С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 415
  • 788
  •   1
Отговори
# 720
Случката не е моя (нямам свекърва), само свидетел съм, но реших да я споделя с вас, защото е много забавна.

"Прясна" свекърва звъни на снаха си днес, и изнася цялото представление "Аз, мъжа ти, няма да го погледна повече, нищо че ми е син, как може такова нещо, вчера да не ми се обади, да не честити, толкова сме огорчени с баща му, толкова ни е болно, плачеше ми се снощи, стягаше ме в гърдите..." и т.н.
Момичето трескаво прехвърля през главата си: никой няма имен ден (да кажем, че свекърът и свекървата са Иванка и Димитър - нищо общо с Никулден), дори фамилията им не е Николови. Решила, че има някаква годишнина, или курбан, или нещо, за което тя (все още) не знае. Не са от Бургас, не са рибари, не са банкери Grinning Изслушва момичето тирадата, и накрая решава хъката-мъката, да попита какъв повод синът е пропуснал да честити. Пита деликатно и внимателно, да не е някакъв тъжен семеен повод, и т.н. Отговорът е: "Как така какъв повод? Ми това е НИКУЛДЕН! Това е ГОЛЯМ празник. Ако на ГОЛЕМИ празници човек не се обажда на близките си, кога?"
След разговор със сина се оказва, че за въпросната майка ГОЛЕМИ празници са всички дни, които са отбелязани с нещо червеничко в календара, независимо дали църковни или светски, включително 1-ви декември като ден за борба против СПИН или 1-ви август като международен ден на кърменето Joy

# 721
# 722
  • Пловдив
Цитат
Едно раждане си е геройство, независимо дали нормално или секцио.
А отглеждането на бебе и дете си е най-голямото геройство.
Мда, героиня до героинята сме всички, коя от коя по-героични. Wink

# 723
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Случката не е моя (нямам свекърва), само свидетел съм, но реших да я споделя с вас, защото е много забавна.

"Прясна" свекърва звъни на снаха си днес, и изнася цялото представление "Аз, мъжа ти, няма да го погледна повече, нищо че ми е син, как може такова нещо, вчера да не ми се обади, да не честити, толкова сме огорчени с баща му, толкова ни е болно, плачеше ми се снощи, стягаше ме в гърдите..." и т.н.
Скрит текст:
Момичето трескаво прехвърля през главата си: никой няма имен ден (да кажем, че свекърът и свекървата са Иванка и Димитър - нищо общо с Никулден), дори фамилията им не е Николови. Решила, че има някаква годишнина, или курбан, или нещо, за което тя (все още) не знае. Не са от Бургас, не са рибари, не са банкери Grinning Изслушва момичето тирадата, и накрая решава хъката-мъката, да попита какъв повод синът е пропуснал да честити. Пита деликатно и внимателно, да не е някакъв тъжен семеен повод, и т.н. Отговорът е: "Как така какъв повод? Ми това е НИКУЛДЕН! Това е ГОЛЯМ празник. Ако на ГОЛЕМИ празници човек не се обажда на близките си, кога?"
След разговор със сина се оказва, че за въпросната майка ГОЛЕМИ празници са всички дни, които са отбелязани с нещо червеничко в календара, независимо дали църковни или светски, включително 1-ви декември като ден за борба против СПИН или 1-ви август като международен ден на кърменето Joy

Simple Smile Simple Smile Simple Smile ама не звъни на мамин златен, а на нея, нали?
предлагам и картичка за свеки. да я уважат за празника

# 724
Е, все пак не е чак толкова зле жената, можеше да обвини снахата, че не е дала на синчето да се обади на майка си.  Mr. Green

# 725
Е, все пак не е чак толкова зле жената, можеше да обвини снахата, че не е дала на синчето да се обади на майка си.  Mr. Green

Аааа, тя е голям играч, засега само подготвя терена и го раздава "Ние като отбор добри приятелки трябва да го вкараме в правия път тоя никаквец - мъжа ти, затова аз ще ти оплаквам от него непрекъснато" Grinning

# 726
Важното е снахата да не се оплаква от на мама детето, че тогава ще си развалят набързо приятелството.  Laughing

# 727
  • София
Важното е снахата да не се оплаква от на мама детето, че тогава ще си развалят набързо приятелството.  Laughing

Ако е умна ще си трае. Защото ако се подведе по мама и се оплаче както тя го прави, в даден момент ще получи нож в гърба! Mr. Green

# 728
# 729
Така се ядосах на свекърите. Бяхме оставили едно детско кревате, от тези туристическите, сгъваемите в тях, с случай ако някое от децата ни спи там, да го ползваме. Като се сгъне, става много малко, не заема място, може и в гардероб да се вмъкне.
Свекърите обаче им пречело, искат да го подарят на племенничката си, на нас нямало да ни трябва. А това креватче аз съм го купувала. А племенничката е с големи финансови възможностти, не е опряла до нашето креватче.

# 730
  • София
Редно е да попитат.

Аналогично се се ядосвала на моето свеки. Подарих ѝ зимни боти Чилкат на North Face, които са за студ и сняг ( с тях никога не ти истиват краката, не пропускат, иначе не са дамски на вид, грозновати са), за да съм сигурна, че имам какво да носи зимата. По-миналата есен да вземе да ги даде на дъщеря си (дошла у тях за малко, пък заваляло и т.н.) и после тя не ѝ ги върнала. Не ги носи, но и не ѝ ги връща. Траях, траях, пък накрая си казах на свекито да си ги вземе обратно. Е, спука им се пластмасата...къде са държани, на горещо ли, изпускано ли е нещо върху тях, не знам. Подарих ѝ нови, от същия тип.

# 731
  • София
Всеки различно приема нещата.
Пеперудата е оставила креватчето, пречи им, не се и ползва когато идвет децата ѝ, затова свекърите отварят дума и казват, че мислят да го подарят.
Все пак, не я поставят пред свършен факт.

Що се отнася до подаръците- ами, аз като подаря нещо, не проследявам как се използва.
Защото може и да не влезе в работа, ако изрично не е поръчано. Simple Smile

# 732
  • София

Много умно, няма що!
От къде на къде с чужда пита помен ще правят? Креватчето е на пеперудата и само тя има право да решава съдбата му! Дали малкото й дете се събира там не знам, но дори и да не се събира, може тя /пеперудата/ да го подари на приятелка/роднина или да го продаде ВУ. Може и да си го натика в мазата/гаража/килера и да го държи у тях. На свекървата като й пречи да го върне на пеперудата, а не да го ползва за подарък. Много хитро да спести от коледен подарък, пробутвайки чуждо креватче ВУ.

Последна редакция: сб, 16 дек 2017, 20:48 от Tatti

# 733
Много умно, няма що!
От къде на къде с чужда пита помен ще правят? Креватчето е на пеперудата и само тя има право да решава съдбата му! Дали малкото й дете се събира там не знам, но дори и да не се събира, може тя /пеперудата/ да го подари на приятелка/роднина или да го продаде ВУ. Може и да си го натика в мазата/гаража/килера и да го държи у тях. На свекървата като й пречи да го върне на пеперудата, а не да го ползва за подарък. Много хитро да спести от коледен подарък, пробутвайки чуждо креватче ВУ.
Точно и аз за това се ядосах.
Креватчето съм го купувала лично аз, и не сме го подарявали на свекърите.
А и децата се побират вътре и двете. Все пак креватчето е с размери- 70 на 140 см, марково на Чико.
Децата ми са на 3,5 години и на почти на 5 годинки.
Аз не обичам да подарявам неща, за които си мисля, че все пак може да ми влязат в употреба, и после да купувам наново. Като и двете деца израстат креватчето чак тогава бих го подарила, и то предпочита на семейство, което се нуждае, а не на някой който и без това не ми е близък, а и има възможност.

# 734
  • София

Много умно, няма що!

Хи,хи, тук да не сте се събрали тандем габровки? hahaha

Дишайте спокойно, свекърите не са го подарили, само споделят намерение, щото пеперудата не е свила креватчето в килера, ами седи разположено в стаята и заема място, и събира прах. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт