Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 836
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 825
Тормозът под формата на психически такъв изобщо не е така лесно доказуем, респективно наказуем.

И мрънкането не е психически тормоз, не ставайте смешни, лигльовци.
Мрънка и ме нарича "лигльо"....  (из жалба за психически тормоз)   Wink

Ми лигльо е, щом се жалва така.

# 826
  • София
Всъщност ти и лиъм провокирате на бъзик психотормоз върху пишещите в темата. Правите проучване докъде можете да дразните безнаказано. ОК, няма лошо, но защо в тази тема?! Имате много извратено чувство за хумор....

# 827
  • София
Горното ми мнение се отнася за нофелет и лиъм.

# 828
Тормозът под формата на психически такъв изобщо не е така лесно доказуем, респективно наказуем.

Мрънка и ме нарича "лигльо"....  (из жалба за психически тормоз)   Wink

Аха Simple Smile Ще те нарека "лигльо", а ако се ожалиш ще кажа "ето, видя ли, доказа, че си лигльо". Типичен вербален насилник. Светът е спечелил, че не си от мъжки пол. Един бияч на жени по-малко.

# 829

Мрънка и ме нарича "лигльо"....  (из жалба за психически тормоз)   Wink

Аха Simple Smile Ще те нарека "лигльо", а ако се ожалиш ще кажа "ето, видя ли, доказа, че си лигльо". Типичен вербален насилник. Светът е спечелил, че не си от мъжки пол. Един бияч на жени по-малко.

Логика да видиш. Ти сериозно ли това?
Не съм се оплаквала за къде по-сериозни неща. Но всеки си избира битките - не ме наричай насилник, нищо лошо не ти казах, а нападаш.

# 830
Lyam, не знам на какво се дължи, но от постовете ти лъха безкраен негативизъм и апатия! Усмихни се! 😊 Животът може да е прекрасен, ако успеем да видим хубавите му страни!
Специално за мамата на 3-ма :  Grinning

Към останалите реплики:
Може да съм бил малко по-саркастичен от нивото на поносимост в този форум. Между другото поносимостта към всички форми на смях, без изключение, за мен е критерий за интелект. Но това между другото.
Оказа се, че има връзка между изневяра и тормоз, много съфорумнички го потвърдиха, значи съм си в темата.
Малко съм изненадан, защото аз самия не я забелязвах (връзката, не темата) Simple Smile
Благодаря на телефона за подкрепата, обяснил е по-добре, отколкото аз бих могъл.
За отбелязване е колко жени са убедени, че моногамията трябва да бъде защитавана от закон, незачитащите я да бъдат съдени като престъпници !
Мислене тип "религиозно". За щастие не сме в средните векове.
Да допълня уважаемия телефон с нещо дребно. Ако дадена морална категория има нужда от закон за да бъде защитена, то или е фалшива, или е отживяла времето си. Морала се променя, да.

# 831
Морал няма. Поне аз не виждам в съвремието никакъв.

# 832
  • София
Психическият тормоз е скрит, драги и ползва по- манипулативни прийоми, за да смачка човека, а не просто едно "лигльо".

Включва например:
- проекция на тормоза ( тя ме тормози, вика ми лигльо, не аз нея) Да, ама всички видяха, че е провокация и явното неглижиращо отношение към жените, пидложени на тормоз. Влиза някой в подобна тема и се присмива едва ли не. Проси си отговор, койти отговор ползва като "доказателство за вербален насилник".
- противоречиви изказвания, целящи да объркат отсрещния
- скрити обиди ("не знам ти дали си наясно с науката статистика, но... " "ти не знаеш що е то статистика, значи мнението ти не е меродавно", повтаряно няколко пъти, докато се превърне отт внушение в убеждение и т.н.)

Така че, ако трябва да се вглеждаме, някои от вас ползват похвати на психически насилник. Wink

Може да съм бил малко по-саркастичен от нивото на поносимост в този форум. Между другото поносимостта към всички форми на смях, без изключение, за мен е критерий за интелект. Но това между другото.

Подмятане, внушаващо, че проблемът е в човека, който не възприема дадено обидно поведение на шега.

Впрочем, една от запазените марки на психопатните личности е, че все обиждат, присмиват се, неглижират, докато успеят да наранят човека, а след умишлено провокираната реакция има два варианта:
- ти не разбираш от шега
- прекалено си чувствителен

Та не знам, предлагам да престанем да се сочим с пръст кой е насилник, защото определено нечии поведенчески изяви, макар и писмени, отговарят доста повече на профила

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 19:44 от The Catcher in the Rye

# 833
lyam, аз не видях жена, която да иска закон или обявяване за престъпник. Да, хубаво е,че не живеем в средните векове и можем спокойно да си вдигнем шапката ако "благоверния" ни вече не е толкова благ или пък верен! Морално е да си удържиш на думата - на сила никой не те е карал да обещаваш, а когато "ценностите" ти се променят е редно, да освободиш партньора си да намери сходен. Ама това са неща, които обикновено са свързани с известна доза себеотрицание, пък тя не е особено позната(или желана) от мъжете. Вярвам, че който е донесъл мъка и нещастие някому, ще си получи заслуженото - не от мен и не чрез закони.

# 834
Проси си отговор, койти отговор ползва като "доказателство за вербален насилник".
- противоречиви изказвания, целящи да объркат отсрещния
- скрити обиди ("не знам ти дали си наясно с науката статистика, но... " "ти не знаеш що е то статистика, значи мнението ти не е меродавно", повтаряно няколко пъти, докато се превърне отт внушение в убеждение и т.н.)

Така че, ако трябва да се вглеждаме, някои от вас ползват похвати на психически насилник. Wink

Това към кого е адресирано? Ако случайно е към мен, то да разбирам ли, че "проси си го" , "просеше си го" е съвсем приемливо оправдание?

Цитат
("не знам ти дали си наясно с науката статистика, но... " "ти не знаеш що е то статистика, значи мнението ти не е меродавно"
Ако това също е към мен, то е изопачаване, никого лично не съм обвинявал в незнание, цитирах Марк Твен. Има и българска поговорка по случая, но ще я спестя. Сарказма явно не е част от хумора и добрия тон тук.

# 835
  • София
Сарказмът е прекалено високо по стълбицата на похватите за осмиване (хумор, ирония, гротеска и т.н.), за да се вписва в добрия тон. Peace

# 836
Lyam, просто засегна доста болна тема, по която е хубаво да не се шегуваме, защото е наболял проблем, доста сериозен при това. Аз също не мисля, че точно 50% от жените са жертва на тормоз, но много са или са били тормозени без близките им да разберат изобщо, включително най-близките им камо ли колегите. Няма как да кажеш, че не познаваш жертва на домашно насилие, защото не знаеш дали е така.

# 837

Подмятане, внушаващо, че проблемът е в човека, който не възприема дадено обидно поведение на шега.

Впрочем, една от запазените марки на психопатните личности е, че все обиждат, присмиват се, неглижират, докато успеят да наранят човека, а след умишлено провокираната реакция има два варианта:
- ти не разбираш от шега
- прекалено си чувствителен

Та не знам, предлагам да престанем да се сочим с пръст кой е насилник, защото определено нечии поведенчески изяви, макар и писмени, отговарят доста повече на профила

Типичен ad hominem довод, представен като леко подмятане в стил "конкретни доводи нямам, но съм толкова по-умна от теб, че те пускам да пасеш, без да прекаляваш"
Не съм ви сочил като насилничка, но се съгласявам, мир да има.
Вие лично, Спасителко в ръжта, какво ще кажете, ще ви заинтересува ли да пусна една тема в клюкарника, за това можем ли да се шегуваме с всичко и чрез всички видове хумор? Доводи на интелигентни събеседници винаги са ми били интересни. Това по повод горния ваш цитат, с който директно обявихте избитите журналисти от френския хумористичен вестник Charlie Hebdo за психопати.

Искам да отговоря и на летящата за:
... е редно, да освободиш партньора си да намери сходен. Ама това са неща, които обикновено са свързани с известна доза себеотрицание, пък тя не е особено позната(или желана) от мъжете. Вярвам, че който е донесъл мъка и нещастие някому, ще си получи заслуженото - не от мен и не чрез закони.
С най-добри чувства - явно доста се различаваме с вас.
Аз никога не съм затварял партньорките си за да се налага да ги освобождавам. И във възмездие не вярвам, изобщо. Чудя се по-лек ли би  бил живота ми, ако вярвах ?

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 02:42 от Lyam

# 838
Скрит текст:
Lyam, не знам на какво се дължи, но от постовете ти лъха безкраен негативизъм и апатия! Усмихни се! 😊 Животът може да е прекрасен, ако успеем да видим хубавите му страни!

Към останалите реплики:
Оказа се, че има връзка между изневяра и тормоз, много съфорумнички го потвърдиха, значи съм си в темата.
Малко съм изненадан, защото аз самия не я забелязвах (връзката, не темата) Simple Smile
Благодаря на телефона за подкрепата, обяснил е по-добре, отколкото аз бих могъл.
За отбелязване е колко жени са убедени, че моногамията трябва да бъде защитавана от закон, незачитащите я да бъдат съдени като престъпници !
Скрит текст:
Да допълня уважаемия телефон с нещо дребно. Ако дадена морална категория има нужда от закон за да бъде защитена, то или е фалшива, или е отживяла времето си. Морала се променя, да.
А какво лошо има в това?
Бракът никак не е задължителен.Като не искаш да си моногамен, решението е просто:не се жениш, живееш сам, свободен като птичка и ПОЛИГАМЕН, колкото ти душа иска.
Встъпвайки в брак, САМ, ДОБРОВОЛНО поемаш ангажимента да си верен, честен, лоялен и т.н.Никой не те кара към олтара с вързани ръце/крака/очи, та да не знаеш къде отиваш и защо отиваш.
И да, знам за извратеното оправдание на мъжете "Ами...ние сме си такива, природа!".И няма и грам истина в това.Истината е във вкоренененото възпитание от векове.....а това се оказва доста по-трудно преодолимо от природата.

# 839
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Към останалите реплики:
Скрит текст:
А какво лошо има в това?
Бракът никак не е задължителен.Като не искаш да си моногамен, решението е просто:не се жениш, живееш сам, свободен като птичка и ПОЛИГАМЕН, колкото ти душа иска.
Встъпвайки в брак, САМ, ДОБРОВОЛНО поемаш ангажимента да си верен, честен, лоялен и т.н.Никой не те кара към олтара с вързани ръце/крака/очи, та да не знаеш къде отиваш и защо отиваш.
И да, знам за извратеното оправдание на мъжете "Ами...ние сме си такива, природа!".И няма и грам истина в това.Истината е във вкоренененото възпитание от векове.....а това се оказва доста по-трудно преодолимо от природата.

Аз бих предложила, за да се избегне нарушаването на моногамията, като подпише двойката, на всеки да му бъде закачена специална гривна.
Настроена така, че при докосване на същество от другия пол, да сигнализира директно половинката, а също така, за назидание, да вие сирена на мястото на престъплението.
Тогава може би, някои хора ще могат да се успокоят, че " милото" е опазено качествено. Joy

Общи условия

Активация на акаунт