Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 7

• 85 360
  • 883
  •   1
Отговори
# 555
При мен клизмата я прописнаха,защото явно нямаше време,катетъра пък,за когото споделих,че ме притеснява ми го сложиха след упойката,така че преди самото секцио не беше кой знае какво.Ще се повторя и аз,колкото повече движение има,толкова по-добре.Успех Simple Smile

# 556
  • София
Аз раждах нормално, но потвърждавам за клизмата. Супер облекчение е... хахах

# 557
Аз раждах нормално, но потвърждавам за клизмата. Супер облекчение е... хахах

Сега четох и за катетър. Става все по-забаено хахахааха

# 558
Ще го кажа така - притесняваш се от нищо, катетър и клизма спрямо това, което те очаква след като родиш, са направо песен. На мен ми сложиха катетър между две контракции. Не го усетих, болката от контракциите ме убиваше. Стегни се, да ти правят зъб е по-болезнено от слагане на катетър.

# 559
Разбирам въпросите за клизмата. Мен самата това адски ме притесняваше, мислех си, че ще умра от притеснение и неудобство. Но това което си представях е, че ти слагат подлога и нещата се случват пред хора.
Няма такова нещо, спокойно, просто се поставя топла вода или физ. р-р, не съм сигурна и после те изпращат обратно в стаята. Хубаво е да се изчака 10-тина минути, те ще кажат и после си ходиш до WC, даже на няколко пъти.
След клизмата се чувстваш леко и облекчено, няма абсолютно никакво място за притеснение.

При нормалното раждане също има катетър, защото докато си под упойка не можеш да контролираш пишкането. Честно казано нито съм го усетила, нито съм имала някакви последващи раздразнения от него. Спокойно и леко раждане!

# 560
Разбирам въпросите за клизмата. Мен самата това адски ме притесняваше, мислех си, че ще умра от притеснение и неудобство. Но това което си представях е, че ти слагат подлога и нещата се случват пред хора.
Няма такова нещо, спокойно, просто се поставя топла вода или физ. р-р, не съм сигурна и после те изпращат обратно в стаята. Хубаво е да се изчака 10-тина минути, те ще кажат и после си ходиш до WC, даже на няколко пъти.
След клизмата се чувстваш леко и облекчено, няма абсолютно никакво място за притеснение.

При нормалното раждане също има катетър, защото докато си под упойка не можеш да контролираш пишкането. Честно казано нито съм го усетила, нито съм имала някакви последващи раздразнения от него. Спокойно и леко раждане!

Благодаря!😊
Извинявам се, ако въпросите ми са малко тъпички, но всичко това ми се случва за пръв път. А вие мами помагате много ❤️

# 561
Ася, не са ти тъпичко въпросите, а абсолютно нормални Simple Smile аз също бях притеснена от клизмата, но се наложи спешно секцио и някакси не мислих за нея. След това съм се смяла сама на себе си - клизмата не я усетих и беше супер приятна! Един съвет - движи се повече, това на мен ми помогна да се раздвижа бързо. Всеки ден става по-лесно и по- лесно. Щом си секцио - всичко ще мине доста бързо, всички са мили и ако можеш подходи с любопитство, не със страх Simple Smile но това ти го казва човек, който рева преди операцията Simple Smile Леко раждане и успех!

# 562
Разбирам те за клизмата, на мен също това ми беше най-гадното нещо в цялото раждане Grinning
Катетър за нормално раждане не съм имала, докторката ми ме "изпишкваше" Grinning

# 563
  • София
За катетър ми сложи при нормално, заради епидуралната- 2 пъти , беше къс и така ме “изпишка”

# 564
Благодаря за подкрепата мами!❤️
Вчера ме приеха и днес ми направиха клизма. Бяхте прави, изобщо мина леко и даже до някъде приятно. Остава катетъра, но тука доста кураж ми дадоха. Определено подхождам с любопитство, защото съм повече любопитна по природа. Гледат ме и даже ме глезят. Много земни хора.
Остана операцията, която е планувана за 10 часа. Стискайте палци 😊

# 565
Треперенето е нормално 😉

# 566
Asya, срещна ли се вече с бебка? Hug

# 567
Срещнах се с нея и таткото също. Момичета прекрасна е и плаче като за 3 бебета. Сега се възстановявам.

# 568
Мами, сега научих, че левкоцитите на бебонка са високи. Само, че аз си бях напълно здрава, нямах нелекувана инфекция. От какво е според вас?
Решиха да пуснат нова кръвната картина, за да проверят какво е положението.

# 569
Не се притеснявай. Неонатолозите са много добри (особено др Гергинова). На тях се доверявай, не на форума.

Общи условия

Активация на акаунт