Избор на телефон - 3 тема

• 4 159
  • 194
  •   1
Отговори
  • в 1001-та нощ
Добре дошли в третата тема за взаимопомощ при избор на нов телефон. Simple Smile

Вместо запис, моля споделете как избрахте последния телефон, който закупихте за себе си или друг човек.

Темите до момента: 1, 2

# 1
  • Somewhere far away
Избрах го по цена и след гледане  на доста клипове и ревюта в интернет.

# 2
  • София
Телефона си го избрах като наблегнах на съотношение цена - качество, както и на батерията, за да издържа повече време без да го зареждам. Доволна съм, върши ми работа има и хубава камера.

# 3
  • Варна
ММ ми го избра. Моите критерии бяха да е малък, с прилична камера, да е все пак нов модел и да е бърз. Избрах най-евтиното, което отговаряше на критериите.

# 4
  • до най-прекрасния мъж
Старият ми Самсунг J6+ започна много да лагва и да губи обхват често. Трябваше ми нещо бюджетно. Взех бюджетен Самсунг А23, но за съжаление го удавих два пъти за два месеца и се наложи да търся нов бюджетен. Спрях се на Моторола G23, случи се дефектна и се прояви още в първата седмица. Избрах я по съотношение цена-екстри. Беше евтин вариант с екстрите, които ми трябват. Гаранционно ми предложиха замяна и поисках да доплатя за G32. И така вече година и половина съм с Мото. Доволна съм в общи линии, с едно малко изключение. Няма собствена Галерия, ползва тази на Гугъл профила ми.

# 5
Последният (вече на година и половина) ми е Галакси а54. Когато избирам телефон едно от първите неща, нормално, е бюджетът ми. Хубаво звучи да не се налага да гледам цената, но не особено реалистично... След това вече гледам в този бюджет какво има като опции и започвам да ги срявнявам и да търся отзиви, докато си избера.
Нямам оплаквания, аз и не поставям някакви огромни изисквания към телефона си. Не правя много снимки, нямам и там големи претенции - стига да не са откровено гадни и изкривени, за мен са ОК. Ако държах на нещо определено щях да търся такова, но това е просто телефон. Трябва ми за комуникация с други хора, интернет, инцидентно да снимам нещо (по-често информативно отколкото както снимат повечето хора), да слушам музика и да ползвам удобството на приложенията на неща като фитнес гривната, смарт кантара, следене на месечния цикъл и подобни. Т.е.нищо кой знае какво и се надявам никога да не ми се налага да върша повече неща от телефона, за мен не е комфортно устройство чисто ергономично и ако имам избор винаги си предпочитам компютъра.
Вероятно щеше да ми върши работа и телефон от по-нисък клас, но пък него щеше да трябва да го сменя по-скоро а този се надявам да го използвам сравнително дълго. Под някакви параметри не си струва да се пада просто, затова обикновено се целя в среден клас телефони а не в нисък. Висок не - аз и с 2 пъти по-скъп телефон пак същото ще правя и не виждам за мен лично с какво би бил по-добър.
Когато избирах този единият фактор ми беше и 5 годишната поддръжка. Дразнещо е при смяна с нов, това всички го знаем, а отказвам да се огранича до една марка само за да не ми е по-различен интерфейсът. И с този отне време да свикна, хем вече стана ясно че не върша кой знае какво на него.

# 6
  • Mediterraneo
Телефоните вкъщи ги избира ММ. Държи на процесор и РАМ, другото не му е толкова важно. На мен ми е абсолютно все тая, важно ми е да мога да говоря по него и да ползвам няколко приложения, не съм придирчива никак.

# 7
  • Мадрид / София
Моя го избрах заради големия екран, но не ми трябваше най-високия клас. Все пак съм се спряла на определена марка заради това, че има многогодишна поддръжка и това, че за едни поне 6г, че и повече, няма да ми се налага да го сменям често заради лошо фунциониране. Голям екран, за да гледам спокойно филми и други забавления. Не съм по снимането, така че камерите да са прилични. Памет да има достатъчно и това е в общи линии. И щом като ще е нов телефон, поне да е по-добър от предишния, но не супер последен писък. И батерията щом държи повече от досегашните модели - доволна съм.

# 8
И аз съм с а54, исках среден клас, с прилична батерия и памет, и да не е голям самият телефон.
Всеки следващ е по-голям от предходния... малките са от високия клас, така, че не ме устройват. Информацията я прехвърлих почти 1 към едно от предишния М20.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 19:25 от amini

# 9
Мен ме дразни че вече са все такива големи, не бих се разсърдила ако беше по-малък екранът. Уж не съм с малки ръце но просто над един размер вече не е толкова комфортно да го държиш. А за в джоб да не говорим, особено на дамските дрехи както дожобовете често не са в изобилие Grinning Единствено писането е по-лесно но аз и без това мразя да драпам по екрана за целта и го правя само когато нямам избор, за който пише много със сигурност е по-добре по-голям. Филми също не гледам на телефона си, по-рядко някое видео но и за тях предпочитам нормален монитор. Книги чета на четец за такива, че е по-различен тип екран и ми е по-добре на очите с него, знам че някои от телефона четат.
Но пък да се ориентирам към висок клас телефон само и само да ми се побира по-лесно в джоба - няма да е Grinning

# 10
При покупка държа на камерата и батерия. добрата обработка на камерите е във високия клас. За жалост много малко са като избор компактните телефони и по- големите модели като pro, ultra и т.н.( дали айфон или андроид ) са с по-добри камери .

# 11
Чета ревюта, гледам доста такива и в YouTube. Ако не ми е спешна покупката, проверявам къде какви са  цените и изчаквам промоция.

# 12
  • В офиса
Сега ми излезе, че има такава тема. Трябва да си купя телефон. Критерии: цена до 1000 лв, бърз процесор, много RAM, много сторидж, голяма и бързо зареждаща батерия, хубава камера и да издържи поне следващите 3 години. Ако пък има 2 физически карти + esim, eee... То май стана еднорог. От над 3 години съм с моторола g200, на хартия имаше всички критерии, вършеше ОК работа, но имам и забележки по нея още от началото. Някак моделът се размина с характеристиките си, изобщо не стана популярен, нещо го спъна, но не разбрах какво.
Минала съм през apple, samsung, xiaomi, не помня още какви. В ретроспекция най-доволна съм от айфона, защото издържа да работи най-дълго, стабилно, и нямаше проблеми с батерията. Супер дълго беше резервен телефон и след като го бях сменила, и щеше да продължи, ако не му бях пукнала дисплея, a след смяната нещата станаха бла... Но говоря за много древен телефон, нещо като 8 plus. Сега ми се вижда нереално да дам толкова много пари, отделно имам съмнения, че са запазили качеството си. xiaomi - пак на хартия беше със супер показатели, ама не знам дали и 2 години издържа. Иначе като ценови клас redmi са ми супер, a и мисля, че се развиват технологично. Харесвам на Моторола Moto gestures, ползвам ги и са страшно удобни, но имам резерви да заложа на Моторола отново, точно гледайки развитието им, масово телефоните са им в класа до 400 лв + фенси razr-a.
Ta, идеи за добър среден клас телефон излязал скоро, моля?

# 13
Аз избирам за мен лично по един единствен критерий - Да е най-новото и най-мощното различно от предишното.

# 14
Аз търся евтин телефон, до 250 лева, какво ще препоръчате?

Общи условия

Активация на акаунт