Парфюмни размисли и страсти - 214

• 177 463
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря за отзивите за Indaco L`Erbolario  . Flowers Hibiscus
Тествах го, наистина няма общо с Муск маори. Indaco   има нещо общо за моя нос с Черната орхидея. Харесвам пачули и тук го усетих, но не е моето пачули. Какаото ми е като поизветряло. Като цяло аромата е  ,,размит,, унисекс за мен. Под това наименование съм си сложила за моя нос такъв аромат който става и за двата пола, не може да се каже дали е мъжки или женски и ако си намери точната кожа седи добре.  Унисекс нося и харесвам откакто се помня обаче все ме дърпа към женската част на унисекса. Simple Smile а тук нещата са ми на кантар. Един дерт по-малко Smile
Бутилчето му е много сладко на Ерболариото.

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 17:34 от Chocolat_

# 451
  • София
Шоколад, и аз бях така с първото си впечатление от Индако.
После да видиш какво стана, обаче Simple Smile. Разви се невероятна любов. Не съм мислела, че някога ще харесам подобен аромат въобще, никак не е от моите! Пробвала съм и душ-гела, харесва ми цялата линия продукти.
Онзи ден съм навън в студ и мрак, а настроението ми - чудесно, чувствам се добре. Дълго се чудих защо - парфюмът беше. Не ми се ще да звуча преекспонирано, но ....този аромат истински ми въздейства.

Ковачева, благодаря за ревюто на Ламур на Лалик.
Момичета, знаете ли къде в България може да се помирише? Не ми се поръчва само за него проба от ензо с тяхната невероятна цена на доставка.

# 452
  • София
Все още не съм взела сляпата покупка от началото на седмицата и ме тегли към втора. Въпрос: животното в Maroussia много ли е силно? И много ли прилича на Samsara? 

# 453
  • от един красив град
За много години,бъдете здрави и позитивни.Purple Heart Някой,който го познава добре би ли споделил няколко думи,какъв аромат е,доближава ли се до други-https://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Love-in-White-4262.html Току що пуснах поръчка и не можех да не добавя L'Amour Lalique,може пък да се получи нещо между нас.Simple Smile

На мен също ми е много интересно да прочета нещо за Love in White и аз съм го набелязала за проба.
 Моята година започна с Midnight Rain La Prairie, от много време го мислех и сега му дойде времето.
Аз също тази зима не мога да нося тежки аромати, сладки, плътни, остри и т.н. А Среднощният дъжд, ми дава такова едно усещане за спокойствие, хармония, нежност. Определено от много време не съм се чувствала толкова добре с парфюм. В последно време всичко ми омръзва бързо и все нещо  ме дразни и не ми пасва. Предполагам е временно явление.
Пожелавам ви, а и на себе си тази година много нови парфюмни любови и придобивки. Simple Smile

# 454
  • Козлодуй
За много години, парфюмни момичета и момчета! Heart Eyes
Пожелавам на всички здраве и нови парфюмни любови Simple Smile

Тъй като все още сме в темата с класациите, ще споделя моите открития за 2017-та.
Близо 2 години страстта ми към ароматите беше задрямала някъде дълбоко, ползвах си наличните без особени вълнения и живеех спокойно. Но преди около година се разбуди и развихри Mr. Green Започнах с поръчване на пробички, запознах се с доста неща-Volnay, Atelier Cologne-толкова се разочаровах от малката им трайност върху мен, че даже не съм пробвала още всичките, Maison Francis Kurkdjian...Имаше и няколко насляпо придобити в пълен размер, поръчани по прочетени добри отзиви тук(Calligraphy Rose Aramis, Fancy Nights) или от любипитство(Aura Mugler), които се оказаха не-мои и бързо си смениха собственика. Последно, заинтригувана от историята на Уолтър със счупената бутилка Néa Jul et Mad, поръчах 5мл от официалният им сайт, а те щедро ми бяха пратили още 2 пробички(не са при мен в момента и забравих кои точно бяха). Ами не знам дали има твърде много мускус в тях, та не ги подушвам добре, кожата ми ли не е подходяща, но за мен са нещо като нищо особено...пробичките са с пулверизатор и дори с обилно напръскване след час-два и околните не ги усещат. Не пламна любов между нас и предвид цената даже съм доволна  Mr. Green
За сметка на това Baccarat Rouge 540 беше любов от първото вдишване  Heart Eyes Той е и №1 от откритията ми за 2017-та.
№2 Coco Figue Comptoir Sud Pacifique - в него открих своя летен и безгрижен кокосов парфюм.
№3 Good Girl Carolina Herrera - върху мен е много нежен и женствен, носи ми много комплименти винаги.
№4 Stash SJP - моят аромат за релакс, макар да не ми е особено траен и се налага да подновявам често. Трябва да си намеря още от него, защото малкото ми бутилче е почти заминало.
№5 My Burberry Black - сега в студа ми стои остър и не ме кефи толкова, но лятото го усещах разкошен. Нямам търпение да му дойде времето отново  Grinning
Други слепи придобивки, на които няма да слагам номера в класацията, но се оказаха страхотни попадения: Just Cavalli Gold, Noble Wood S.T. Dupont, Rose En Noir Miller Harris, Davidoff Leather Blend.
В края на годината се сдобих с минита на няколко аромата Armaf: Edition One, Italiano Donna и Bois Luxura. Не са лоши, но върху мен нямат трайността и присъствието, които търся. Като цяло отписах марката, не е моята чашка чай Simple Smile И последно, да се запиша с първото попълнение за 2018 от вчера - Insomnia Faviol Seferi Grinning Още не съм го разносила както трябва, но от първия тест на ръка ми харесва доста. Напомня ми на нещо от Серж Лютенс, може би Chergui.

# 455
И аз го купих Инсомния, за мен в тирамису частта има прилики с Черепа на Килиън. Хубав плътен, шоколадов аромат с ром и тирамису, обаче за трайност от 16 часа абсурд да говорим. Има изненадващо лека бутилка. Шокира ме като я хвана в ръка, защото изглежда по-масивна. За цената си е доста добър. В началото е много силен, но постепенно се прибира до кожата.

# 456
  • На черешатааа
Честита нова година ! Здрави и щастливи Simple Smile . И питане, къде пробвате https://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Indaco-46998.html и направо от къде може да се купи- не съм в София Sad .

# 457
сетих се кое е моето парфюмно откритие за 2017 г.
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Opium-Pour-Homme-562.html
не знам дали е реформулиран, моята бутилка е на 15на години и сокът е просто приказен
усещането ми за парфюма е като за този мъж  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 11:45 от bubanka

# 458
  • София
Къде може да се намери Insomnia Faviol Seferi  офлайн?

# 459
  • София
Честита нова година ! Здрави и щастливи Simple Smile . И питане, къде пробвате https://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Indaco-46998.html и направо от къде може да се купи- не съм в София Sad .

В сайта на Лерболарио на български има част продажби онлайн.

# 460
  • София
За много години, парфюмни! Пожелавам на всички здраве и много парфюмни радости!

Тази зима все още не ми се минава на "зимни" аромати. Топло е времето и откровено зимните ми идват прекомерни. Есенни ме влекат най-вече, а от време на време дори пролетни. Голямо удоволствие ми доставя една моя стара любов, която обикновено ме спасява, ако други парфюми ме дразнят, Ето тази: https://www.fragrantica.com/perfume/Carolina-Herrera/212-296.html

# 461
# 462
  • София
   Момичета, моля Ви да ми помогнете! Майка ми от 10 години ми говори за някакъв парфюм, който открих, но не знам как да поръчам и какво се прави.

https://www.ebay.com/itm/Jai-OSE-PURE-PARFUM-FOR-WOMEN-0-25-FL-O … :lbIAAOSw9NdXsjyh

Много искам да я зарадвам. По принцип съм поръчквала от e-bay и amazon, обаче доставките са били до Щатите. Намирам парфюма само в Щатите и Русия, т.е. при всички положения отива на митница. Дайте ми разяснения какво се прави, как излиза най-евтино доставката, има ли начин да се избегне митница? .... споделете всичко, което може да ми е от полза, моля!

# 463
  • София
   Момичета, моля Ви да ми помогнете! Майка ми от 10 години ми говори за някакъв парфюм, който открих, но не знам как да поръчам и какво се прави.

https://www.ebay.com/itm/Jai-OSE-PURE-PARFUM-FOR-WOMEN-0-25-FL-O … :lbIAAOSw9NdXsjyh

Много искам да я зарадвам. По принцип съм поръчквала от e-bay и amazon, обаче доставките са били до Щатите. Намирам парфюма само в Щатите и Русия, т.е. при всички положения отива на митница. Дайте ми разяснения какво се прави, как излиза най-евтино доставката, има ли начин да се избегне митница? .... споделете всичко, което може да ми е от полза, моля!
Веднага  Grinning
Тук го има: https://www.enzo.bg/guy-laroche/jai-ose-parfjumna-voda-za-zheni/ примерно Wink

# 464
  • София
Днес си разносвам Petroleum и ако не познавах Olympia Hall сигурно щях да съм още по-ентусиазирана от придобивката.
При отварянето има приказни алдехиди, които се изпаряват много бързо. Искаше ми се да ги усещам една идея по-дълго. При мен е много осезаема розата, която тук е доста пудрена и прашна, както и кожата, която е като на носено кожено яке. Парфюмът пресъздава някакво рок енд рол усещане, малко греховно - нещо запалено от уда, който тук е мек и тлеещ, нещо от животинчето, което тук е тихо и мъркащо. Рок енд рол, но по-скоро като на сутринта след купон - някак омиротворен и хармонично разпилян. Ще си го нося с радост!  

Общи условия

Активация на акаунт