Професия учител - 3

• 180 647
  • 1 500
  •   1
Отговори
# 195
  • European Union
tonitabrandtner, и аз това казвам, че искат кредити. На мен не са ми искали, защото изпитът ми е бил миналата учебна година, но документите съм ги подавала реално по-миналата.
Сега искат за четвъртото, аз имам един кредит от курс към Раабе и него ще си подам. Няма да ходя на курс към департамента. За София говоря - ДИУУ-то.

# 196
  • Пловдив
Клауди, т.е. ти говориш за 2016 година ли? Аз защитих 5 ПКС септември 2017.

В наредбата пише, че искат кредити за допускане до изпит за съответната степен, а не че самото ПКС носи кредит

# 197
  • European Union
Клауди, т.е. ти говориш за 2016 година ли? Аз защитих 5 ПКС септември 2017.
Да, изпитът ми беше октомври 2016. И понеже има изискване за една година между двете степени, ми казаха, че нямам право да подам за четвърто през юни 2017.

В наредбата пише, че искат кредити за допускане до изпит за съответната степен, а не че самото ПКС носи кредит
Горе-долу всички това казваме, но както е известно в образованието никога нищо не е сигурно.

# 198
quote author=Ekatеrina link=topic=1006285.msg36187688#msg36187688 date=1516999309]
Миналата 2017 година завърших магистърска програма към БСУ.Признават ли се тези кредити от обучението, което е 2 години и половина?
[/quote]
Не кредитите от квалификации и тези от магистърски програми се различават.

# 199
  • Пловдив
В ПУ документите се приемат през юни и юли, сесии има през септември-ноември - май точно заради това да се получи една година.

# 200
  • Пловдив
Горе-долу всички това казваме, но както е известно в образованието никога нищо не е сигурно.

Да, ама има един - двама, които твърдят обратното, та затова аз тъпо и упорито настоявам за доказателство. Не обичам да заблуждавам никого и ако го правя неумишлено държа да се поправя и да не продължавам да го правя.

# 201
  • Пловдив
Миме, спомена наредба 12 - на предната страница копирах член от нея, но изобщо не става въпрос, че самото ПКС дава кредит

# 202
Момичета, и аз имам приятелка, на която директорката й е казала, че 5 пкс ще й го счете за кредит, и съответно не я писа за обучение с останалите
Всеки със своето си разбиране май...

# 203
  • Пловдив
Аз в случая не разбирам какво толкова има да се тълкува - наребда 12 изобщо не казва, че ПКС носи кредит. В свидетелството на твоята приятелка какво пише? В моето се казва, че придобивам 5 ПКС и толкова

# 204
Мисля че пише същото
Мисълта ми беше, че дир. Го признава

# 205
  • Пловдив
А според мен доректорът няма на какво основание да го признае - това в общия случай е методически изпит, а методика на обучението е част от обучението във ВУЗ

# 206
  • Пловдив
ЕЖК, че средната учителска заплата е 1300 лева, ама аз и на нея не и вярвам.

Директорът няма нищо общо с кредитите. Всеки си ги събира в портфолиото и когато дойде денят на атестирането си ги показва където трябва.

# 207
И ... къде се показват все пак
Кой прави атестацията, ако не прекият ми ръководител🤔

# 208
  • Пловдив
Атестацията ще се прави от комисия и ще се атестира цялото училище, с директора включително.

Поне такива впечатления имам отпреди две години, когато се коментираше новия закон.

# 209
  • Майничка
Не става въпрос за годишното атестиране, а за периодичното от РУО и МОН.

Общи условия

Активация на акаунт