На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 166 039
  • 3 585
  •   1
Отговори
# 600
Няма значение дали за преди, или за след, прекратяването искат нещо НАД трите пълни такси. Нямат право.
В самото решение е написано какво е споразумението между A1 и КЗП. Освен 3 пълни такси трябва да се плати и отстъпката в месечната такса до края на договора, независимо че няма да се ползва услугата. Вероятно, заради тези решения в полза на клиента, че е неравноправно да се иска неустойка за нещо не използвано, нищо че това е записано в споразумението между КЗП и A1, вече A1 искат се плати неустойка само за ползваните месеци в допълнение към 3 пълни месечни такси.

# 601
Това споразумение не обвързва съда обаче, съдът решава на база закона. Те А1 могат да си измислят и още и още неща с които да товарят абонат при предсрочно прекратяване, но като влезе в съда, рязко лъсват някои нелициприятни неща....
Голямо надлъгване пада, е общо взето положението...кой кого ще прекара и надцака...

# 602
Това споразумение не обвързва съда обаче, съдът решава на база закона.
Така е, но в сегашната ситуация има ли съд, който да отсъди, че е неправомерно?

# 603
Защо не?
Незнам, не съм им абонат. Не ме касае, за момента. Иначе да съм се задействала до сега, и да съм разпратила запитвания и сигнали до тук и там.

Дори се нищи доколко е ок да искат три пълни, а не три промо такси, ама да видим...

# 604
Здравейте.  Преподписах нов договор с yettel и закупих устройство, но не ми хареса. Знам че мога да го върна, въпреки че ме убеждават че не е така (всичко стана online). Някой успешно да е връщал и да са му възстановили парите?

# 605
  • FMSTEREO
Един съвет от мен по въпроса , никога не предпоисвай с мобилен оператор заради купуването на някакъв телефон, само защото е с 20 лева по евтин, вземи си телефон от специализиран магазин там нито те обвързват с неизгони договори а и ти обръщат нужното внимание за да избереш по лесно телефон от който имаш нужда !

# 606
Благодаря за съвета, но досега не съм имала проблеми като съм вземала телефон с план. А и беше на половин цена, проверих го.

# 607
Тия от Виваком пак ще ме карат да пиша жалби  до където се сетя.
Става дума за план Смарт, който се ползва повече от година и половина. Винаги рано свършват включените в плана МВ, но никога до сега не са били начислявани допълнителни пакети за допълнителни МВ.
Този месец забелязвам, че към сметката са набримчени още 3 лева горница. Отправям писмено запитване и узнавам, че това са ТРИ пакета с МВ, които видите ли, автоматично са активирани, и са таксувани и добавени към сметката, в момента, в който включените в плана са били изчерпани?!?  Тук съм малко объркана в кой точно момент се активира тази вивакомУизгодна клауза, тъй като първият път ми отговориха, че това ставало при изчерпване на наличните мегабайти, а във вторият отговор пише че ставало при изчерпване на 80 % от наличните МВ, сега трети път ако попитам, да не се окаже, че тази клауза се активира по усмотрение на Виваком, че тогаз лошо става...
Питам аз нещо ново изменено в ОУ ли е тая клауза, не било ново.
Питам как тогава преди не се е активирала, при положение че ВСЕКИ месец включените в плана МВ изхвърчават изкл.бързо... и отговор не получавам.
Разбирам, ако има такава клауза в договора /ще го погледна, тия дни ще ми го донесат/, тя да се активира още първия, втория или петия месец от договора. Но не...няма я бе, не се е активираля, при все че МВ са били изчерпани преди края на отчетния период и преди.

И в тази връзка ми е интересно някой на план С има ли я тази клауза?

# 608
  • София
Няма такова нещо при мене. Като се изчерпят 80% МБ изпращат СМС с възможност за нови. Ако веднъж го направя ще се счита за постоянен абонамент. Но последното е обяснено в СМСа. Плана е някакъв стар, безсрочен само за Интернет за таблет.

# 609
Детето е на някакъв смарт план към Виваком за 18,50 на месец - неограничени минути и 6000+6000 интернет за първата година. За втората - 6000. Не е имало нещо начислено допълнително от юни до сега. Само плана + застраховката, че взехме телефон при сключването на договора.

# 610
Да ,така ми се връзва..както казваш ти.
Но при мен не ми казаха че съм направила абонамент, а че било по договор...което не ми се връзва, защото обясних защо...и преди са свършвали, но не се е активирала тази уж клауза.

в ОУ чета, пак неясно са го написали, че имало такава възможност при плановете С, но не пише за абонамент и активиране нищо, а е логично да пише....
 " Има възможност за активиране на допълнителни МВ" не е същото като " Автоматично и без да натискаш нищо за абонамент, се активират допълнителни МВ".

И изобщо няма да си губя времето да пиша на Виваком вече, сменям си адресатите горе на КРС, КЗП и още един се сещам, и си я разпращам жалбата....да се обясняват те, не аз да им вадя с ченгели думите....

И друго се сещам...изходящите СМС са СПРЕНИ от пролетта още, та как аджеба съм се абонирала за услугата, като не съм пратила смс, защото не мога да изпращам?

# 611
Да ,така ми се връзва..както казваш ти.
Но при мен не ми казаха че съм направила абонамент, а че било по договор...което не ми се връзва, защото обясних защо...и преди са свършвали, но не се е активирала тази уж клауза.

в ОУ чета, пак неясно са го написали, че имало такава възможност при плановете С, но не пише за абонамент и активиране нищо, а е логично да пише....
 " Има възможност за активиране на допълнителни МВ" не е същото като " Автоматично и без да натискаш нищо за абонамент, се активират допълнителни МВ".

И изобщо няма да си губя времето да пиша на Виваком вече, сменям си адресатите горе на КРС, КЗП и още един се сещам, и си я разпращам жалбата....да се обясняват те, не аз да им вадя с ченгели думите....

И друго се сещам...изходящите СМС са СПРЕНИ от пролетта още, та как аджеба съм се абонирала за услугата, като не съм пратила смс, защото не мога да изпращам?

И аз имам същият проблем с две от картите ни. Активират се последователно три допълнителни пакета.

# 612
ВСЕКИ месец свършват бързо МВ, не разбрах защо САМО СЕГА се активира тая клауза, аС.
Настрой телефона да спира мобилния нет при достигане там на МБ в плана..
Има и програмки.

# 613
Тета, сложù го да спира малко преди достигане, примерно на 5000 стопът да е 4900 или 4950. Телефонът ти и операторът не мерят еднакво колко МБ си изхабила.

# 614
Да, да..така ще направя.

Само дето остава въпросът ТЕ кога активират услугата, защото тетките ми пиша различни неща, а в договора е написано като от кроманьонец-йезуит. Дали при 80 процента изчерпване, или при 100, или при трето произволно число........

Също подсещане да се включи е вариант, за деня в който да се пращат смс-ите за отказ. И за това имало програмки, които даже автоматично пращали тези съобщения...куул.

Общи условия

Активация на акаунт