На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 181 231
  • 3 835
  •   2
Отговори
# 3 825
Candy-Girl - като се обадите на видеомагазина или сте в обикновен магазин като ви заредят профила с ЕГН им излизат какво може да ви предложат: те ще почнат от по-високата оферта ( заради бонус) вие се пазарите.
никой никого не задължава: договорът ви е за две години. можете да не преподписвате и става безсрочен ( със сигурност със лоши параметри - определен брой минути и мегабайти, а вероятно и с по-висока такса - в стария договор си вижте стандартните условия на плана). това, което са ви предложили е добро, защото в момента дори и за пренос вече дават оферти над 15-16 евро.
операторите си оплетоха кошницата преди повече от 10 години с лоши стандартни условия на плановете. така почти никой не остава на безсрочен и сте в капана на вечно предподписване с винаги по-висока цена.

# 3 826
Аз подписах с А1 анекс при същите условия през приложението. Попитайте ги следващият път като ви се обадят. И при мен тръгнаха с по-висока оферта, но им казах, че искам да остана на същите условия.

# 3 827
Какво гласи този анекс? Защото повечето, да не кажа всички планове са с посочени цени след изтичане на 2 годишния договор. Ако примерно таксата е била 22лв след изтичане на договора става 25лв. Значи ли, че с анекс може да останеш на 22лв със съответно включените услуги?

# 3 828
Да, останах на старата такса. Подписала съм преди да изтече договора.

# 3 829
Значи, за тези, които ги устройват да правят с анекс, защото ако не знаеш за анекс предлагат подписване с актуалните им нови планове, които са с по-ниски параметри, за да останат на ниската такса

# 3 830
Свързах се с онлайн магазина. Настоявах за офертата поне първата година да съм на същия план- не. Нямало по- ниска оферта от тази. Получих договора в приложението и изненада. Втората година вместо 13.90 евро е 14.90 евро. Никой не споменава за анекс, но като цяло и дума не дават да отворя за оставане на същия план. Само до физически магазин не съм ходила. Дали и там да не опитам?

Последна редакция: сб, 01 авг 2026, 19:14 от Candy-Girl

# 3 831
Другия вариант е да минете на ваучер на друг оператор и да се върнете пак след 1-2 месеца и да вземете добра оферта

# 3 832
Свързах се с онлайн магазина. Настоявах за офертата поне първата година да съм на същия план- не. Нямало по- ниска оферта от тази. Получих договора в приложението и изненада. Втората година вместо 13.90 евро е 14.90 евро. Никой не споменава за анекс, но като цяло и дума не дават да отворя за оставане на същия план. Само до физически магазин не съм ходила. Дали и там да не опитам?
При всички нови планове на A1 втората година е с по-висока такса. И да настояваш да е еднаква 2 години, те нямат такива.

Пробвай и в магазин за анекс, но там шансът е още по-малък. По-ниска такса няма да ти предложат.
По принцип, ако сключиш нов договор, A1 позволят да се сключи анекс за мобилната услуга. Питай във видео и физическия магазин за data карта(без гласови услуги) с 25 000MB интернет. Таксата е различна в зависимост от мобилния план(1 евро/месец вероятно ще е за твоя) и е еднаква за 24 месеца.
Така може и да получиш анекс. Yettel и Vivacom не ги търси. По-висока такса от предложената ще ти дадат.

Другия вариант е да минете на ваучер на друг оператор и да се върнете пак след 1-2 месеца и да вземете добра оферта
Уви, таксата е по-висока при пренос от предложената ѝ.

# 3 833
  • Sofia
А бе, не знам дали си длъжна. Но аз от години им вдигам скандали, че техните оферти винаги са по-скъпи от актуалния ми план, никога по-евтини или поне на същата цена. И като поискам да ми запазят сегашния план, ми казват, че вече не се предлага.
Прекратих си домашния интернет при тях поради тази причина. Отидох при Виваком и съм доволна, не бих се върнала при А1. Замислям се и за мобилните услуги. Ще видя докога ще ми издържат нервите.
Ще трябва после и от Vivacom да се махнеш, поради същите причини.

И от какво точно си доволна от Vivacom? Колко плащаш, какво получаваш и кога подписа?

A1 и Yettel предлагат най-добрите оферти. Само те се конкурират помежду си с оферти за нови клиенти. Vivacom са в летаргия и нищо добро не предлагат. Когато те предлагаха за 20лв. 50Mbps, Vivacom за същите пари 2Mbps... Close
Нямам намерения да се обяснявам. Според теб може би дават най-добрите оферти, според мен не. И изобщо не ме интересува кой с кого се конкурира. Аз не съм нов клиент нито на А1, нито на Yettel.
Дългогодишен клиент съм на А1 - над 15г с няколко абонамента и съм имала предостатъчно време да си създам мнение. Важното в случая е, че с единия абонамент едва се откачих от А1, че в момента съм доволна от това, което Виваком ми предлагат, и че определено нямам намерение да се връщам при А1. Пък те нека си предлагат най-добрите оферти.

# 3 834
Нямам намерения да се обяснявам. Според теб може би дават най-добрите оферти, според мен не.
Темата се казва "На какъв план сте? /мобилни оператори/". Щеше да е полезно да кажеш защо си доволна от Vivacom.

# 3 835
  • Sofia
Нямам намерения да се обяснявам. Според теб може би дават най-добрите оферти, според мен не.
Темата се казва "На какъв план сте? /мобилни оператори/". Щеше да е полезно да кажеш защо си доволна от Vivacom.
Доволна съм от съотношението цена/качество (количество).
А1 ми предлагат същото, но на двойна цена.

Общи условия

Активация на акаунт