На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 164 127
  • 3 532
  •   2
Отговори
# 3 525
Няма предизвестие, номера се прехвърля от "приемащия" оператор, и чак след това другия оператор си преизчислява минути, неустойки и пр. Преди две седмици отидох за предизвестие и си ме отпратиха.

Аз друго да питам - остават 5 дни от договора ми с виваком, ако пусна предизвестие за прекратяване с тях, а след няколко дни включа договор за прехвърляне на номера към А1, да речем, ще бъде ли възможно, въпреки предизвестието?

# 3 526
  • Somewhere far away
Някой има ли  проблем с мобилния интернет на виваком? Аз усещам от доста време че е много зле, направих тест и наистина е много зле. Писах им очаквам писмен отговор, но все пак искам да знам защо така ме прецакват ? аз плащам заа нещо коеот изобщо не получавам. Интернета ми трябва да е 100 mbps , а всъщност е много по -ниско от това.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 15:08 от Deathcrush

# 3 527
Някой има ли  проблем с мобилния интернет? Аз усещам от доста време че е много зле, направих тест и наистина е много зле. Писах им очаквам писмен отговор, но все пак искам да знам защо така ме прецакват ? аз плащам заа нещо коеот изобщо не получавам. Интернета ми трябва да е 100 mbps , а всъщност е много по -ниско от това.

За кой оператор?

# 3 528
  • Somewhere far away
Виваком

# 3 529
  • Буркина Фасо
прекратяване на договора е с един оператор. прехвърляне на номера  е договор с друг (в случая А1).
едното не пречи на другото  ако правилно разбирам написаното.

# 3 530
Няма нужда от предизвестие при пренос.

# 3 531
Благодаря на отзовалите се.
Чакам датата на изтичане на договора и на следващия ден ще подпиша прехвърлянето. От чата в сайта на виваком ми обясниха, че месец след това ще получа фактура за възстановяване на сума (тъй като месечната такса се предплаща напред) - не вярвам, но ще видим Simple Smile
Иначе за скоростта - аз съм с 12GB на макс скорост, още не съм ги изхарчил за месеца, но вчера беше над 200Mbps като я мерих (за друга цел ми трябваше)

# 3 532
a_angelov - ще получите изравнителна фактура. например е излязла фактура на 15,01 , а вие се местите утре на 23,01 тогава ще имате преизчисление на старата фактура ( ще излезе кредитно известие с минус) така, че да ви хванат пари само до датата на пренос.
щом ви устройва пускайте смело пренос. ако нямате други услуги на този клиентски ( абонатен) номер във виваком не плащайте нищо, а отидете след месец да изчистите само изравняването. ако имате други неща - други номера, тв или нет тогава плащайте редовно. даже и да имат да ви връщат пари във виваком може и в лично в брой, по банков път без проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт