Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 580
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 105
Omnia Vincit Amor, темата не е За или Против изневярата. А за хората, които не я приемат Wink
Иначе да ти кажа, никога не ми се е налагало да се "боря" с пориви или желания. Съответно щом на теб ти се налага такава борба, и (явно) ти тежи, намирам за нормално да намериш мъж, който те разбира в това отношение и за него не е проблем да сте с отворен тип семейство Hands Plus1
И погледнато от моята "ревлива" реална гледна точка - очаквам нещо от мъжа ми, което е фундаментално за мен, и ако не го получавам той си хваща пътя, аз си хващам моя, и живота продължава.
Темата не би следвало да забива само в една посока, нужни са и други мнения, освен : зарежи го/я, ще си хвана пътя и разни такива. Моите пориви няма смисъл да ги обсъждаме. Факт е, че много хора са имали и имат, и ще продължават да имат. Това, че ти не си от тях- сложи си ръка на сърцето и кажи- не съм си и помисляла дори за миг за никой друг! Даже във фантазиите си пак си мечтая за мъжа си, а не за Григор Димитров, примерно Grin или Брад Пит или там, който би ти бил симпатичен- колега, приятел, случаен мъж на улицата.  Не ти вярвам, даже и да се закълнеш.
Просто исках да дам и друга гледна точка на произхода на проблема.

Как си представяте, че изневярата е просто половин час това - онова? Освен да е с платена жрица? Коя нормална жена или мъж се навиват да бъдат любовници с женен/а, за да се хванат от вратата за краката и след това все едно нищо не се е случило? Ами свалките преди това, емоциите, времето за опознаване? Дори на фирмените купони, където хората се свалят за конкретната вечер съм виждала какви искри хвърчат и пламтят Simple Smile Та това как изневярата била едно нищо - пълни глупости са. Влагат се чувства и още как. Влагат се и средства. Кой мъж ще има любовница и няма да я черпи, и няма да й прави жестове и подаръци? Чудя се с кой акъл ги измисляте тия истории - само секс и т.н. Никога не е само секс, никога.

И мен хич не ме влече полигамията и съм си ОК.
Всичко това, което описваш, напомня ли ти за ухажването при животните и увъртането на мъжкия около женската? Свалките, емоциите и времето за опознаване са средства за преминаване към секс. Искрите, които хвърчат и пламтят мисля, че спадат към страстта, нагона и физическото привличане, а не към емоции, тип-любов.
За финансите съм съгласна, че няма как-харчат се по един или друг повод. Но не мисля, че това е най-важното.
Е няма как да е само секс, ние не сме машини все пак. Но мисля, че се надценяват малко нещата с чувствата.

# 106
Може да разкажеш, ако имаш опит и сте заживели отлично след изневяра.

Иначе омаловажаването на проблема и сравняването с животинския свят са просто общи приказки. Все едно аз да говоря какво мисля за живота на жените домакини, нищо че никога не съм им била на мястото.

# 107
  • някъде в орбита...
Това, че ти не си от тях- сложи си ръка на сърцето и кажи- не съм си и помисляла дори за миг за никой друг! Даже във фантазиите си пак си мечтая за мъжа си, а не за Григор Димитров, примерно Grin или Брад Пит или там, който би ти бил симпатичен- колега, приятел, случаен мъж на улицата.  Не ти вярвам, даже и да се закълнеш.
Ох, това беше страхотно Satisfied Satisfied
Никога не съм твърдяла, че не съм мислила за друг Smile И когато това ми се случи, казах на половинката че нещата са приключили между нас, събрах си крушите, и на следващия ден вече тичах по "другия". Обикновено преследвам това, което искам, не се боря с пориви и желания. Отчитам готините мъже около мен, очи имам все пак. И си коментираме с половинката красивите хора, точно както си коментираме и красивата музика. Защото хората са животни, ама не баш Wink

# 108
  • BG
И аз не мисля, че е правилно да се оправдаваме с животинските нагони след толкова години еволюция. Това че някой не може да си държи гащите обути, не значи че всички сме някакви примати. Ми по тази логика дай да си вършим естествените нужди на улицата примерно или да се убиваме, защото някои животни се бият и до смърт за женската ( изключвам криминалните хроники при нас Wink ) И това да си помечтаеш за някой актьор за мен не е равносилно да се награбиш с колега на тиймбилдинг. Ако толкова пък не можеш да си моногамен-ами ок, хойкай си, обаче не се обвързвай с никой сериозно или си намери такъв като теб. Но е жалко и гнусно да се правиш на света вода ненапита и после партньорът ти да страда заради твоята липса на задръжки.

# 109
Но защо да ги оправдаваме? Никой няма нужда от оправдаване. Нещата са такива, каквито са. Хубави, лоши, не оправдавам никой.
Но дори след толкова години еволюция, пак сме на същото положение, защото инстинктът не може да бъде винаги подтискан от мозъка.
Тези главно мъже, които обсъждате, не са някакви изроди, те са съвсем нормални хора, които са се поддали на инстинкта си. В даден момент той се е оказал по-силен от тях.
Друг е моментът какво жените влагат в това. Редно е да приемем, че има и по млади от нас, и по-хубави от нас, и по-интересни от нас за мъжа ни. (примерно) Точно с това жените не могат да се примирят, че той е избрал друга пред нас. Не толкова лъжата. Всички лъжем за нещо. То даже  не е лъжа, а премълчаване на истината. Докато не те попитат, де.
Мен ме притеснява това, че жените страдат прекалено много от изневярата, предполагам и мъжете също. Това се превръща във водеща мантра в живота им, разбива целият им измислен свят. Всичко рухва, нищо не е както преди, трудно продължават напред, трудно го преодоляват. Задавам си въпроси защо е нужно всичко това? Всички неща, които знаем по този въпрос, заучени ли са, наложени са ни от обществото ли, традицията ли, кому са нужни?

# 110
Намесвам се поради прочетените горе думи, че всички мъже изневерявали. Не е така. Всеки мъж е верен до доказване на противното. В този смисъл мъжете са много, много верни Wink

# 111
Omnia, ти ако не страдаш, какво ти пука за другите? Всеки човек е различен.

Хубавото на страданието от изневяра е, че ако имаш някакъв наличен акъл, страдаш известно време и после се оправяш. Дори и друг път да се сблъскаш със същата неприятност, вече е абсурд да страдаш чак толкова. Понеже вече се познаваш, знаеш какво ти е отношението към тези ситуации и знаеш как да постъпиш.

А философския въпрос защо е нужно всичко това може да си го задаваш до безкрай. Wink

# 112
Намесвам се поради прочетените горе думи, че всички мъже изневерявали. Не е така. Всеки мъж е верен до доказване на противното. В този смисъл мъжете са много, много верни Wink
Не всички, само обсъжданите в темата. Grin
Е защо да не ми пука? Не ми е приятно хората да страдат.
А философския въпрос защо е нужно всичко това може да си го задаваш до безкрай. Wink
Понякога трябва да погледнем и философски на нещата, не само битово.

# 113

Хубавото на страданието от изневяра е, че ако имаш някакъв наличен акъл, страдаш известно време и после се оправяш. Дори и друг път да се сблъскаш със същата неприятност, вече е абсурд да страдаш чак толкова. Понеже вече се познаваш, знаеш какво ти е отношението към тези ситуации и знаеш как да постъпиш.

Ако веднъж на една жена ѝ изневери един, ок, той е идиот. Ако и във втора връзка обаче ѝ изневерят, това най-често значи, че тя сама си го търси.

# 114
  • BG
Съжалявам, но лично за мен щом аз мога да се контролирам, съответно държа и партньорът ми да го прави. Да, знам, че винаги ще има и по-млади и по-хубави и по-добри, но като не може да се сдържа-прав му път! Аз пък не съм длъжна пък да търпя! И премълчаването на истината за мен си е лъжа. В крайна сметка не съм вързала никой насила, но за мен е важно партьорът да е честен и да не изневерява. Като не може-няма място до мен. И никой не ми го е налагал това-нито от обществото, нито от традицията, просто аз съм такъв тип характер и не мога да търпя двуличие, премълчавания и прочие. Опитах се да простя, но не мога.
Оффф, типично мъжко изказване. Лично аз познавам такива, които никога не са изневеярвали, но за съжаление са малцинство.

# 115
Глупости на търкалета. Сама си го търсела. Simple Smile

# 116
Извинете, как се обосновава твърдението "познавам мъж, който не изневерява"? В смисъл, те мъжете, като изневеряват, задължително го споделят на всеослушание ли? Или тук се активира някакво наивно женско усещане, че щом един мъж ви е близък и ви споделя, че вчера се е скарал с жена си, то той ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще ви сподели и ако боцне нещо странично?

Това е много наивно. Като мъж го казвам Wink

Глупости на търкалета. Сама си го търсела. Simple Smile
Принципно го казвам. Просто смятам, че човек не стъпва случайно на една и съща мотика. Подсъзнателно просто си обича точно тази мотика и си я търси усилено и целенасочено, за да може пак да го прасне. Важи и за жените, дето един мъж ги бил в една връзка. В следващата следващ пак я бие...

# 117
  • BG
Ами ще дам пример с единия, че ако тръгна да описвам всички... С него сме били колеги, после станахме много добри приятели, споделяли сме си много лични неща ( и той преживя много) и самият той е много искрен човек. Тук не става за дума за ниво махленски клюки, както се опитваш да го изкараш, nofelet. Пък и винаги надушвам кога някой лъже, то така и хванах моя бивш. Wink

# 118
Извинете, как се обосновава твърдението "познавам мъж, който не изневерява"? В смисъл, те мъжете, като изневеряват, задължително го споделят на всеослушание ли? Или тук се активира някакво наивно женско усещане, че щом един мъж ви е близък и ви споделя, че вчера се е скарал с жена си, то той ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще ви сподели и ако боцне нещо странично?

Това е много наивно. Като мъж го казвам Wink

Много си прав. Сега се сещам за моя благоверен. Той е такава света вода ненапита, че си мисля, че скоро ще му израснат криле. Такъв морален тип не бях срещала преди него. Като го слушаш, за него изневярата е най-гадното нещо, никога не би простил, никога не би го направил и т.н. И наистина си е такъв, не само да се прави.
Обаче един път така го излових, чак подскочих от кеф.
Преди години една дошла от не знам си къде да го търси, били заедно на бригада преди това. Станали те нещата, както и да е. И аз в един момент включвам: А ти не беше ли по това време с Х вече (бивша приятелка) ? Нещо май- май, а?
-Емиии, дааа, то така се получиии....Взе да увърта, даже сам не е осъзнавал какво е станало. Така се смути, че го хванах. Всъщност това си е чиста изневяра, но ако питаш него, няма такова нещо.
Та.... мисълта ми беше, че и прекалените светци, все имат какво да разкажат. Wink. Колкото и да не изглежда така.

# 119
Няма как да се сравняват фантазии с реалност. Нека фантазира за Меган Фоукс и Адриана Лима, само да не ми води Пенка и Иванка. Grinning Изневярата изобщо не е само физическия контакт и посмъртно не трае половин час. Как се чувства половинката, която е принудена да чака любимия да си начеше нагона и животинското в себе си, а през това време тя поема всичко, докато той лети на крилете на... страстта или както там си го представят изневеряващите. Аз не бих причинила това на човек, когото обичам и мога да се спра, защото не съм животно, а човек. Те и животните се сдържат в определени ситуации. Много са ми романтични тези представи за адска похот, избухнала между двама, които не могат да се удържат, защото либоф, феромони, песни на Графа и тн. В действителност картинката е следната:

Майка ми ходи на работа, прибира се на бързи обороти, за да ме нагледа, да сготви, да изчисти и изпере. Прави хубава вечеря, приготвя маса и чака баща ми да се прибере. А той се прибира в 12. Щото "бил на работа досега". Парите изненадващо са изчезнали. А къде са тия пари? Еми, това онова, няма ги. А къде беше досега? Е как, на работа. Каква работа до полунощ? Е как бе, работата. И докато единия изгаря като стар бушон в панелка, другия поема и поема ли поема мръсотия и горчилка, и търпи негатив след негатив, някои по-чувствителни хора се разболяват от стреса - такива примери съм срещала.

Всъщност въобще не е необходимо случая да е краен. Може финанси да има достатъчно за жена, семейство И любовница, ама е болезнено ти да си гледаш в семейството и да се грижиш, а другия да точи навън, защото пред погледа му е минала добре вчесана самка, която го е изгледала с нахален поглед и е показала баджак. Не е хубаво и да не знаеш дали целуваш уста, която до преди 2 минути е била... е, да не ставаме гнусни. Гадно е и ако изведнъж любовницата забременее и вече нещата се променят коренно. Рискове винаги има. Ти поемаш риск, който е в голям ущърб за семейството ти.
И това няма общо с "ама другата е била по-хубава от мен, пожелал е друга, о не, егото ми увяхна". Много жени, чието самочувствие далеч не зависи от призовото място на стълбичката на мъжа им не са съгласни да търпят изневерител именно, защото си знаят, че са стойностни и заслужават повече - повече внимание, повече отдаденост, повече и материално, и духовно присъствие (не ти да искаш да си поговорите, а той да ти отговаря едносрично, докато витае в облаците, бленувайки за нечия напудрена физиономия). А това е реалността. Няма такова нещо като "видях, на*бах, прибрах се и всичко това за 25 мин и 3 лв за кутийка кондоми". В живота изневярата отнема емоции, пари, време, размисли и къса връзката с легитимния партньор по-сериозно от всякакви други предателства.

Общи условия

Активация на акаунт