Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 951
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз пък не вярвам в голямото преценяване на ситуацията и не съм фен на двойните стандарти за деца и без деца.
Едното има много повече последици, това не го оспорвам и моля не изопачавайте.

Просто смятам, че човек или е съвестен, или не е и не се променя из основи. Да се спукваш да мамиш хората (защото изневярата си е подвеждане на човека и предателство) и изведнъж с децата- всичко изчезва, придобиваш  достойнство на личността под формата на ореол и вече се държиш честно спрямо другите.

За мен тенденциозно поведение с много повторения е жилка, в случая курвенска, а това е до живот.

# 676

[/quote]
Ми и аз това казах, ама отговор няма. Grinning Иначе ЛС има... Grinning
[/quote]

Гаднярка такава 😀
Сега хвалиш ли се че този изключително верен на жена си мъж ти е пратил ЛС, пък на нас не 😂

# 677
  • София
Е аз изрично поставих условието когато е било еднократно или опомнил се, разкаял се, искащ прошка и всичко останало е наред. Когато се е стигнало до там да хлътне по друга любовта му към вас или вече я няма или е много силно разклатена и тогава е много възможно новата връзка да е следствие на проблемна настояща. Това трудно се поправя. Точно в такава ситуация мои приятели бяха готови да простят на съпругите си за да си запазят семействата, но те бяха толкова хлътнали по други, че нищо не помогна и се разделиха.
Еднократно е да се е създала ситуация- запой, тиймбилдинг и да кривнеш, без да те разбере никой.
Но, да почнеш да неглижираш жена си, да се зъбиш за щяло и нещяло, да изчезваш с тъпи обяснения, е нещо съвсем друго.
То е просто първото от много, които ще последват, ако юнакът живее с убеждението, че като се разкая ще му простят и пак ще е както преди.
Прав си, че това държание сочи за предхождащ проблем в настоящата връзка.

# 678
  • София
В моя случай не е имало никакво разкаяние, нито признание, че има проблем. И въобще рядко са май случаите, в които съгрешилия си посипва главата с пепел и моли за прошка.

Иначе аз ако беше нещо такова, със сигурност щях да простя и да пробвам да закрепим нещата... до следващия път - понеже вече вярвам, че подобни закрепяния са временни.
При мен имаше признание за проблем,разкаяние не,даже доста упреци отнесох.
Детето и нероденото такова ни задържаха под един покрив. Трудно е да забравиш /излекуваш нанесената болка. Понякога още леко ме боли,но бавно вървя към пълно съвземане.
Той започна да се старае,даже ме е изненадвал с елементарни неща,които никога не мислих,че ще направи за мен.
Не знам къде ще стигнем,но заради децата сме в момента, в една посока.
Доверието ми към него не знам дали някога ще се възстанови. За момента не му вярвам,но и гледам да не се фокусирам над това.

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 21:48 от trikitil

# 679
Желая ти успех, ако имате желание, ще се оправят нещата Simple Smile

# 680
noteflet, може ли да питам нещо, което май не разбирам точно. по принцип и аз харесвам какво пишеш,НО казваш, че преди децата си изневерявал и ако тях ги няма - пито-платено. Е, аз започвам връзка с мъж, виждам/чувам/усещам каквото и да е, че той ми изневерил. Как според теб от там насетне аз ще задълбочавам такава връзка и ще искам брак и деца?
Не знам дали не съм бил разбран погрешно. Казвам, че преди децата не бих простил изневяра, нито особено много съм се борил в миналото да ми се прощава. За да се опитва да се запазва една връзка след изневяра, тая връзка трябва да е създала нещо ценно, да се е закрепила с нещо реално...., да си струва да се бориш за тая връзка. За мен такъв фактор биха били единствено и само децата. Заради тях ще надмогна егото си и ако жена ми ми каже, че е направила грешка и че това няма да се случва повече и че съответният мъж е изтрит от живота ѝ, да, ще ѝ простя. Вече не съм на 20, не виждам света черно-бял. Имам твърде много да губя, за да сека със сатъра. Няма да ми е леко, нито лесно. Но знам, че ако ме помоли за прошка, ще простя и ще продължим напред. Мисълта да бъда далеч от децата си за мен е много много по-тежка и пагубна от едното мъжко его.

Скрит текст:
Всякакви ad hominem опити да бъда вкарван в какъвто и да било обяснителен режим защо пиша тук, с каква цел, ама къде е жена ми, докато пиша и т.н.... ще бъдат просто игнорирани. Моля, не си губете времето. Твърде евтина е тази провокация, за да ѝ се вържа. С цялото си уважение го казвам Wink

# 681
[При мен имаше признание за проблем,разкаяние не,даже доста упреци отнесох.
Детето и нероденото такова ни задържаха под един покрив. Трудно е да забравиш /излекуваш нанесената болка. Понякога още леко ме боли,но бавно вървя към пълно съвземане.
Той започна да се старае,даже ме е изненадвал с елементарни неща,които никога не мислих,че ще направи за мен.
Не знам къде ще стигнем,но заради децата сме в момента, в една посока.
Доверието ми към него не знам дали някога ще се възстанови. За момента не му вярвам,но и гледам да не се фокусирам над това.

Доверието ще се възстанови, макар и много трудно.Има малък процент на мъже,които осъзнават грешката си, и по точно, дават си сметка какво са причинили на най-близкия си човек. При вас може би е такова развитието и нещата бавно ще се оправят.Важното е ти да си добре.

# 682
Много мъже осъзнават грешката си и си остава единичен случай такава изневяра, най-често никой не разбира за нея и тя не се повтаря. Разбере ли се за да има нужда евентуално да се прощава обикновено не е било за първи път, нещата може да са отишли твърде далеч, а вашата връзка и без това да е била разпадаща се щом е започнал да изпитва по-силни чувства към друга. Така оставате с погрешното впечатление, че и да простите няма смисъл. Има смисъл основно, ако случайно разберете в първия типичен еднократен акт докато нещата не са претърпели непоправимо развитие.
Простил съм по еднократно и преди детето и след детето. Първия път беше много по-трудно когато егото и ревността бяха по-силни от разума и родителския инстинкт. С годините човек приема, че собственическото отношение към човек е невъзможно и това може само да разруши връзката с иначе отличен партньор. Затова се научава и да прощава тези еднократни инциденти. Не всеки успява и понякога цената която плаща е дори по-висока от това да успее да се справи с егото си когато е имало смисъл останалото.

# 683
Ми и аз това казах, ама отговор няма. Grinning Иначе ЛС има... Grinning
Цитат

Гаднярка такава 😀
Сега хвалиш ли се че този изключително верен на жена си мъж ти е пратил ЛС, пък на нас не 😂
Само казвам, че на теория е едно, а на практика - съвсем друго. Wink

Скрит текст:
Всякакви ad hominem опити да бъда вкарван в какъвто и да било обяснителен режим защо пиша тук, с каква цел, ама къде е жена ми, докато пиша и т.н.... ще бъдат просто игнорирани. Моля, не си губете времето. Твърде евтина е тази провокация, за да ѝ се вържа. С цялото си уважение го казвам Wink

Хахаха! Wink Перфектно. На каквото не ти изнася - не отговаряш. Wink То е ясно, че така ще кажеш - "евтина" провокация. Grinning

Присъствието на този мъж в този "женски" форум ме подсети за един друг мъж (човечец) - доцент по природни науки. Като бях студентка, се бях записала на курс по уебдизайн и системна защита. Искаше проектите да му се пращат на минутата и на часа на точно определена дата. И когато проектът попадне извън този час, те викаше в кабинета си, да ти "обяснява". Веднъж и аз бях повикана. Влизам в кабинета и какво да видя - навсякъде по стените на кабинета стотици снимки на жена му и дъщеря му. Викам си "бреей, колко е привързан към семейството си този човек". Докато не дойде момента, в който, след като ми "обясни" проекта, ме шляпна спонтанно по дупето, все едно съм "недоразбралото" му детенце. Ей така, шляпна ме човека и ми се усмихна, да види аджеба дали съм разбрала проекта. В същия момент просто отстъпих назад от компютъра му и си казах "беееж!" Егати психопата! Кой щеше да ми каже, че човек, който външно изглежда жален (1,55 висок, на около 50, с прошарена коса, и с недъг - единия му крак беше по къс от другия и носеше обувка с платформа и куцаше) и който е облепил стените на личното си работно място със снимки на жена си или на жена си с дъщеря им, ще има самочувствието и наглостта да обарва студентки? Благодарих му за обяснението и му се извиних, че бързам за лекция и офейках на мига. След мен в кабинета влезе друга колежка. Тя пък беше най-тъпичката, все нещо "недоразбрала" от лекцията, задаваща все много тъпи въпроси. Аз завърших курса с отличен, а тя с грамота. А, да ви кажа защо - защото бях повикана още 2-3 пъти в кабинета, а не отидох. Доцента ме гледаше подозрително на всяка лекция, и продължаваше да ме кани в кабинета си, всеки път като исках да обясни нещо от некст левъл, извън преподаденото. "После, ако искаш, ела в кабинета ми, да ти обясня". Wink

А, жена му като вижда тия снимки, колко ли щастлива се чувства...

# 684
Човека споделя житейски опит и вместо да се радвате, че имате възможност да видите и различна гледна точка вие вече се мъчите да го набедите за "виновен" за да го изгоните. Каквито и да са мотивите му да е тук щом все пак е полезен на някого с мненията си значи по никакъв начин не е излишен. Лично аз поглеждам съотношението на полезно/мнения за да преценя доколко даден човек е полезен за другите преди да напиша каквото и да е, което би могло да го засегне и да спре да го прави. Съответно ми става много неприятно да виждам предимно критики(вместо съвети) от хора с почти никаква полезност за другите.
Не желая да засягам никого, а само да ви обърна внимание да сте по-толерантни към различните гледни точки без да е нужно да нападате автора им.

# 685
Аз силно се съмнявам, че жената на този лектор тъне в неведение. Такива слухове се разпространяват с такава скорост, че накрая и чистачките знаят. Аз знам за такъв случай в нашия факултет и жената си знае, просто е приели фактите и явно е намерила начин да не й пречи/пука.

# 686
Това е параноя маниакална и пандемична някаква !
Тупнал я по дупето (то и това кой знае дали е точно така) и тя решила че е вече изнасилена.
Аз пък имах състудентка отличничка, която лично ми се е хвалела, че получава отлични оценки като заплашва преподаватели как ще каже че са искали секс от нея. Хубавка беше, но на курс при преподавател жена изкара тройка с клизма както се казва.
Та много съм скептичен, особено напоследък, към подобни изказвания.

# 687
Това е параноя маниакална и пандемична някаква !
Тупнал я по дупето (то и това кой знае дали е точно така) и тя решила че е вече изнасилена.
Аз пък имах състудентка отличничка, която лично ми се е хвалела, че получава отлични оценки като заплашва преподаватели как ще каже че са искали секс от нея. Хубавка беше, но на курс при преподавател жена изкара тройка с клизма както се казва.
Та много съм скептичен, особено напоследък, към подобни изказвания.
E, аз не говоря за бг университет, така че няма какво да си скептичен. А, относно параноята - къде прочете въобще нещо за "изнасилване"? Grinning

# 688
Що? Само в българските университети вирее използвачеството?

# 689
В българските университети преди време със сигурност. Сега не знам как е, но какво съм видял там просто не е за разказване. Сега при нас (в чужбина) вратите се държат задължително широко отворени за да се избегнат до максимум всякакви проблеми и за двете страни. Ако се случва нещо е извън университета и са предимно изключения.

Общи условия

Активация на акаунт