Паническо разстройство - 30

• 75 232
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Алина, с мен води война срещу трицикличните Simple Smile Аз пия трицикличен антидепресант и съм доволна, само от тях..Не съм умряла, даже имах 4 годишна ремисия. Simple Smile Пила съм и от съвременните, но не ми понесоха. Сероксата щеше да ме убие, а Ципралекса не ми помогна..Така, че ти си прецени. Незнам какво толкова може да направи един трицикличен АД, с какво толкова са по-добри новите. Даже питах пси, няма отговор..

# 511
Веста, но нали се коментираше, че бяха спрели някакъв трициклик. Аз съм доволна от инсидон, но него отдавна го няма в България, а не мога да си позволя постоянно до Турция и Сърбия да си го доставям. Ти какъв трициклик пиеш. Ами аз толкова съм отчаяна и уплашена с тази тревожност, че съм готова да опитам всичко. В края на годината ме съкратиха от работа и не мога да си представя как ще търся нова работа ако не се оправя- та аз не мога и минута да се съсредоточа......Мнооооооооооооооого съм уплашена. Отдавна не ми се беше случвал такъв грозен рецидив и то при положение, че пия маса лекарства.

# 512
Али моя е Анафранил..и той за кратко беше изчезнал, но за сега няма проблем..

# 513
:hugs:Alinna, аз бих опитала. Виж, че си на куп модерни,а не работят. Имаш добър  опит с трицикличен.Явно при теб това работи. Опитай Hug Другото, което бих искала да ти напиша, го знаеш, и си го чела и чувала много пъти и знам колко е досадно.... но, не разчитай само на лекарствата. Опитай се да мислиш позитивно. Да в лоша ситуация си, но имаш партньор в живота нали? Той сигурно работи и помага. Ще си намериш и ти нещо и ще се наместят нещата, какво е това отчаяние и този страх? Ако трябва ще се преквалифицираш. Търси възможности и варианти.Кандидатствай на много места дори да не търсят в момента човек, изпращай СВ където се сетиш, регистрирай се в бюро по труда и в агенции за работа. Отделно ситуацията ти не е най отчайващата  в живота. Виж, има хора болни от рак,има хора на тази планета,които живеят по време на войнаи трябва да оцелеят, има хора инвалиди, които трябва да разчитат на някой друг да ги нахрани,измие, и каквото се сетиш още. Та твойта ситуация,ехеее нищо не е... Kissing Heart Погледни нещата и от друг ъгъл, бъди благодарна за това което имаш и вярвай, че товаот което имаш нужда ще дойде! Flowers Four Leaf Clover

# 514
Права си , Дарси. Макар, че се чудя накъде още да се квалифицирам с една докторска степен, 2 магистратури и куп преквалификации. НЕ СЪМ СПИРАЛА ДА УЧА И ДА СЕ ОБУЧАВАМ ОТКАК СЕ ПОМНЯ. А що се отнася до позитивното мислене, уж съм и психолог по образование......едно от всичките. Основно това правя откак съм изпаднала в тази дупка. Просто тази проклета тревожност с нищо не мога да я контролирам......идва в съня ми и се хвърлям като заклана.......не е от липса на позитивно мислене. Няма как да повлияя на съня си и на подсъзнателните процеси. Всеки ден участвам в тези филми и се чудя накъде да тръгна. А що се отнася до трициклиците.....като трябва и тях ще опитам......толкова съм отчаяна, че на нищо не бих отказала......

# 515
alinnna Аз бях така мила! Нямах сън, мятах се посред нощ в паника, сутрин в паника, имах период през 2016г. от май месец до октомври без сън - БУКВАЛНО - най-много по 2 часа на вечер и то в стрес и стряскане. Аз също съм психолог и това което направих е да ида на психиатър, пооправих съня с едно тритико и после почнах да уча за психотерапевт при един много добър когнитивно поведенчески такъв. В рамките на месец и половина след започване на обучението хвърлих тритикото и от тогава не пия нищо. В краен случай пия атаракс, ако имам много натоварени дни, защото бачкам в училище, като училищен психолог. Знам какво ви е душички, но наистина искам да повярвате, че има някои видове терапии и някои добри специалисти, които наистина работят. Иначе не съм против хаповете, те са една добра патеричка, докато човек се съвземе. Успех и ако имате някакви въпроси питайте  Hug Hug Hug

# 516
Али, ти къде се буташ. Аз и докторска имам и 300 публикации и 7 книги па не оревавам света.
Ей, ревете за глупости. Нали имаш дом, мъж, обещетение ще получаваш 30 кинта на ден, колко заплатата ти беше и то една година.
Да не не си като мен безпътна, бездомна. И жилище си имаш.
Ей като почнете да ревете за глупости!
Да Ви мам проблемите!

# 517
Айде сега, няма да си мерим дипломите, не е за това темата. Ако трябва и още по една ще изкараме...
Сега пък Джери била безпътна и бездомна. Нали има къде да живееш не си на улицата Джери. И ти ще намериш работа, а и  половинка също. Flowers Four Leaf Clover нова година, нов късмет!

# 518
Абе къде живея, под наем, дето не знам дали ще мога да го платя другия месец. Половинка нямам.
Кога станете доценти, елате ми се обадете,

# 519
  • Пловдив
Скрит текст:
Здравейте!
Нова съм тук - току що се регистрирах, за да споделя, а ако мога и да помогна.
На почти 25 години съм и аз като всички тук имам паник атаки.
Какво ги отключи - загубата на най-важният Човек в живота ми - мой идеал, моя гордост, моя сродна душа - искам да бъда като него - силна, непоклатима, вдъхваща респект, раздаващ се във всичко човек. Надявам се да ме гледа отгоре и да знае, че го обичам неимоверно-безкрайно! Да ме закриля и да се гордее с мен.

Вече не получавам паник атаки от тази загуба - само безкрайна тъга. Вече си имам нови причинители за атаките.
Наистина силните ми паник атаки са били 3-4 пъти (имам паник атаки от година и половина). Първата - стигна до Бърза помощ и инжекция - не помня какво са ми били - секунди след като ми я биха започнах да се хиля безпричинно, абе весело си беше. Казаха, че ще заспя съвсем скоро - да бе, сигурно поне още няколко инжекции ми трябваха, че да заспя - никакво спане.

От тогава ходя и на психиатър. Даде ми ксанакс, който да пия, ако се чувствам много зле (до сега не съм го и пила - баща ми ми забрани и беше във всеки един тежък момент до мен - случвало се е да го моля, просто да ми даде хапчетата - но той беше там и се опитваше да ми помогне всячески, но без силните хапчета). Даде ми и деанксит и неолексан - пих ги няма и половин година, спирах, в лош момент пак ги започнах за месец... не ми помагат особено - ако нещо ме напряга и дразни аз получавам дали силна, дали слаба паник атака. Не вярвам, че точно тези хапчета ми помагат в момента. В началото може би - да, помагаха. Сега, не мисля. Повече от 6 месеца не пия нищо.

Паник атаките продължават - слаби, но често. Причини много - страхове от загуба на близки, страх от излизане навън (вкъщи е по-добре Grinning), страх от - ами, ако ми стане лошо, внезапните шумове също ме стряскат - направо си подскачам, не искам да ми се случва дадено нещо и хоп появява се паник атака, не искам да съм еди къде си - паник атака. Едно разглезено състояние - искам да се случва точно това, което искам - и няма да получа паник атака. Винаги знам защо ги получавам и причината.

Със слабите успявам да се справям - дишане и това си е, а ако успея и да си намеря занимание - прекрасно. Силните определено са проблем - почти не успявам да ги контролирам - по-скоро, близките ми като са до мен успяват да ми помогнат. Знам, кои са най-големите ми страхове - знам и, че ще се случат, което почти задължително означава, че ще имам още няколко силни такива - дано успея да ги преживея.
Та, и аз така - обичайните усещания и аз ги имам да не ги изреждам - по-странните, които се появиха наскоро са, че като съм пред ПА успявам да я предотвратя, спра, но пък качвам температура - смазващо е; и започнах да се будя нощем от време-на време, усещайки, че някой ме души - поне не е всяка нощ. Странно, но всичко се случва в просъница и успявам да заспя почти моментално.

Голям дискомфорт са виенето на свят, стресът, че трябва да излезеш навън, задушаването, сърцебиенето и при тегавите ситуации - нещото, приличащо на гърчове.

Тамън си  мислиш, че вече няма ПА и те идват отново - дали старите причини, дали нови.
Иии сега пак навлизам в цикъл от ПА - проблем в една 6 годишна връзка, проблем, който не мога да реша - а и не мога просто да подмина. И докато не се тръгне нанякъде усещам, че паник атаките ще са моя сянка.

ПП - Честита нова година с по-малко страхове, проблеми и дразнители!

Здравей, аз самият получих депресията си от подобни неща, но аз нямам ПА. Не се плаши от хапчета, няма да ти се случи нищо лошо от тях, има доктори професионалисти и като се оправиш ще ти помогнат с правилен режим да ги спреш. Тези лекарства който са ти дали са с натрупване, трябва да ги пиеш известно време за да се усети ефект. Препоръчвам ти да намериш правилен за теб психиатър и като ти изпише хапчета да не се страхуваш да ги пиеш, трябва да му вярваш.
Разбирам колко искаш сама да се оправиш, но не е грешно или унизително човек да признае, че има нужда от помощ. Горе главата и пиши тук в темата момичетата много помагат.

Успех.

Джери, много ми е мъчно като чета какво ти е на главата и през какво преминаваш. Hug Знам, че са ти го казвали и едва ли ще помогне, но горе главата. Викай майната му на всичко и напук живей. Казват, че нощта е най-тъмна преди зазоряване. Дано твоят изгрев дойде скоро. Успех. HugFlowers Tulip

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 22:11 от Drako89

# 520
  • София
alinnna Аз бях така мила! Нямах сън, мятах се посред нощ в паника, сутрин в паника, имах период през 2016г. от май месец до октомври без сън - БУКВАЛНО - най-много по 2 часа на вечер и то в стрес и стряскане. Аз също съм психолог и това което направих е да ида на психиатър, пооправих съня с едно тритико и после почнах да уча за психотерапевт при един много добър когнитивно поведенчески такъв. В рамките на месец и половина след започване на обучението хвърлих тритикото и от тогава не пия нищо. В краен случай пия атаракс, ако имам много натоварени дни, защото бачкам в училище, като училищен психолог. Знам какво ви е душички, но наистина искам да повярвате, че има някои видове терапии и някои добри специалисти, които наистина работят. Иначе не съм против хаповете, те са една добра патеричка, докато човек се съвземе. Успех и ако имате някакви въпроси питайте  Hug Hug Hug
Крум, може ли да споделиш в какво се състои когнитивната терапия ? Смисъл някакви упражнения ли се правят, кое се променя в човека - начина, по който възприема нещата ли ? Наясно съм, че характера няма да си променя, но ако променя отношението си към много неща ... добре дошло Simple Smile добър такъв терапевт в София може ли да препоръчаш и колко е ориентировъчно цената на посещение ? Благодаря Hug

# 521
Когнитивно поведенческата терапия работи през мислите и дисфункционалните нагласи и преживявания. Методики и техники дал Бог! Малко е сложно да го обясня тук, но си го представи така. Имаме активиращ стимул(външен), имаме автоматична мисъл(при ПР е катастрофална) - тя задейства чувството, което при нас е страх, а то усилва симптома. Целта е да се прекъсне автоматичната мисъл и да се реконструира. Има много работещи техники в тази насока, след това има поведенчески експерименти, има релаксация има дишане има най-силната терапия - схема терапията. Тя помага да промениш изначалните си правила и допускания зародени в детсвото. Общо взето тази терапия е предимно за тревожните разстройства, а не като психоанализата - бавна и тромава скъпарска методика. Та така... Simple Smile Цените са около 50-60лв терапевти доста в нета. Аз ходя при Петър Василев.
Джери, че то кой не е на квартира, аз съм от Видин, живея сам в София със смешна заплата - далеч от приятели и роднини. Не се заяждайте за дипломи и за това кой има повече проблеми. Всички имат проблеми

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 23:25 от Krum9009

# 522
Джери, джериии дипломите са едно голямо нищо, когато нямаш спокойствие и щастие в живота или пък пари да си платиш квартирата.

# 523
Джери, джериии дипломите са едно голямо нищо, когато нямаш спокойствие и щастие в живота или пък пари да си платиш квартирата.
Дипломите са нищо, когато нямаш здраве, имаш ли си здраве - имаш и спокойствие и другояче изживяваш несполуки....

# 524
Аз лично не виждам смисъл да се мери,кой какъв е,кой е по зле и по добре,и да се изпада в фаза на самосъжаление.Не помагат убедена съм.Като гледам нито дипломите,нито парите,нито безработицата,приятелите,съпрузите и тн.ни вадят от калта,когато тръгнем надолу.Факт тук сме различни хора с различни положения,но с еднакви проблеми,страхливи,тревожни,паникйосани и нещастни.Аз лично,одавна избягвам да навлизам в фаза самосъжаление,аз също дълго живеех на квартира и си мислех,че нямам дом.Напротив лъгала съм се,имах,но не в София.А няма какво да се лъжем само в Сф имаш определени възможности за развитие ,който в малкия град не.И така мой избор беше да отида в Сф.и само мой беше да се прибера след години.Да не работя за същите пари,нито имам кой знае,какви възможности за работа,но пък имам дом.Изборите в живота ги правим сами,рядко има пълно щастие.И да се оплача и аз,след голямо обикаляне по лекари с малкия накрая ни оставиха в болница.Та от три дни все си треперя и главобол.След снощи,когато ни оставиха освен треперенето друго няма.Сутринта станах учудво стабилна и засега съм ок.Имам лоши спомени от болници ,а като гледам отношението и в тази  ми се струва,че цялото ми нервно напрежение,ще се стовари върху някой лекар или сестра и хич няма да разберет от къде им е дошло.Дано на никой не се налага да влуза в болница,аз все такива ги улучвам дето се мислят за богове и ти говорят с пренебрежение или всички са такива не знам.Уж сме в деско отделение ,а отношението ,към децата ужасно,за условията няма да пиша.На всичкото отгоре гърлото ме заболя през ноща,наред с бъбреците,карасота просто.Стискайте палци да се стегна и да издържа тук,пък после,като се прибера и се отпусна не ми се мисли.

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 08:20 от renatta

Общи условия

Активация на акаунт