http://www.vita.bg/д-р-карагьозов-и-екип-се-присъединяват-към-вита~570
),само отбелязвам, че аз получих ВТОРА мускулна инжекция обезболяващо. Тя не се полага, но аз не мога да търпя на болка и умирам от страх от всичко в болница и зъболечение. Ами да, сложи ми я сестра от родилното, супер мила, но не помня името й. Все пак ѝ благодаря
За миг не съжалявам, че отново избрах същата лекарка, а по случайност и същата акушерка. Бях питала дали мога да я избера и нея за второто раждане, но след като се оказа, че няма избор на акушерка, само се надявах тя да е на смяна. Е, явно съм късметлийка
Прочетох поста на госпожата, която е родила при д-р У. За мен е неуважително да се нарича така лекар, който е помогнал детето ти да се появи на бял свят, а "медицински служители" хората, които 4 дни са се грижили за детето ти. От поста ми става ясно, че въпросната дама е била в изключително тежко състояние (!??!.?) и именно тези "служители" са хранили, гушкали, обгрижвали бебето и. Персоналът е изключително мил, компетентен, отзивчив, за миг дори не съм усетила непрофесионално отношение на който и да било от екипа. Дори и 2-те акушерки, които бяха малко по-дръпнати, никога не отказаха да ми съдействат. Аз също се притеснявах как ще протече раздвижването, опасявах се, че след като съм родила нормално, секциото ще ми се стори ужасно. Оказа се, че няма никаква драма нито в това, че родих с операция, нито в раздвижването и възстановяването. Секцио се наложи , тъй като след изтичането на води (вкъщи), в болницата установиха, че изтичат леко оцветени в зелено води . Въпреки това, моята докторка прецени, че след като тоновете са добре , няма причина да предприема секцио. Обезболиха ме, но когато стигнах 6 см. разкритие, тоновете рязко започнаха да падат, когато имах контракция и ми обясниха, че това са децелерации и е признак, че бебето страда. Сложиха ми катетър и веднага ме качиха за операция на по-горния етаж. Изключително съм доволна, че преди всяка манипулация, акушерката ми обясняваше какво ще прави и защо се налага, евентуално какво ще усетя. След края на операцията, отново ме настаниха в същата стая, в която бях приета за нормално раждане. Акушерките си бяха наредили банки, обезболяващи и всякакви неща, които им трябват. Имах сложена вода и чашка, тъй като още по време на опитите за нормално раждане, няколко пъти питах дали мога да пия вода, но ми казваха, че не може. Тогава акушерката ми носеше само марличка с вода, за да си намокрям устата и ми разрешаваше по мн. малка глъдка рядко, колкото да ми се навлажни устата. Относно обезболяващите, до 18 часа ми бяха направили 2 през абоката. Вечерта минаха 2 акушерки и 1 санитарка (както всъщност всяка следваща вечер минаваха задължително) и ме попитаха как съм, имам ли нужда от нещо. Акушерките ми казаха, че към 22 , а в случай, че ме заболи и по-рано, ще ми направят МУСКУЛНО обезболяващо, което е комбинация от 2 обезболяващи и действа много добре. Пазели си го като най-силно обезболяващо за вечерта, за да можем да си починем и цяла нощ да сме обезболени. Обясниха ми, че венозните обезболяващи по принцип започват да действат по-бързо, но и действието им отминава по-бързо. Съответно и като се правят само венозни и еднакви обезболяващи, се оказва, че те започват все по-малко да действат така, както са действали . Именно за това се прави мускулното, което макар и да започва да действа по-късно (след 20-30 ,мин,.), обезболяващият ефект е по-дълъг. Мен лично до сутринта не ме заболя изобщо , дори си се въртях в леглото на ляво и дясно, а сутринта си бях седнала в леглото , за да си изям закуската. Ако не ме бяха предупредили, че не трябва да ставам сама, за да не ми се завие свят, може би щях да щъкам из стаята , преди да са дошли за раздвижването. След закуска дойде акушерката със санитарката и присъстваха на ставането ми. Според мен госпожа У е очаквала някой да я вдигне, а не това е целта. Обясниха ми, че е хубаво сама да намеря най-подходящия ми начин , за да се изправя и да седна, тъй като следващите ставания тях няма да ги има , иначе биха могли много лесно да ми подадат ръка и да ме вдигнат, но не е това целта. Абокат имах до 3-я ден, когато ме боцнаха за контролни кръвни изследвания. Слава Богу, бяха наред и ми го махнаха. Да, неприятно е, усещането, но се преживява.
Успех на всички бъдещи мами, аз вече/отново/ съм мама
Оставам на разположение за всякакви въпроси относно раждането и престоя. Бих говорила и с имена, защото ги познавам всички поименно, но виждам, че тенденцията е да се говори с X и У