С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 381
  • 788
  •   1
Отговори
# 735
Хи,хи, тук да не сте се събрали тандем габровки? hahaha
Дишайте спокойно, свекърите не са го подарили, само споделят намерение, щото пеперудата не е свила креватчето в килера, ами седи разположено в стаята и заема място, и събира прах. Mr. Green
Не събира прах, а вече обясних, че е в кашонче, защото е сгъваемо.
Не сме габровки, но аз и не обичам да подарявам неща, които може и да ми потрябват.

# 736
Щом малкото дете на Пеперуда е на 3.5 г. спокойно може да ползва креватчето поне още година-две.
А колкото до свекърите, много пребързват. Не е тяхна работа да решават.

# 737
  • София

Много умно, няма що!
От къде на къде с чужда пита помен ще правят? Креватчето е на пеперудата и само тя има право да решава съдбата му! Дали малкото й дете се събира там не знам, но дори и да не се събира, може тя /пеперудата/ да го подари на приятелка/роднина или да го продаде ВУ. Може и да си го натика в мазата/гаража/килера и да го държи у тях. На свекървата като й пречи да го върне на пеперудата, а не да го ползва за подарък. Много хитро да спести от коледен подарък, пробутвайки чуждо креватче ВУ.

Хи,хи, тук да не сте се събрали тандем габровки? hahaha

Дишайте спокойно, свекърите не са го подарили, само споделят намерение, щото пеперудата не е свила креватчето в килера, ами седи разположено в стаята и заема място, и събира прах. Mr. Green
"габровското" в случая е на свекървата - да подарява нещо, което не купила и дори не са й го подарили, а само стои в тях, т.е абсолютно чужда вещ.  Като ги знам пък колко място заемат тея кошарки /ако е това което си мсиля/, направо половината хол й е отишъл на свекървата, мдааа, горката тя, цел ден го прескача. А за стоенето у С долкото разбрах си има причина и тя не е че пеперудата ползва дома на С за склад на ненужни вещи, а е с цел да се ползва от децата й, когато са там. Чак не знам как може да одобряваш някой да се разпорежда така с чужди вещи. С. като иска да подари креватче, да отиде и да си го купи първо. Пеперудата го е купила, с пари които първо е изработила, защо да не го продае ВУ и да си върне част от вложеното или да го даде на някои за подарък?

# 738
  • София
Ами, да си го вземе пеперудата- така и не се ползва от децата, когато спят там.
Защо го държи, след като на тях, очевидно , им пречи?

Световен проблем станал- ако свеки беше тикнала ненужна за пеперудата вещ в жилището ѝ, щяхте да я овикате, че се налага в чужда къща.
Ама, сега, какво ѝ било пречело. Mr. Green

# 739
Ма то не е на пеперудата , а на Чико, бе. 

# 740
Ами, да си го вземе пеперудата- така и не се ползва от децата, когато спят там.
Защо го държи, след като на тях, очевидно , им пречи?

Световен проблем станал- ако свеки беше тикнала ненужна за пеперудата вещ в жилището ѝ, щяхте да я овикате, че се налага в чужда къща.
Ама, сега, какво ѝ било пречело. Mr. Green
Ползат го децата, малкият спи вътре на обяд. Понякога си играят и го покриват с одеала, става на пещера.
А и ние когато сме на хотел примерно в техният град, не във всеки хотел предлагат детски креватчета, така че винаги си носим едно креватче с нас в багажника, и взимаме и това от свекърите, псле го връщаме.
А и не виждам, какво ще пречи едно креватче, сгънато в кашон.
И свекървата в нас има нейни вещи, когато идват да преспиват, да не мъкне винаги. И аз мога да си използвам един гардероб, който съм и отстъпила, но не го правя. Камо ли да започна да и подарявам вещите. А в тях имаме едно креватче и едно кашонче с играчки, пак купени от нас и оставени там, за да не им е скучно на децата.

# 741
Ма то не е на пеперудата , а на Чико, бе
ами марково е бееее, не е някое евтино креватче. Sweat Smile

# 742
Бътърфлай, напълно в правото си си да се ядосваш. Трябва май сериозен разговор със свекървата.

# 743
  • Monaco
Без разрешение никой няма право да дава или да продава нещо, което не е негово и той не е купил със свои средства. А ти каза ли и мнението си директно? Аз лично не бих замълчала. Имахме подобен случай, но със сестрата на мъжа ми. Тя се премести в нов апартамент и помоли мъжът ми да и даде нашата пералня, защото тя няма. Ние и я дадохме и после видяхме, че е пуснала обява да я продава?!?  Уж имала нужда, а това е пералня за 800 евро и аз просто казах на мъжа ми, че повече няма да и се помага щом даже не попита.  Ние ако сме искали щяхме да си я продадем, а си я пазехме. На майка му пък подарихме картина, която тя ползваше една година и след като и омръзна я хвърли в боклука. Когато я попитахме къде е, тя излъга, че е паднала от вятъра и се е счупила..Не че ми пука, просто вече преосмисляш за кой какво и колко пари да даваш..

# 744
Да, казах и че другият път като ходиме при тях ще си го вземем обратно.
И така и не разбрах, какво толкова пречи едно легълце, сгънато и прибрано в картон.

Ядосах се понеже, тя не ме пита директно мен, а казва на мъжът ми, че смята да го подарява. А ако той беше забравил да ми каже, както се случва често, понеже сега на работа е много преуморен, така и щеше да си замине легълцето.

# 745
Без разрешение никой няма право да дава или да продава нещо, което не е негово и той не е купил със свои средства.
И това легълце не го е купил мъжът ми, а лично аз.
Аз съм г избирала, аз съм го платила.

А това за пералнята нямам думи, голяма наглост.
Добре, че мъжът ми няма братя и сестри, че трябва и с тях да се ядосвам.

# 746
  • Monaco
По-добре е да не се разправяш директно с нея, нека синът и обясни ситуацията. Тя ще разбере... Аз сега например ползвам една пералня с моята и тя си внушила, че и ползвам препаратите, което изобщо не е вярно, защото аз имам бебешки противоалергичен, който държа в шкафа в моята кухня. И се оплакала на дъщеря си, че едва ли не само тя купувала препарати и при някакъв спор, сестра му му рекнала за това и като мъжа ми каза, реших веднага да снимам моят препарат в кухнята ми и да им пратя снимка да се успокоят... Той ми забрани, защото според него щяло да стане по-зле, защото тогава пък щели да говорят, че си крием нашия. Та тогава той купи един кашон с препарати и го подари на майка си да миряса.... Абсурдна случка, но сега като се замисля добре че си премълчах,  защото ей такива глупости правят отношенията непоносими...

# 747
Кошарката/леглото е  в къщата на свекърите. Имат право да се сърдят и да го махнат. Казали са и за племенницата, пеперудата не е съгласна, да си го прибере.  Не са го подарили без нейно знание. Да си носи леглото сама всеки път, щом и трябва. Ние така правехме. Никой не се е сърдел. Ако беше обратния случай, свекървата оставила нещо при снахата, което ползва 2/3 пъти в годината, щяхте да ожалите снахата, как е длъжна да се съобразява с чужди вещи. Сега свекървата била виновна, че не иска креватчето.

Ако аз имам мои вещи в чужд дом и ми кажат, че пречат, отивам и си ги прибирам, ама не след половин година, а в рамките на 1-2 седмици най-много. Или просто се отказвам от тях.

# 748
Свекървите-монегаси разбиха всичките ни европейски илюзии- и при Пеперудова, и при другата девойка се оказаха по-зле от балкански циганки. Язък им за Европата.

# 749
Кошарката/леглото е  в къщата на свекърите. Имат право да се сърдят и да го махнат. Казали са и за племенницата, пеперудата не е съгласна, да си го прибере.  Не са го подарили без нейно знание. Да си носи леглото сама всеки път, щом и трябва. Ние така правехме. Никой не се е сърдел. Ако беше обратния случай, свекървата оставила нещо при снахата, което ползва 2/3 пъти в годината, щяхте да ожалите снахата, как е длъжна да се съобразява с чужди вещи. Сега свекървата била виновна, че не иска креватчето.

Ако аз имам мои вещи в чужд дом и ми кажат, че пречат, отивам и си ги прибирам, ама не след половин година, а в рамките на 1-2 седмици най-много. Или просто се отказвам от тях.

Направо се чудя, с тези остри реплики как се разбирате със свекървите си.
Вече споделих по-нагоре, че свекърите си имат и те един гардероб вкъщи, само с техни неща, защото преспиват при нас почти всеки месец. И аз не съм казала и копче по въпроса. Нито съм направила проблем, нито ми пречи, нито ми е минавало през акъла да бъркам в гардероба или да им подарявам техните неща вътре. До колкото знам имат и дрехи,и обувки, и шоколади и какво ли не в гардероба.
Ама нали сме семейство, може ли веднага да си хвърляме вещите и т.н., не знам, на мен лично такова отношение не ми допада.

Общи условия

Активация на акаунт