Тема за взаимопомощ при изневяра

• 175 598
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 210
Krismislava,мъжът ти е психопат,болен мозък,който не функционира по известния ни начин.Не заслужава и една молекула мисъл за него.Концентрирай се върху благополучието на децата,да има по-малко влияние над тях,защото ги кара да се чувстват ужасно.Не знам как ще ги отскубнеш от него,но трябва.Между другото,нов мъж,не насила разбира се ,може би би те защитило поне малко от него.

# 211
Само нов мъж или преместване би могло малко да го поспре тоя...
Иначе този човек ще ти провали живота. И на децата ти също. Ако се изместиш достатъчно далеч, за да не може да ги вижда често, също ми се струва, че е добър вариант.
Сигурно сега биха скочили защитниците на това, бащата да може да си вижда децата, но в този случай мисля, че е пагубно за тяхното психично здраве.

# 212
  • BG
Лелей, krismislava, то това твоето не е мъж, а изверг! Наистина, ако имаш възможност бягай надалеч! И моят сега прави някакви опити да настройва детето, но гледам да ги пресека. Но и нашата раздяла е отскоро, тепърва ме чака развод-та да видим...

# 213
Нещата ще се разплетат рано или късно и ще стане ясно кой-кого!  Peace Откъм продължаването напред - опитвам се да бъда добър човек и да си подредя живота с децата, но май крайната цел е аз да съм вечно изнервена и болна, за да не се чувстват и те добре, и да ме изоставят. Което, впрочем, той ме прокле да ми се случи, след като стана ясно, че съм подала молба за развод - децата да ме изоставят и да остана сама!
Скрит текст:
Според психолога, той има някакво личностно разстройство - мислеха си за нарцисизъм, но в последно време ми се казва, че нарцисистът оставя жертвите, като си намери нови, а този е много отмъстителен и бие повече на психопат...та, не знам, нямам експертиза в тази област и не мога да преценя, сами се сещате, че няма как да го задължа да се изследва!
Не ме и интересува вече! Нито какво прави, нито къде живее, нито с кого спи и по кого си харчи парите! Искам да спре да ме търси по какъвто и да е повод, но въпреки апелите ми, той продължава да ми пише имейли през няколко дни, пълни с изисквания, обиди, квалификации, провокации, извъртяни факти и лъжи. Гледам да не ги чета, но те си влизат в пощата. 
Решена съм, обаче, да направя всичко нужно децата ми да не станат обекти (защото, според психолозите, това съм била аз - обект!). Уча ги да изискват към себе си отношение, да бъдат критични към всички, включително и към мен. Същевременно, трябва да се постарая да не ги направя гневни млади хора, защото в такава ситуация могат да станат лоши и отмъстителни самите те. Голямото дете знае пълната истина и периодично, щом му се подмени реалността, го връщам в нея. Той самият вече на няколко пъти почувства лъжите и обвиненията на баща си, та съвсем не само от моите разкази вече му е ясно. С малкото той тепърва започва да "работи", което е отвратително (мека дума!), защото детето беше с поведението на аутист, в момента работи с купища специалисти + ресурсен учител, и е просто престъпление точно с неговия мозък да се занимаваш, след като е излязло от тъмнината. Детето запаметява готови фрази и не е толкова трудно да се усетя, че го манипулира.
Та, ако в тази обстановка дойде един нов мъж, да ме защитава  Crazy супер бих се изненадала! Което не ми пречи да си го желая. Blush

# 214
  • София
krismislava -  прочетох всичко, което си написала. Това е истински кошмар и тормоз. Имам няколко въпроса:
- близо ли живее до вас?
- как си разпределихте родителските права и режима на виждане след развода?

# 215
Не, не живее близо до нас, всъщност - не знам къде живее, но води децата ми в апартамента на една друга жена, с която имам съмнение, че е имал връзка по време на брака, но сега тя работи в чужбина. Това е далече от нас. Апартаментът остава съсобствен, обаче, не пожела да го делим, тепърва ще минаваме през това. Аз упражнявам родителски права, той има "разширен" личен режим на виждания с децата - 2 пъти в месеца, ваканции, Коледа/Нова година, летни дни. Наистина, само един уикенд не са били при него откакто сме се разделили.
И аз смятам, че е тормоз. Някак си, има нужда да се държи захванат за мен този човек, не знам...Отначало мислех, че много обича децата и затова е нон-стоп навирен в мен, но вече не мисля така. Той просто не приема, че вече сме разведени и не съм му длъжна за нищо. Ето - в петък му казах отново, че не желая да ми пише, в събота и неделя децата бяха с него, пред 1 час пак имам получен имейл с някакви настоявания Crazy
В този ред на мисли и в кръга на шегата - внимавайте какво си пожелавате, защото колко нощи съм изревала и съм се молила на Бога да си останем завинаги заедно с този човек, и да не ме оставя, та ето ти сбъднато желание! Shocked

# 216
  • София
Щом е далече това е добре. Спазвате ли режима за децата, който сте определили при развода или ги взима, когато поиска? И колко са големи децата?

# 217
  • град-държава
krismislava, WOW! 😮
Страхотии пишеш, аз ти пожелавам да срещнеш истинска опора, на която да можеш да се опреш. Да минеш и да минаваш през подобен тормоз и да запазиш разсъдъка си е цяло геройство.
От мен имаш най-добри пожелания и справедливостта да тържествува.

# 218
Щом е далече това е добре. Спазвате ли режима за децата, който сте определили при развода или ги взима, когато поиска? И колко са големи децата?
Децата са на 5 и на 10. Той след раздялата искаше да идва и да си отива когато си поиска, още първия месец отиде на екскурзия в негов уикенд, но поиска аз да разменя за мой уикенд и ми беше ясно, че той планира така да се извърта и занапред....Някак си, не се визуализирах да продължавам да се съобразявам с него и да му се отчитам след всичко, което беше направил, и не се съгласих. Казах, че вече сме разведени, и трябва да се спазва съдебното решение. Такива хора не признават ограничения и лични граници, та така...изприщи се злобата...
Мерси, момичета! Не знам колко съм запазила разсъдъка си Crazy, но не мисля да се давам. Лошото е, че времето си минава, а аз съм 40+ и наистина искам да продължа напред, ама не като в хорър филм, а като в приказка Simple Smile

# 219
  • София
Извинявай, че така те разпитвам. Опитвам се да видя дали има вариант по някакъв начин да отдалечиш контактите с него.
Както ти казаха момичетата - и аз мисля, че срещнеш ли някой мъж този смотльо ще се кротне. Най-вече няма да му стиска вече да се прави на големия мъжкар. Освен това много скоро може да очакваш и голямото дете да започне да не иска да ходи при него. Колкото по-големи стават, толкова по-интересни неща имат за правене с приятели и тези срещи започват да им стават тежест и досадно задължение.

# 220
Срещите с нов мъж зависят от много неща. Вибрациите трябва да се преподредят. Минава време след изневярата, лъжата, предателството, обидата и унижението, за да върне потърпевшият аурата си и усмивката си.  Peace

# 221
  • Тра-ла-ла
Както ти казаха момичетата - и аз мисля, че срещнеш ли някой мъж този смотльо ще се кротне. Най-вече няма да му стиска вече да се прави на големия мъжкар.
Колкото и песимистично да звучи - не е сигурно. Имам позната, която дълго време след развода не искаше да погледне мъж. Е, след години срещна принца и бившият й полудя още повече. Той и преди това си я тормозеше периодично. Същата история с клевети пред всички институции. Но след това още повече откачи. Дори преби новия, без да е някаква мутра, батка и т.н. Добре, че новият се оказа мъж на място и не само, че не заряза моята позната, ами я нахъса да продължи битката, включи се в делата срещу ненормалника и т.н. Нещата сега са на приливи и отливи. Ту лудият се кротва, ту се активира. Няма спирачки, а системата е калпава и не защитава жертвите.

krismislava, моят съвет е да пазиш всякакви доказателства - мейли, тел.разговори и т.н. Да не се налага да опираш до тях, но си ги имай Peace

# 222
Джулая, доста песимистично Crazy
Наистина е трудно да се предскаже кой-какво би направил. Мислиш си, че познаваш един човек, а той се оказва съвсем различен.След раздялата се постарах да спра да мисля за бившия си съпруг и да започна мисля за това как ми е най-удобно да си организирам живота с децата. Той със сигурност беше спрял да мисли за мен, хич, ама хич не го интересувах. Продължих да се надявам през двете години, през които знаех за увлечението му,  защото разчитах по някакъв начин на това, че сме прекарали време заедно, и че сме родители. Той така и не ми обясни всъщност какво му се случва - извърташе постоянно и не можех да се ориентирам КОЕ точно мое поведение е довело до тази изневяра. Някои хора казват, че за изневяра вина имат и двамата, но след цялата терапия, през която съм минала, все още не мога да я видя тази вина, а пък нали самият ми бивш мъж ми обясни, че просто бил спрял да ме обича от днес за утре Simple Smile Затова, считам че вината ми е била, че изначално съм се оженила за мъж, който не ме е обичал.
Някак не вярвах, че ще остави семейството така да си замине, защото това води след себе си травми и за децата . Постепенно, ми стана ясно, че мъж, който милее за децата си, не прави такива неща, не тормози човека, който ги гледа, не забърсва семейните финанси.
Още много мога да говоря за постъпките на този човек,  но няма смисъл. Имейлите си ги пазя, надявам се, да не ми влязат в употреба никога. Едно от чувствата, с които ми се наложи бързо да се справя, е страхът, че ще ми вземе децата. Много се надявам тази битка да не ме застигне.

# 223
  • София
Едно от чувствата, с които ми се наложи бързо да се справя, е страхът, че ще ми вземе децата. Много се надявам тази битка да не ме застигне.

Не се притеснявай и за минута не показвай, че се страхуваш да не го направи.

Ако е искал децата, е щял да ти постави навреме въпроса, но да не е луд да си върже вериги на краката и да не може волно да хвърка от цвят на цвят!?

Казваш, че ги води в празен апартамент на своя позната, а не при жената с която живее.
Това не ти ли показва колко ги иска?

# 224
Аз знам, че не ги иска. Но, това не означава, че няма да направи опит да ги вземе.
Човекът събира писмена кореспонденция и тръби наляво-надясно, че е отчуждаван родител. Това го прави пред познати, учители, МВР...Когато ми пусна сигнала пред МВР и отидох да се обяснявам по жалбата видях, че е накарал брат си да напише обяснения, че е бил там, а той не беше. Но, братът е написал чинно, че е бил там, но е гледал отстрани. Ходи - доказвай!
За мен някой, който започва да скалъпва доказателства, твърди родителска отчужденост и липса на родителски капацитет (понеже не съм могла да накарам детето да излезе, нямам родителски капацитет; понеже забавям да си плащам сметките за вода с два месеца, значи нямам капацитета да си управлявам финансите - пусна ми колекторски агенции да ме тормозят и да регистрират, че имам задължения по сметките си)  - всичко това за мен означава, че ми готви някакъв капан. Това ме кара да съм нон-стоп на тръни.
Същевременно, аз продължавам да му казвам, че всичко това е тормоз, и да не отговарям нито на обвинителни имейли, нито на телефонни обаждания. Рискувам да ми се твърди, че нямам капацитета да "гледам" децата заедно с него. Ако го направи, ще трябва да доказвам домашно насилие и тормоз, а всички знаем колко е лесно това в днешно време! Crazy

Общи условия

Активация на акаунт