Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 7

• 85 364
  • 883
  •   1
Отговори
# 150
Много е важно това да си спокоен. Аз познавам всички там, много спокойна бях.... Реално погледнато 400 лв. увеличение може да не звучат чак толкова, предвид факта, че една жена не ражда всеки месец, но е много голям скок на фона на всички останали частни болници. С 400 лв. мога да купя доста неща за след раждането.  Точно с пръст в уста е правилното описание на начинът, по който се почувствах. Има доста време докато дойде отново мой ред да раждам, но го мисля...

# 151
  • София
Аз мисля, че като раждах 2012г платих 2400лв за секцио. И точно тогава някъде в 6-7ми месец вдигнаха цената, преди това беше 2000лв мисля.
- може да се бъркам ... но май винаги съм си знаела, че е 2400. . .

Но да, това е много неприятна изненада, аз едно време си спомням, че толкова мн се бях ядосала, че вдигнаха цените, че ходих в 2 други болници уж да сменям и не можах да сменя.
Не беше толкова проблем в парите, колкото ядосване Simple Smile

# 152
От това , което чувам за условията в новото родилно (неонатологията най-вече!), мисля, че актуалните  цени за раждане са съвсем адекватни. Само като си помисля за тея регулиращи се легла, ми се доражда пак 😄 (знаете какви бяха в старата сграда)
Иначе увеличението на обикновените прегледи и изследвания са можели да го спестят сякаш..

# 153
Аз мисля, че като раждах 2012г платих 2400лв за секцио. И точно тогава някъде в 6-7ми месец вдигнаха цената, преди това беше 2000лв мисля.
- може да се бъркам ... но май винаги съм си знаела, че е 2400. . .

Но да, това е много неприятна изненада, аз едно време си спомням, че толкова мн се бях ядосала, че вдигнаха цените, че ходих в 2 други болници уж да сменям и не можах да сменя.
Не беше толкова проблем в парите, колкото ядосване Simple Smile

Цената за нормалното ми раждане преди 2 г. и малко , беше 1600 лв. (сега е 2000), а за секцио октомви 2017 платих 2000 (сега 2400).

# 154
  • София
А, значи 2000лв може да е било и 2012г, не знам защо ми се е запечатало 2400...

# 155
  • София

2000 беше секциото до последно. Сега е 2400. Не знам, квото дойде. Аз съм много доволна от обстановката и неонатологията им е на невероятно високо ниво, което ме успокоява.

# 156
Иначе увеличението на обикновените прегледи и изследвания са можели да го спестят сякаш..

Аз мислех, че вдигат цените само за раждането. С колко са вдигнати цените на прегледите и изследванията?

# 157

Аз мислех, че вдигат цените само за раждането. С колко са вдигнати цените на прегледите и изследванията?
Оо, така си помислих след поста на vechesammama, но май съм се объркала, сега след като й го прочетох наново! Извинявам се Flushed

# 158
  • Sofia, Bulgaria

2000 беше секциото до последно. Сега е 2400. Не знам, квото дойде. Аз съм много доволна от обстановката и неонатологията им е на невероятно високо ниво, което ме успокоява.
   Аз родих януари 2012 година,като секциото беше 1700лв ,а когато постъпих вдигнаха цената на 1900лв.Даже не знаехме ,а мъжа ми разбра като отиде да плаща.

# 159
  • София
Вчера ни изписаха от там.... Наистина- обстановката и отношението и компетентността на персонала си струва парите. Бях секцио, планово. На 2 ден се чувствах все едно не съм оперирана. Да, леглата са уникални и се настройват по 100 начина. Някой беше питал за нощувка ако се удължи престоя- аз останах с 1 ден повече, защото бебо беше на АБ. Не доплатих и стотинка, но доколкото знам принципно е 100лв. на вечер. Единственото, което не ми допадна е малко куцата комуникация между родилно и неонатология. Колкото РО е със стегнат и бърз персонал, толкова неонатолозите са разсеяни, не дават кой знае каква информация, освен ако не се сетиш да питаш. Последния ден ни забавиха резултатите, от които зависеше изписването ни, защото се отбляли и забравили. Това ми е единствената забележка, всичко друго е на ниво. А и за стаите - както и във старата Вита и тук се стараят дори и в двойна стая родилката да е сама. Аз бях сама в двойна стая за целия престой. Hug

# 160
Ейййй, те наистина са разделили отделенията . За целият престой нямаше ли някоя от старите акушерки в неонатология ? Те обясняват много подробно и компетентно. Аз си спомням, че дори и при второто ми раждане (нищо, че беше скоро след първото), за първото слагане на бебето на гърда дойде акушерка и ми помогна, отново ми обясни за гърдите, за храненето, за следващите 3-4 дни какво да очаквам.... Спомням си, че моята акушерка стоя един ден 40 мин. да ми разказва и обяснява. Дали някъде има информация за това кой е персонала по отделенията ? Явно нещата са придобили коренно различен облик. Някой знае ли следващите отворени врати кога са ?

# 161
  • София
Отделенията реално са на един етаж, но в отделните му половини и не са заедно. Акушерки не знам колко стари, Ева, Дани, Петя.. имаше и още 2-3, но не им запомних имената. Иначе обясняват много да и винаги са на разположение. Направи ми впечатление,  че много подкрепят кърменето.  Следващите отворени врати май ще са през април или май.

# 162
... Оказва се , че ще трябва да платя 2900 лв (тъй като след врото ми раждане, взех решение да съм в самостоятелна стая следващия път). Другият вариант е да платя 2400 и да съм с друга родилка (но 2400 са си пак сума). Не ми се иска да избирам друг лекар да ми следи бременността и да раждам на друго място. А вариантът да се следя при моя гинеколог и само за раждането да избера друго място, малко ме напряга,..... некоректно ще се получи. Вие какво мислите за новите цени ? Някой има ли като мен в такава дилема Sad ?
Скъпо е, две мнения няма, но това да си спокойна, че ти и детето ти сте в добри ръце е безценно.
Ако имаш допълнително здравно нещата стават доста по-леки. Мен ме осигуряваше мъжа ми през тяхното допълнително в работата и за раждането платих само 70лв кетъринг, който не е мед. услуги. Всичко друго го покриха. Виж дали имаш някаква опция за допълнително здравно.

# 163
  • София
... Оказва се , че ще трябва да платя 2900 лв (тъй като след врото ми раждане, взех решение да съм в самостоятелна стая следващия път). Другият вариант е да платя 2400 и да съм с друга родилка (но 2400 са си пак сума). Не ми се иска да избирам друг лекар да ми следи бременността и да раждам на друго място. А вариантът да се следя при моя гинеколог и само за раждането да избера друго място, малко ме напряга,..... некоректно ще се получи. Вие какво мислите за новите цени ? Някой има ли като мен в такава дилема Sad ?
Скъпо е, две мнения няма, но това да си спокойна, че ти и детето ти сте в добри ръце е безценно.
Ако имаш допълнително здравно нещата стават доста по-леки. Мен ме осигуряваше мъжа ми през тяхното допълнително в работата и за раждането платих само 70лв кетъринг, който не е мед. услуги. Всичко друго го покриха. Виж дали имаш някаква опция за допълнително здравно.

Аз съм с допълнително здравно, което ме устройва доста, защото покрива 2000лв от раждането- на тип възстановяване на разходи - плащам си, а след това ми връщат парите. Доста е удобно и полезно.

# 164
  • Sofia, Bulgaria
Дали може да ми разясните - защо ако съм с план,той трабва "задължително" да бъде обсъден с Др Чорбова? Само тя ли е компетентна относно "риска" .Сега видях,че го пише в сайта.Друг минал по същия път?

Общи условия

Активация на акаунт