Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 7

• 84 817
  • 883
  •   1
Отговори
# 690
Това за 33та сигурно ли е? Мисля, че бях чела за 36та, а за по-рано препращат бебето към МД или Токуда?

# 691
Сигурно е. От 33та приемат.

# 692
След 33та, точно, защото законът не им позволява по-рано и при нужда изпращат към Токуда- имат договор с тях. Казаха го в деня на отворените врати преди месец, два.
Искам да ви попитам за упойките. Мисля, че в цената е включена една упойка, но ако започнеш с епидурална, в последствие се наложи секцио, т.е и спинална, доплаща ли се нещо и колко? Някоя мама, ако има опит, нека сподели Simple Smile

# 693
  • София
Искам да ви попитам за упойките. Мисля, че в цената е включена една упойка, но ако започнеш с епидурална, в последствие се наложи секцио, т.е и спинална, доплаща ли се нещо и колко? Някоя мама, ако има опит, нека сподели Simple Smile
Не се доплаща. Simple Smile

# 694
Meg1701
Супер! В коя седмица си?

34 седмица Simple Smile)) наближава вече моментът Simple Smile то коя седмица си?

Здравей!
Мина доста време и не знам дали още четеш темата, предполагам вече си се срещнала с бебчето? Ако е така, много те моля да ми пишеш ЛС относно самото раждане, лекарката и впечатленията ти!
Много благодаря Hug

# 695
Здравейте момичета, има ли някоя от вас, която да е възстановявала разходи за раждане във Вита през "България здраве"? Интересува ме дали от застрахователното дружество правят проблем за вида и структурата на фактурата. Защото знам, че имат определени изисквания за вида й?

# 696
Аз съм възстановявала през дзи, които също имаха изскванкя към фактурата. По-точно сумата на плащането да е разбита на конкретните компоненти- избор на екип, стая и тн. От вита си я издават точно по този начин.
Според мен дори да има нещо по-различно от това, ако обясниш на регистратура ще я издадат според изискванията на застрахователя.

# 697
Здравейте, от началото на бременността се следя втв ВИТА 1, но не се бях сетила да попитам д-р Мая Василева дали изражда там или вече е само в новата база?

# 698
Д-р Василева преглежда и в двете бази, но родилното е преместено в база 2. Вече няма опция за раждане в база 1

# 699
Здравейте, бих искала да попитам дамите, раждали секцио във Вита- от предния ден ли ви приемат или в деня на секциото? Детето вие ли избирате дами да е при вас или? Благодаря предварително

# 700
Официално те приемат предния ден, но при желание те пускат да преспиш у дома.

Детето почват да го оставят когато можеш да се грижиш за него, а това след секцио е поне на следващия или по-следващия ден. Иначе го носят и веднага след раждането да постои при теб и бащата и в случай че помолиш пак ще го донесат по всяко време през деня Simple Smile

Успешно раждане!

# 701
Официално те приемат предния ден, но при желание те пускат да преспиш у дома.

Детето почват да го оставят когато можеш да се грижиш за него, а това след секцио е поне на следващия или по-следващия ден. Иначе го носят и веднага след раждането да постои при теб и бащата и в случай че помолиш пак ще го донесат по всяко време през деня Simple Smile

Успешно раждане!

Много благодаря за отговора! Simple Smile

# 702
Към дамите със секцио... Болеше ли ви поставянето на спиналната упойка, как ви тестваха дали е хванала? В залата сами ли бяхте и пускат ли музика/говорят си с вас? Дават ли обезболявящи и колко силна е болката от 1 до 10? Благодаря!

# 703
Поставянето на упойка не боли изобщо.Има около 10 човека екип,болката е нула,не са ме тествали дали ме е хванала,единствено ми падна кръвното,но било нормално това.С мен не говориха много и ми се случи кисела анестезиоложка,искаше да избутам с гръбнак оръста й,за да ми постави упойката,аз в паниката не успях и тя каза с груб тон "нещо не се разбираме с теб " ,но да кажем,че беше спешно секцио през ноща и беше кисела хаха. Музика нямаше при мен.Това беше най-щастливия момент в живота ми,разказвам го с огромно вълнение.Имаше една жена до главата ми,която ме хвана за пръстите и ми повтаряше "спокойно" беше страхотна,така и не я видях повече.Желая ви леко раждане Simple Smile

# 704
Поставянето на упойка не боли изобщо.Има около 10 човека екип,болката е нула,не са ме тествали дали ме е хванала,единствено ми падна кръвното,но било нормално това.С мен не говориха много и ми се случи кисела анестезиоложка,искаше да избутам с гръбнак оръста й,за да ми постави упойката,аз в паниката не успях и тя каза с груб тон "нещо не се разбираме с теб " ,но да кажем,че беше спешно секцио през ноща и беше кисела хаха. Музика нямаше при мен.Това беше най-щастливия момент в живота ми,разказвам го с огромно вълнение.Имаше една жена до главата ми,която ме хвана за пръстите и ми повтаряше "спокойно" беше страхотна,така и не я видях повече.Желая ви леко раждане Simple Smile

О, май и при мен се е паднала същата анестезиоложка, руса и висока? Казва се д-р Иванова, беше малко груба (само словестно) докато ми слага упойката, но после беше по-мила, каза ми че съм герой ( ама моля ти се...) Wink

Общи условия

Активация на акаунт