Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 940
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 360
Сали , според мен трябва първо да се успокоиш. Ултиматуми в толкова силно емоционално състояние не са най- доброто средство за комуникация. Аз бих те посъветвала да спреш с обвиненията , да си отидеш в командировката , да се откъснеш някак от ситуацията и да я погледнеш по-трезво. Вслушай се , все пак , в думите му. Явно твоята реакция провокира неговата. Тази аналитична нагласа би ти помогнала и на теб да се справиш по- мъдро със ситуацията и би направила решението ти за раздяла доста по-зряло. Възможно и да не е спал с нея. Тук по-скоро проблемът идва от това ,че те е излъгал , че е с приятели вечерта , а е бил с нея. Защо , ако няма нищо съмнително в техните отношения ? Значи , той все пак осъзнава , че върши нещо нередно. Дълго време сте били заедно , доста сте преживели. Защо да не се разделите като хора , без тези нападки и омаскаряване на партньора. То е и малко запазване на самоуважение , както и част от отношението към личната ви история. Кому е нужно такова нагнетяване на напрежение , обиди , / за клетвите вече съм потресена !/ , но може би  и той е в паника. Разпада се всичко с някакви свръхскорости , той не може да го приеме явно и се съпротивлява. Далече съм от идеята да го оправдавам , опитвам се да разбера реакцията му. Все си мисля , че ако разговаряте като разумни хора , без взаимни нападки , ще ви бъде по-леко и на двамата. Особено на теб. Само не се поддавай на манипулации ! Изслушай аргументите му , върни нещата назад , опитай се да го разбереш. За да получиш истинските отговори, които са ти нужни , за да продължиш напред. Сили и мъдрост ти пожелавам !

# 361
Дам, точно, както си мислех. Идва труден момент и господинът абдикира от всякаква отговорност. Това ми е най-трудно да разбера - жената е в болница и вместо да се тревожи за нея, да я мисли, да се грижи за нея, на него му било скучно и нямал с кого да си говори, затова си хванал "приятелка". Жив да го ожалиш милия.

# 362
  • Варна
Абе какво значение има спал, не спал?!? При една кофти ситуация този си е показал истинското лице, в яда си е казал много неща, които го поставят на супер ниско ниво. Оттук нататък, ако ще Господ да слезе и да ми докаже, че не е спал с никоя освен с мен, пак няма да го взема обратно.

# 363
Сали, да не би да си вкарваш сама филми с това момиче? Не оправдавам поведението му, но самата аз, когато обичам някого, който примерно ме обвинява или се държи несправедливо, в яростта си и безсилието съм казвала отвратителни неща, които не съм мислила. И съм се чувствала ужасно след това. Не съм кълнала, мен ме прокле един от бившите да си остана сама цял живот. Заболя ме много, но знам защо го е казал, а и бяхме двайсе годишни келеши.

# 364
Абе какви филми, момичето е реално се вижда с приятеля й. Къде е филма? Кой мъж с нормална връзка се оправдава, че бил самотен, докато жена му е в болницата? А и това: "виждаме се като приятели" - всеки го казва същото, как не могат да измислят 1 по-нормална причина.

Едно е да се види с позната да пият кафе инцидентно, друго е излизания постоянно с някакво момиче. Няма нормална жена, дето да се остави да я разиграват чак така.

# 365
  • София
Сали, да не би да си вкарваш сама филми с това момиче? Не оправдавам поведението му, но самата аз, когато обичам някого, който примерно ме обвинява или се държи несправедливо, в яростта си и безсилието съм казвала отвратителни неща, които не съм мислила. И съм се чувствала ужасно след това. Не съм кълнала, мен ме прокле един от бившите да си остана сама цял живот. Заболя ме много, но знам защо го е казал, а и бяхме двайсе годишни келеши.

Без да се засягаш, но човек който е способен да избълва отвратителни неща, които уж не мисли, само за да обиди и уязви другия, не става за сериозна връзка, камо ли да прекараш живота си с него.
Това би значило да си подложен на психически тормоз всеки път, когато нещо не му е по гайдата. Naughty
И никакво значение няма дали е изневерил или не- да върви да си излива простащината на друго място.

# 366
  • София
Скрит текст:

Без да се засягаш, но човек който е способен да избълва отвратителни неща, които уж не мисли, само за да обиди и уязви другия, не става за сериозна връзка, камо ли да прекараш живота си с него.
Това би значило да си подложен на психически тормоз всеки път, когато нещо не му е по гайдата. Naughty
И никакво значение няма дали е изневерил или не- да върви да си излива простащината на друго място.

+100

Аз отдавна го казах. Да приемем, че няма изневяра, дори не се е срещал с тази жена, да приемем, че тя е само плод на въображението ѝ. Има някакъв спор и той излива тая помия от думи към авторката.
Еми...

Между другото смятам, че именно в трудни ситуации се вижда дали човекът до теб е подходящ за теб или не

# 367
  • София

Между другото смятам, че именно в трудни ситуации се вижда дали човекът до теб е подходящ за теб или не[/color]

Така е, но пак има нюанси- не всеки е безгрешен и наистина има хора, които се панират при болест на близък и реагират неадекватно.
Но, то няма нищо общо с " разтушването", докато другият е болен.
От друга страна- да живееш със същество, което няма предни зъби, е наказание.
Стигаш до един момента, в който намразваш и положителните му качества, и или почваш да не го отразяваш, или му биеш дузпата.

# 368
От малка съм израснала с момчета и 90 процента от приятелите ми са мъже. Всичките ми гаджета са го знаели и не са правили проблем.
При мен си случва да си избълвам помията, опитвам се да се контролирам. Но факт е, че невинаги успявам и обиждам ужасно. Това не означава, че съм отвратителен човек. Всичките ми мъже, с които съм била, до ден днешен твърдят, че съм уникален човек, независимо дали сме се разделили с драми, винаги съм била силна подкрепа и лоялна към тях докато сме били заедно. Въпреки емоционалната ми истерия съм се доказала с действия какъв човек съм! И предпочитам някой да ме напсува и да ми тегли майната, но в реалност да ми е гръб, отколкото да ми реди розови думички и да ми забие нож в  гърба!

# 369
  • Varna
А тоя мунчо и е страОтен гръб.
Момичето по болници той горканчо самотен се почуствал и си намерил бързо, бързо
другарче.

# 370
От малка съм израснала с момчета и 90 процента от приятелите ми са мъже. Всичките ми гаджета са го знаели и не са правили проблем.
При мен си случва да си избълвам помията, опитвам се да се контролирам. Но факт е, че невинаги успявам и обиждам ужасно. Това не означава, че съм отвратителен човек. Всичките ми мъже, с които съм била, до ден днешен твърдят, че съм уникален човек, независимо дали сме се разделили с драми, винаги съм била силна подкрепа и лоялна към тях докато сме били заедно. Въпреки емоционалната ми истерия съм се доказала с действия какъв човек съм! И предпочитам някой да ме напсува и да ми тегли майната, но в реалност да ми е гръб, отколкото да ми реди розови думички и да ми забие нож в  гърба!
И така е , и не. Защото думите носят послания. Една и съща " псувня" , може да подейства отрезвително в точния момент и да помогне.
Но в други случаи,  да нарани.
В случая на Сали този бие , където най- много боли. Представям си само. И жена така не кълне. Чак не мога да повярвам , че се е прикривал досега толкова време. Загубата на близък човек наранява , обвиненията му , ако са безпочвени , нараняват.
Но да кълнеш жена да няма деца дори от жена не съм чувала, какво ли остава от мъж. И то при такава прясна травма.
И въпреки всичко , си стоя зад мнението , че Сали трябва първо да се успокои и после да гони. По-голяма тежест имат тихите думи и липсата на истеричност при раздяла.

# 371
Да, ще се опитам да се успокоя. Заминавам вторник, до тогава ще гледам да си трая и да не влизам в спорове. Тъкмо и той ще има време да възприеме случващото се, да спре да драматизира. И дано си осъзнае вината, ама надали. Дори и да не е спал с нея, дори наистина да са само приятели, лъжите му не са една и две. Ама сега той се изкарва жертвата, а аз лошата ревнивка, която му съсипва живота.

# 372
Сали , преди да тръгнеш , направете протокол за състоянието на апартамента и вещите в него към датата. Снимайте.Подпишете го.
Защото, ако реши да се изнася и е отмъстителен , ще направи доста бели , за да ходиш да му се молиш после да ти върне лични вещи. Просто малко предвидливост. И застраховка.
За мен такова гонене на секундата е доста радикално , но ти си знаеш. Различни сме , затова и разнопосочни съвети получаваш.

# 373
Едно е да се види с позната да пият кафе инцидентно, друго е излизания постоянно с някакво момиче. Няма нормална жена, дето да се остави да я разиграват чак така.

След като в разговор изтъкнах на бившия кое за мен е нормално, като ето това болднатото, ми беше заявено "ама защо трябва да има граници"......казано от мъж на 44 години. Понеже просто загубих ума и дума от тези изявления,не успях даже да го попитам дали същото важи и за мен, и аз да нямам граници Smiling Imp

# 374
Май зорът му е, че не му се изнася. Че се обаждал да крещи и по другата жена/ако наистина е набрал номера или само е разигравал театро/. Все едно тя всеки път с пистолет опрян в главата му го е извеждала навън и го е принуждавала да стои с нея. Сали, май му е много изгодна, та затова не иска да се разделя с нея, по какви причини той си знае, и тепърва ще има да ѝ върти театрални постановки.

Общи условия

Активация на акаунт