Паническо разстройство - 30

• 75 333
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз също съм чела ,че някой лекарства от вида на бета блокерите вършат хубава работа в такива ситуации.Аз съм стигнала до изводи за себе си,че е много важно да се открие първоисточника на неразположението.Едни и същи синптоми може да се дължат на различни заболявания при различните пациенти.И е важно да се изследват всичките и открие точния за да се лекува.Лошото е,че оставам с впечатление,че лекарите бързат да ги препишат на първата им удобна диагноза,и понякога пием лекарства,който не действат просто защото не лекуваме каквото трябва.
Когато ми започнаха проблемите, се обадих на личната и й казах, че имам тревожност и главоболие, без да имам някакви особени проблеми в живота ми. То какво ли ще ми е ако имах!!!! Личната ме изпрати на кардиолог, като ми каза, че усещането за тревожност и напрежение може да е защото вдигам кръвно, а не обратното, както аз си мислех.  Истината е там някъде.  Споделям, защото не ми беше хрумнало това, а може да помогне на някого.

# 346
Аз също съм чела ,че някой лекарства от вида на бета блокерите вършат хубава работа в такива ситуации.Аз съм стигнала до изводи за себе си,че е много важно да се открие първоисточника на неразположението.Едни и същи синптоми може да се дължат на различни заболявания при различните пациенти.И е важно да се изследват всичките и открие точния за да се лекува.Лошото е,че оставам с впечатление,че лекарите бързат да ги препишат на първата им удобна диагноза,и понякога пием лекарства,който не действат просто защото не лекуваме каквото трябва.
Когато ми започнаха проблемите, се обадих на личната и й казах, че имам тревожност и главоболие, без да имам някакви особени проблеми в живота ми. То какво ли ще ми е ако имах!!!! Личната ме изпрати на кардиолог, като ми каза, че усещането за тревожност и напрежение може да е защото вдигам кръвно, а не обратното, както аз си мислех.  Истината е там някъде.  Споделям, защото не ми беше хрумнало това, а може да помогне на някого.
Спделеното от теб е много полезно.Аз когато споделих с личната,че получавам сърцебиене,главпболие,треперене тя ми премери кръвното беше нормално(за мен високо,защото по принцип съм с ниско) и с ускорен пулс.Пусна ми ПКК и хормони,нищо не излезе от тях(не ме изпрати на кардиолог)каза здрава си това са нерви.Мина известно време и наскоро отново отивам казвам и че още продължава ужасното сърцебиене,треперене,и заглъхване на ушите,а тя без да мери нито кръвно,нито нищо отсече психятър моето момиче,или ако искаш ще ти изпиша деаксанит.Да по чертая,че на нея не съм споменавала нищо,за това,какво мисля и чуствам дали,съм весела или тъжна.Напротив,когато ми каза депресия-психятър наблегнах,на това,че психически се чуствам по добре от физически.Но заглъхването на ушите и ускорения пулс постоянно ме помърква,а тя пак депресия бе.Та вие да ми кажете депресия ок,тук съм споделила всичко,но лекар на който му казваш вдигам кръвно,боли ме главата ,ускорявам пулса в покой и се разтреперва,веднага да те пита искаш ли деасанит,без да предположи никакъв друг варянт нещо не ми вдъхва доверие.Не ми е проблем,ще отида и на психятър,но преди това,ще пусна изследвани,ще изследва вБ12,ще следя кръвно,че попринцип не обичам да меря,ще посетя кардиолог и невролог.На личната ми хич не и се дават направления и не и се занимава май.

Последна редакция: пт, 15 дек 2017, 11:22 от renatta

# 347
Аз на моменти ставам трескава и имам чувството и аз, че вдигам кръвно. Само че при мен тия неща дойдоха след стреса, който изживях, а изпитвам ужас да не се окаже, че на 22 имам хипертония. Sad на моменти го вдигам, особено при панически атаки, ама ме е страх да не е обратното. Че имам натрапливи мисли и стрес-имам, ама да не са две едновременно.

# 348
Как може всеки ден различни неща. Свикваш с едно и бум още няколко. Вчера вечерта, както нищо ми нямаше, хапнах, пих си омегата и магнезия и си легнах. Тялото ми като започна да вибрира и на ръцете и краката крампи, изплаших се адски даже съм заспала от страх. Сутринта ставам и досега отвреме на време пак имам крампи, сърцето ме стяга, а главата ми е като в менгеме, ходя и се подпирам. След малко ще взема ксанакс, че не мога да работя така. Да минат празниците и ще взема болничен да си започнс АД ако нещата отиват на зле. То всъщнпст по зле не знам дали могат да са #Crazy

# 349
ЗАщо ще взимаш болнични, за да почваш АД? Страничните ефекти ще се тушират малко с ксанакса. Нямаш нужеа от болнични, 1 месец ли планираш да си в болнични докато отминат?

# 350
Как може всеки ден различни неща. Свикваш с едно и бум още няколко. Вчера вечерта, както нищо ми нямаше, хапнах, пих си омегата и магнезия и си легнах. Тялото ми като започна да вибрира и на ръцете и краката крампи, изплаших се адски даже съм заспала от страх. Сутринта ставам и досега отвреме на време пак имам крампи, сърцето ме стяга, а главата ми е като в менгеме, ходя и се подпирам. След малко ще взема ксанакс, че не мога да работя така. Да минат празниците и ще взема болничен да си започнс АД ако нещата отиват на зле. То всъщнпст по зле не знам дали могат да са #Crazy
Нелка каква ти е диагнозата,и правила ли си някакви изследвани?Гледам,че и теб те бие на много места,като мен и се чудя възможно ли е чак такива физически болки ежедневно да са само от ПР.

# 351
Нелка каква ти е диагнозата,и правила ли си някакви изследвани?Гледам,че и теб те бие на много места,като мен и се чудя възможно ли е чак такива физически болки ежедневно да са само от ПР.
Ходила са на гастроентеролог, кардиолог, пълни кръвни изследвания, само витамините не съм, но ще ги пусна и тях.

# 352
Оф, тия два дни съм страшно тъжна и нещо ме удря в корема. При мен често така ме удря и се почват едни болки, разстройство, гадене, пишкане през 15 минути. Като зависима съм от корема си, все трябва да се съобразявам с него. Има ли някой, който като е депресиран или с ПА и да му прави проблем корема? Чувствам се и страшно самотна. Никой не му дреме за мен, вече не ми се живее. Всеки си гледа себе си и това е положението. Ще трябва да свиквам явно с това...Прав е Дончев. Които имате семейства и любими хора, радвайте им се, поне не сте сами.

# 353
Оф, тия два дни съм страшно тъжна и нещо ме удря в корема. При мен често така ме удря и се почват едни болки, разстройство, гадене, пишкане през 15 минути. Като зависима съм от корема си, все трябва да се съобразявам с него. Има ли някой, който като е депресиран или с ПА и да му прави проблем корема? Чувствам се и страшно самотна. Никой не му дреме за мен, вече не ми се живее. Всеки си гледа себе си и това е положението. Ще трябва да свиквам явно с това...Прав е Дончев. Които имате семейства и любими хора, радвайте им се, поне не сте сами.
Като спрях АД и след няколко месеца ме удари в корема. Започнах при напрежение да ходя през 15 мин. до тоалетна и да изхождам слуз, често веднага след хранене имах и разтройство.  Ходих на гастро и се оказа раздразнено черво, успокоих се че не е нещо сериозно и попих малко хапчета. Оправих се и преди няколко месеца пак започна. Този път не изхождам слуз, но имам почти постоянна болка, тежест. Всичко е свързано.

# 354
Ловли, ти нямаш ли деца? Да не те бъркам с друг? Дано си намериш скоро своята половинка. HugHeart

Вярвате или не, треперене, главоболие, вис. кръвно, болки в стомаха,растройство, често уриниране,  болки в сърцето, виене на свят, болки в ушите, болки във врата и раменете, всичко това може и е много вероятно да е от ПР, тревожност,депресия.

# 355
Ами не, Дарси. Сигурно за друг си мислиш. От гледане на болен баща ми се разби живота. До деца не успях да стигна. Иначе ние сме три деца в моето семейство. Обаче стой и гледай какво става като се разболее родител. И откак той почина контакти нямаме. Та ме напушва смях малко като чета тук как еди кой си искал второ да не остане самичко първото дете. Ей го какво става с три деца. Сега и да съжалявам...все тая. Пък и аз съм старомодна. Искам първо половинка, после деца. Гледам има хора напоследък забременяват и без баща, ама не е за мене тая работа. Пък и с тва разклатено здраве...как точно ще стане това? Няма как. Та си кукувам аз...и си мисля за разбития си живот и здраве. Явно вярно и коремните истории са ми от  пр. Мен ми бяха казали рефлукс. Ама то хапчетата са за киселини. И ги спрях.

# 356
Аз тъкмо мислех в понеделник вторник да ходя на уролог.От извесно време особено сутрин ми се пишка през 5минути.Нямам болки и тн.но постоянно ми се пишка.Мислех,че съм настнала и ще отмине,но стана вече много време и вчера вече започнах да се замислям,че вече трябва да пусна урина и да се погледна.

# 357
Lovely, сбърках те с друга жена, извинявай. Не се отчайвай така. Тъжно е, че нямаш връзка с братя и сестри. Но това може да се поправи. Купи им коледен подарък и ги посети. Сигурно ще се зарадват! Относно баща ти, направила си добро, не се ядосвай, че не са помагали. Важното е, че е имало поне един човек да се грижи за него.

Надявам се, да не се обиди някой, но защо не си направите среща хората тук, които си търсят половинки? И мъжката и женската част от темата споделят, че са самотни. Имате много общо по между  си.  Има голям шанс да се получи някоя хубава връзка! Хайде действайте. Давайте идея за час и място за запознанство на групата които се чувстват самотни. Пък дори и да не се получи връзка а просто приятелство пак е по добре, нали? Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 358
  • София
Дарси добра идея Simple Smile Междудругото от групата във фейсбук организират среща в София довечера, може някой от тук да иска да се присъедини.

# 359
Дарси, за жалост нещата с братята са безвъзвратно счупени. Няма начин да се оправят вече. Приела съм го.

За среща принципно не е лоша идея. Но засега не съм сигурна, че бих отишла Simple Smile Анонимността тук ме предпазва по някакъв начин.

Аз изкарах снощи някъв вирус със страшни болки в корема и температура. Направо днес съм парцал.

Рената, може цистит да си направила. Аз често правя и взимам цистон на хималая. Оправя ме.

Общи условия

Активация на акаунт