Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 903
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Ако правилно съм прочела авторката сама стигна до решението да прекрати. Искаше по-скоро съвет как да го направи с възможно по-малко нерви за себе си.

# 391
Човекът до нас може да е емоционално нестабилен. Да е имал травми в миналото. Да има проблеми, които могат да бъдат решени с разговори, психотерапевти и тн. Защо да не се опитаме да видим дали има причина. Дали можем да помогнем без значение ще изживеем ли живота си с него?
Съпругата на наш комшия хирург, която беше медицинска сестра, имаше някакъв вид характеропатия. За нас външните хора беше дразнеща, надменна. Човекът не я остави въпреки “симпатичния” й характер. Живееха си заедно докато тя не почина.
Но да, тук в бг-мама приемаме за половинки само перфектни божества с френски маниери и меден характер.

# 392
  • Варна
Абе да ти кажа, да си на 20+ иди дойди да се правиш на майка Тереза и да опитваш да спасяваш някой дето изобщо не смята, че има проблем. Ама на 30+ вече на човек почва да му писва да го играе добрия самарянин и ги отсвирва тия, да се спасяват сами. Аз ако искам още едно дете да гледам и спасявам, демек да го играя майка, ще си го родя. Ама не искам. Искам човек, който да застане до мен, да опъва каиша с мен и като залитна да ме подпре. Извинявай ама тоя тука не е от тях. Така че подкрепям авторката, да обръща гръб и да зачертае този човек от живота си.

# 393
  • Тра-ла-ла
Човекът до нас може да е емоционално нестабилен. Да е имал травми в миналото. Да има проблеми, които могат да бъдат решени с разговори, психотерапевти и тн. Защо да не се опитаме да видим дали има причина. Дали можем да помогнем без значение ще изживеем ли живота си с него?
Crazy Tired ooooh!
Един живот няма да ни стигне да оправим всички хора с тежки дефицити, които се завъртат около нас. И не трябва!

# 394
Боже мой не говоря да се правим на майки Терези. Аз съм на 30+ години, финансово стабилна, самодостатъчна и въпреки това винаги ще имам нужда човекът да мен дс ме учи, да ме дондурка и да израствам с него. Свикнала съм от малка да се оправям сама и да си ближа раните сама. Но когато съм с човек до мен, очаквам да е до мен в добро и в лошо - и най-вече в моментите, когато не съм съвсем за обичане.

# 395
  • BG
Абе да ти кажа, да си на 20+ иди дойди да се правиш на майка Тереза и да опитваш да спасяваш някой дето изобщо не смята, че има проблем. Ама на 30+ вече на човек почва да му писва да го играе добрия самарянин и ги отсвирва тия, да се спасяват сами. Аз ако искам още едно дете да гледам и спасявам, демек да го играя майка, ще си го родя. Ама не искам. Искам човек, който да застане до мен, да опъва каиша с мен и като залитна да ме подпре. Извинявай ама тоя тука не е от тях. Така че подкрепям авторката, да обръща гръб и да зачертае този човек от живота си.
Абсолютно!

Цитат
Но да, тук в бг-мама приемаме за половинки само перфектни божества с френски маниери и меден характер.
Ами някои сме преминали през подобни връзки и затова сме толкова крайни! Едно е половинката ти да е темерут, съвсем друго да бълва обиди, да кълне и да те изкарва луда!

# 396
Както и да е доста се разводни темата, спирам да коментирам. Пожелавам сили и успех на жените, писали от началото на темата. Желая им искрено сили да превъзмогнат лошото и да намерят светлината.

За последния случай - на Сали - дано да има адекватен поглед и реална оценка. Не мога да го сравнявам като тежест с предните истории, дори го смятам за преекспониран и излишно драматизиран.

Последно за протокола - срещала съм се с тежки предателства от страна на мъжкия пол. Не мислете, че идвам тук да пръскам позитивизъм на базата на липса на негативен опит. Но въпреки това не спирам да гледам и от гледната точка на другия.

# 397
Златен да е един мъж, ако се среща с други жени, за мен не става. Пък че ще има кандидатки за такива мъже - няма лошо. Различни сме хората.

# 398
  • София
Дивна, ще ти кажа защо повечето жени тук скачат - защото по-голямата част от пишещите сме го играли този филм. И с изневерите, и с помията, и с молбите, че дори и с развода, и със самотното отглеждане на по 1 - 2 - 3 деца. Не знам на колко години си, нито дали съпруга ти ти е изневерявал, дали си преминавала през трудни периоди и раздели/разводи. Но начина ти на писане ми подсказва, че не си. И аз имах много приятели мъже едно време, но на тези години вече нямам. Защото всеки, който се обвържеше предпочиташе да си прекарва времето със съпругата и децата си, вместо да пие кафе с разни стари приятелки, а жена му да си стои вкъщи и да си гледа децата. Така и трябва да бъде. Винаги сме излизали само семейно и мисля, че когато хората са семейни то и приятелите им са такива. Такива разни тайни приятелства и излизания свързани с лъжи към половинката, криене и т.н. няма как да не наранят човека, от когото са крити. Дори и да са само платонически

Към авторката - би било добре да го накараш да се изнесе или да му събереш багажа сама преди да заминеш, защото, когато се върнеш може да останеш изключително неприятно изненадана от начина, по който ще си завариш апартамента. Мисля, че приятеля ти е много афектиран в момента, защото хем не му се е доразвила достатъчно свалката, хем си го хванала, а и си му показала, че не си от прощаващите. А това може да го подтикне към много гадни и отмъстителни действия. Теб няма да те има достатъчно време, за да ти направи купища мизерии, с които ще трябва да се справяш после месеци наред

# 399
Ако правилно съм прочела авторката сама стигна до решението да прекрати. Искаше по-скоро съвет как да го направи с възможно по-малко нерви за себе си.
Ако става дума за Амелия, тя нищо не е прекатявала, съпругът й съобщи, че я зарязва преди Коледа. Тя нямаше много голям избор, само не знаеше дали да съобщи на родителите и как да го приеме, как да процедира.

....
 Но когато съм с човек до мен, очаквам да е до мен в добро и в лошо - и най-вече в моментите, когато не съм съвсем за обичане.
Именно де - самата истина. А този от темата къде е бил, докато тя е в лошо, в болница, след аборт? Ами не е бил до нея, а си е намерил гадже, защото му било скучно. Точно този човек няма да е с нея, когато тя не е за обичане. Той не е с нея, когато би трябвало да му е най-милна и да се тревожи за нея, да се притеснява за нея.

# 400
  • Варна
Не бе, Гугъл, за Сали става дума. Пост номер 296. Доколкото схванах решението си е нейно. Чак после започнахме да го нареждаме този, защото тя писа какви й ги е наговорил. И повечето крайни изказвания на съфорумки по негов адрес определено са след като тя съобщи, че е решила да се разделят.

# 401
Не бе, Гугъл, за Сали става дума. Пост номер 296. Доколкото схванах решението си е нейно. Чак после започнахме да го нареждаме този, защото тя писа какви й ги е наговорил. И повечето крайни изказвания на съфорумки по негов адрес определено са след като тя съобщи, че е решила да се разделят.
Aз останах с впечатление, че Дивна даде за пример някакъв случай, в който сме насъскали жената срещу мъжа, а после като той се включил с гледната си точка темата се разсъхнала. Grinning И се сетих само за Амелия. Говорим за различни казуси явно. Grinning

# 402
случайно попаднах, но реших и аз да се отчета. Имах връзка, нещата не вървяха, карахме се. Аз усещах, че ще го направи, само той смяташе, че съм Ему. След поредния скандал - звъни и пак се моли да се събираме, само мен обичал и т н....докато както говори звънеца у тях звъни, а е 9вечерта. И двамата мълчим 1мин след което той затваря и ми пуска смс " по скайп по работа тр да говоря" Simple Smile Simple Smile Simple Smile В 11и 15 звъни пак и продължава молбите все едно нищо не е станало..... аз бях без думи....След време сме говорели - смотоляви нещо, че ние технически сме били разделени и той лекувал нараненото сърце, а като му казах, че вероятно това съвсем не е първия път - мълчи. Та за периодите....обичах го, но повече не можех да го пожелая....та за тая връзка много рев,кг, сън и кво ли не изгубих. Начина е - много работа, спорт всеки ден след нея, даже и готвене(целта е да си умрял за сън + 1 питие), уикендите навън.... и така след време ти се струва далечен спомен. Ако има деца обаче....не знам какъв да е съвета - на никой не го пожелавам Sad
ПС - мъже са ми споделяли, че едва ли не най-удобно им е те ( да, те!!!) да знаят, защото така и двете "давали всичко от себе си" да си го върнат/спечелят и така на тях им било екстра?!!!!

# 403

ПС - мъже са ми споделяли, че едва ли не най-удобно им е те ( да, те!!!) да знаят, защото така и двете "давали всичко от себе си" да си го върнат/спечелят и така на тях им било екстра?!!!!

Убедена съм на 100%, че е така Simple Smile Представяте ли си какво самочувствие само помпат по този начин Simple SmileSimple Smile Само дето не предполагат,че изобщо не го заслужават и в един прекрасен момент получават силен шут отзад от едната мацка, а почти сигурно след време ще го получат и от другата.
Ако ще от злато да е, такъв човек бих го подминала с презрение.

# 404
  • Варна
Да, сега се сетих за Амелия. Там наистина се включи бившия ама съвсем се омаза работата.

Общи условия

Активация на акаунт