Идеи за здравословен и засищащ обяд на работа

• 18 283
  • 101
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Цитат
... Иначе за мен здравословен обяд определено изключва неща като краве масло и всякакъв вид сирена.
Мдааа... "здравословно" се оказа разтегливо понятие. Wink  Има някакви максими и оттам насетне нюанси колкото щеш.  Simple Smile
Вече ви писаха, че има аналогична тема с доста идеи, често дори със снимки...  А моите кутии/идеи събирам в блога си - http://morrennaa.blogspot.bg/search/label/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0% … e%20Lunch%20Ideas

# 76
Да докладвам за кокосовите омлети. Вече са ометени от фемилито. Мерси на Краси за идеята!
Вкусно, нали?!     Grinning
А най-хубавото им е, че могат да им се добавят всякакви "добавки" , и зеленчуци, и месо, и риба, също стават и за З., и за О., и за В.

А защо маслото и сирената да Не са здравословни?    newsm78
Айде, за сиренето разбирам, има хора (като съпруга ми), които не преработват лактозата.Но има сирена с 0% въглехидрати, което значи, че лактозата е тотално "изядена".....А маслото си е супер полезно дори.

Последна редакция: пн, 27 ное 2017, 09:44 от Анонимен

# 77
Много вкусно, Краси. Аз ги предпочитам натюрлих, без добавки, само с кокос и масло (краве или кокосово). Не искам добавките да размиват кокосовия вкус. Мням!

# 78

Много хубави идеи!

Ползвам контейнери на Система и за супи, и за смутита, за мд за училище (имам малко термосче за течна храна и кутийка с разделения, като тези в блога и другата тема). Нося си, ако има остатъци от сготвеното от предния ден от вкъщи, супи, риба на фурна, взимам си зеленчуци и си правя салати.
често си взимам от салатените барове, когато нямам време да се занимавам.
Много неща не ям, но мисля, че всяка храна в разумни граници може да се консумира. Бяло сирене наръсено на салата (шопска или овчарска) не виждам защо да не е здравословно и аз.

# 79
  • München, Deutschland
Обикновено и аз гледам вечер да сготвя реално 3 порции, за да ми остане за обяд са следващия ден.

Днес; пил. долни бутчета, мус от сладък картоф, малко сирене, домат - всички в съвсем малки количества
Утре ще е леберкез (това, което се раззбира в Германия, не саламът Wink ), защото за тази вечер съм купила за вечеря.
Ако съвсем нямам нищо: кисело мляко - една голяма кофичка, тук са по 500г
Често нося салати.
Също панирано сиренце или кашкавал не мирише.
Пържола или месо с някакъв задушен зеленчук. Като го стопля сутринта, се запазва леко хладко до обед. Има и термокутии, разбира се.
Много рядко сандвич, защото хляб почти нямаме вкъщи.
Също ако няма нищо: нарязан домат, малко зехтин и сирене.
Кутията комбо на Силвърдрийм при мен би била: пръчки краставица, шунка, кашкавал / сирене, маслини...
Държа едно пакетче Хрус Хрус тук за зор за ман.

Не нося риба и кисело зеле. Другите неща не са така миризливи или нетърпими, си мисля.

# 80
Да докладвам за кокосовите омлети. Вече са ометени от фемилито. Мерси на Краси за идеята!
Вкусно, нали?!     Grinning
А най-хубавото им е, че могат да им се добавят всякакви "добавки" , и зеленчуци, и месо, и риба, също стават и за З., и за О., и за В.

А защо маслото и сирената да Не са здравословни?    newsm78
Айде, за сиренето разбирам, има хора (като съпруга ми), които не преработват лактозата.Но има сирена с 0% въглехидрати, което значи, че лактозата е тотално "изядена".....А маслото си е супер полезно дори.

Аз сега съм на вълна без млечни продукти и избягвам всякакви млечни. Има много теории за краве маслото, и аз доскоро го считах за полезно, но вече не мисля така. Млечните продукти като цяло според мен не са полезни.

# 81
Аз също избягвам хляба и сандвичите.
При нас има много заведения за щастие, където се предлага японска храна (имат страхотни огромни салати), и въобще здравословна интернационална, взимам си понякога мисо супа и сашими.
Иначе хумус имам винаги в хладилника, ям го с моркови, червено цвекло или стръкчета целина и малко сол.
Нормално е през зимата да ни се хапва по-"солидна" храна и точно тогава нося сготвено като мусака, пълнени чушки или печено на фурна месо, винаги имам салата в хладилника (марули, моркови, рукола, репички).
Ако съм на обяд служебно или на закуска си взимам антипасти, нещо с яица; непържено или плодове.
Много обичам тартар от риба тон, но така и не се научих да го правя като хората и го поръчвам.

# 82
  • София
А с бадемово брашно какво да приготвя Simple Smile
Кето хляб https://www.fatforweightloss.com.au/recipe/keto-bread/

# 83
Страхотна идея и изглежда лесно. Но къде да намеря ксантанова гума?

# 84
Уиш, вчера спретнах един омлет  на фурна с моцарела, две яйца и чушки. Не съм го опитала, довечера ще кажа как е и дали ми понася  Grinning
Но стана много бързо. Загрях на фурната като каза, на 250 и го метнах. Даже май и не го намалих.
Дано ми понесе стомаха.
Варени яйца нямам проблем да ям. Миш маш също, ама като ям омлет и ми се гади нещо.

# 85
Аз напоследък си нося в голяма термо чаша или термос по-редичка крем супа, за да става за пиене. Правя си и една богата салата в голяма пластмасова кутия-зелен микс + сурови семки + кашкавал+шунка+ крутони+ варено яйце + сушени домати или каквото се сещам друго. Подправям точно преди да я хапна с лимон и зехтин, които си нося от вкъщи. Затварям добре кутията и раздрусвам силно на всички страни, така че да се вкуси добре (много мразя да разбърквам салата в малък съд, защото всичко излиза извън купата и пада ...)
Така хем е засищащо, хем здравословно, а и не мирише.

# 86
Много полезна тема. Аз най-често си правя сандвич с авокадо + различни добавки към него ( краставица, домат, варено яйце, шунка, кашкавал,сирене, маслини ...)

# 87
  • Пловдив
И аз си нося кутия с храна на работа - когато съм готвила нещо "на тава" Wink за вечеря, обикновено си сипвам и за обяд на следващия ден - кисело зеле с ориз, пълнени тиквички, гъби с масло, гъби с ориз, спанак/лапад с ориз, домати с ориз, огретен, баница, пица, сарми, прясно зеле с домати, спагети, ризото, гювечета, пълнени чушки...
Ако пък нямам нищо подходящо, сутринта преди работа си приготвям нещо само за мен за обяд. Идеи от последните десетина дни - намачкано авокадо със сирене, варени яйца, салата от киноа и зеленчуци, салата от домати, краставици, сирене, кашкавал, маслини и малко слънчогледови семки, сезонна салата от цвекло, ряпа и моркови, яйца с домати, миш-маш, омлет със зеленчуци, хумус, печени чушки, гуакамоле...
Не обичам сандвичи, ям много малко хляб и то рядко.
Винаги имам в офиса и някакви сурови ядки и мюсли, а в хладилника- кофичка кисело мляко и кутия със сирене.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 15:40 от *Бенджи*

# 88
  • София
Цитат на: the wishmaster link=topic=
[/quote
Страхотна идея и изглежда лесно. Но къде да намеря ксантанова гума?

Ако си от София в магазин ХИТ има.

# 89
Много благодаря! Ще изпратя Уишмастъров до ХИТ.

Общи условия

Активация на акаунт