин е спрял дъжда, забележки от рода че съм се била гримирала половин час, че съм държала повече на проскубаната си коса вместо на внук им.  Готвенето ми е хоби и когато искам да направя нещо бивам спирана с думите "ТИ НИЩО НЕ МОЖЕШ НЕДЕЙ СЕ МЪЧИ". Била съм пускала пералнята през ден, а не съм давала една стотинка, което доста ме дразни понеже им даваме по 150 лева за сметките на месец. Даже ми казаха , че нищо не ми пречило да съм си вземела в една чантичка мръстните дрехи и да ги дам на майка ми да ми ги изперяла...Общо взето ад.
Приятелят ми се е карал с тях и се е опитвал да ме защитава , но без успех.. В един момент той спря да го прави и се обърна срещу мен. Просто незнам какво да правя. Моля ви дайте ми съвет.....

# 679
  • Ямбол

Не става въпрос за геройство,
то е ясно че всяко раждане е геройско преживяване, леко раждане няма.
Въпроса е в тормоза над майка заради това, как са родили, дали са кърмили, кога са пуснали децата си на детска градина и т.н. Това си е решение на майката и никой няма право да и се бърка.
А защо позволяваш да те тормозят. Не можеш ли да кажеш, че не ти е приятно и че не искаш да ти говорят така.
Онзи ден свекърва ми ме пита дали съм приготвила багажа на сина ми. На 19 годишен мъж аз да приготвям багаж? Отговорих ѝ, че е достатъчно голям и от много години сам си приготвя всичко, но с тон, с който не позволява повече такива въпроси. Ама можело да забрави нещо. Като забрави, другия път ще внимава, а и не отива в гората.

Василена, към теб имам същия съвет. Просто не позволявай да те тормозят. Като се обади, казваш, че имаш глава на раменете и правиш каквото ти си решила и затваряш. Ако къщата е нейна, може да помислите да живеете на друго място, където да не ползвате нейна собственост.

# 680
  • при късмета
Нямаш много шансове, щом приятеля ти е с/у теб. явно така наречената му защита е била доста вяла. С него се разбери, другите нямат значение. Ако той не вземе твоята страна, шансовете от малки, стават никакви

# 681
А защо позволяваш да те тормозят. Не можеш ли да кажеш, че не ти е приятно и че не искаш да ти говорят така.
Онзи ден свекърва ми ме пита дали съм приготвила багажа на сина ми. На 19 годишен мъж аз да приготвям багаж? Отговорих ѝ, че е достатъчно голям и от много години сам си приготвя всичко, но с тон, с който не позволява повече такива въпроси. Ама можело да забрави нещо. Като забрави, другия път ще внимава, а и не отива в гората.
И аз съм и отговаряла и съпругът ми, но
тя е като счупена плоча и го повтаря без пауза.
Аз зарадо това и избягвам да отавам с нея в една стая, за да не я слушам, то се е видяло, че не може да и затвориш устата.
Като дойде на гости и оставям децата и съм цял ден на козметик, фризьор, масаж, на мола, с приятелки по кафета. И като се прибера ме чака на вратата и се започва да мърмори, колко пари харча. Но веднага и отговарям, че това а моите пари, моята заплата, с тях си правя каквото поискам.
Виждам я как открито ме мрази, но наистина с говорене, не можеш да накараш някой да те заобича.

# 682
Vasilena-sh, вариантите ти не са много.
1. Казваш на приятеля ти, че такова отношение няма да търпиш. Дори не е нужно да се обясняваш с неговите роднини.
2. Казваш му, че ако иска да живеете заедно е редно да се изнесете на квартира или да ти осигури спокойствието, от което имаш нужда.
3. Ако той не изпълни 1 и 2, чантата, багажа и бягай с 200. Колкото и да го обичаш, ако той не е мъж на място, живота ти в тази къща ще бъде ад.

Късмет.

# 683
Явно  не те харесват тези роднини.

# 684
  • Варна
В един момент той спря да го прави и се обърна срещу мен.
Както казват в съда по филмите, "нямам повече въпроси".
Искаш съвет? - Бягай. Бягай с 200, защото от това няма да излезе нищо добро. Няма да използвам всички епитети, които ми идват на ума за такъв " мъж". Само ще ти кажа, че с една гола любов не се живее. Преживяла си достатъчно в детството си. Не си го причиняеай повече...

# 685
Василена, в твоята ситуация е по- вероятно да излекуваш паник атаките си докато си на работа, а не " у дома".
Друг съвет, освен да се изнесеш( сама, или с приятеля си) едва ли ще получиш. Просто, защото това е най- разумното и логично решение. Свекърва ти успява да влияе на отношенията ви от Гърция.  Ами като се прибере? Представяш ли си какво ще стане тогава?
На 20 години си, живота е пред теб.

# 686
  • Ямбол
Скрит текст:
И аз съм и отговаряла и съпругът ми, но
тя е като счупена плоча и го повтаря без пауза.
Аз зарадо това и избягвам да отавам с нея в една стая, за да не я слушам, то се е видяло, че не може да и затвориш устата.
Като дойде на гости и оставям децата и съм цял ден на козметик, фризьор, масаж, на мола, с приятелки по кафета. И като се прибера ме чака на вратата и се започва да мърмори, колко пари харча. Но веднага и отговарям, че това а моите пари, моята заплата, с тях си правя каквото поискам.
Виждам я как открито ме мрази, но наистина с говорене, не можеш да накараш някой да те заобича.

В такива случаи отговаряш с нещо, което да я засегне, че да си има едно на ум друг път да не те пита и по възможност пред други хора да я злепоставиш. Примерно - не е твоя работа как други раждат, всеки решава за себе си.

# 687
  • София
В един момент той спря да го прави и се обърна срещу мен.
Както казват в съда по филмите, "нямам повече въпроси".
Искаш съвет? - Бягай. Бягай с 200, защото от това няма да излезе нищо добро. Няма да използвам всички епитети, които ми идват на ума за такъв " мъж". Само ще ти кажа, че с една гола любов не се живее. Преживяла си достатъчно в детството си. Не си го причиняеай повече...

+1

Само да допълня, че тука от негова страна и гола любов няма. А то като няма любов, уважение и зачитане какво точно има, че да сте заедно?
Не прави грешката да се омъжваш за този човек. Бракът нищо няма да подобри, а ще задълбочи сегашните проблеми, защото мамичка вече ще го играе царицата-майка, а сега дефакто не ти е никаква и пак ти бърка живота.

# 688
Тя да не бърза да забременява, че тогава вече ще я втаса...

# 689

Не прави грешката да се омъжваш за този човек. Бракът нищо няма да подобри, а ще задълбочи сегашните проблеми, защото мамичка вече ще го играе царицата-майка, а сега дефакто не ти е никаква и пак ти бърка живота.

Ако не е в нейната къща, може и да не е така. Нанесла се в чужда къща, защото гаджето я обича.

Общи условия

Активация на акаунт