На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 166 086
  • 3 585
  •   1
Отговори
# 585
Има ли някакъв вариант за прекратяване на договор към А1 преди да изтече договора? Или колко време преди да изтече мога да го прекратя. Хич не съм доволна от услугите, а имам още година и нещо..
По всяко време с неустойка. 3 месеца пълната цена на плана(без отстъпките) + част от получените по плана отстъпки Какъв процент от отстъпката няма как да знаеш без да провериш на място в магазин.

Най-вероятно ще ти е по-изгодно просто да изчакаш да ти изтече договора и тогава без неустойка да се преместиш при друг оператор.

# 586
Ако договорът е за план на зена 30 лв, но ти плащаш промоционална цена от 20 лв, 3 пъти по 30 лв=90 лв ти е неустойката.

# 587
Ако договорът е за план на зена 30 лв, но ти плащаш промоционална цена от 20 лв, 3 пъти по 30 лв=90 лв ти е неустойката.
Плюс сумата от разликата до непромоционалната цена до момента на прекратяване Grinning
Както ги правят промоциите, след 9ти месец е безумно да се прекратява с неустойка

# 588
Благодаря. А последните три месеца ли мога да го прекратя или това е за преподписване и трябва да чакам датата на изтичане на договора?

# 589
А, това за безумното не е сигурно. Моята такса е 34, без промо 41. Не съм ползвала екстрите. Ако остават повече от 4 месеца, ми е по-изгодно да прекратя.

# 590
За да няма спор така ли е или не е така.
https://help.a1.bg/info/contract-terms/termination-of-contract

# 591
Нали същото казвам и аз. Просто онагледих за дамата...
Уточних да не смята три промо такси....а три пълни...че често хората се бъркат.
Какво се пъчиш, не разбрах Rolling Eyes

# 592
А, това за безумното не е сигурно. Моята такса е 34, без промо 41. Не съм ползвала екстрите. Ако остават повече от 4 месеца, ми е по-изгодно да прекратя.
След 11 месец 34/41 става неизгодно прекратяването.
Ккаъв е този план? Обикновено са "на половин цена за целия срок на договора"

# 593
След 11 месец 34/41 става неизгодно прекратяването.
Ккаъв е този план? Обикновено са "на половин цена за целия срок на договора"
Защо след 11месец?
Планът е някой от тоталите на йетел - от миналия април е и не съм сигурна дали го има в този му вид сега.

# 594
3 пъти по пълната плюс разликата до пълната за периода на ползване. 41/32 е около 1.3 или (24-2.6)/2 е броя месеци преди да падне мандалото. Sunglasses

Аз го смятам на 12 месеца за по-бързо

# 595
Ааааа...
Моя грешка, аз съм останала с много грешното впечатление, че се плащат само трите пълни такси Sweat Smile

# 596
За мен и за съд.практика се дължат само три пълни такси неустойка. Останалите краузи са нищожни защото заобикалят рамковото споразумение с кзп.
Ето едно решение в което се казва същото:
http://46.10.101.63/upload/SAD_AKT/2020/08/21082020/0074d820/83573020.htm

Цитат

# 597
@teta75
Не до края на договора, а за периода на ползване до момента на прекратяване.

# 598
Няма значение дали за преди, или за след, прекратяването искат нещо НАД трите пълни такси. Нямат право.
 Три пълни такси е максимума неустойка, която могат да искат, и това е.
 Па част, па ала бала...аз лично, не бих платила нищо повече от трите такси, пък който както иска Simple Smile

# 599
Неустойка по договор е едно, заплащане на разликата до стандартна цена по вече използвана услуга за периода на ползване е съвсем друго
При предсрочно прекратявне се дължи всичко с което оператора е спонсорирал клиента т.е. разликата между стандартната цена и проморционалната за периода на ползване.

В договора ти пише стандартна цена на услугата и промоционална цена за целия срок на договора. Ако договорът бъде прекратен преди срока, ти си подписал стандартна цена и съответно я дължиш. Спорът е излишен - това е по договор.

Общи условия

Активация на акаунт