Коледа дойде - октомврийчето е вече мъничко дете - Тема 19

• 63 276
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Кристи при нас помагаше душ, ако имате вана, може би даже по-добре. Взимам го в ръце и под водата, ако е с много висока температура, пускам топла вода, да е приятна за мен. Знам, че не трябва да е шоково охлаждането. Така ще при 39 си представям, че с около 37 съм къпала. После завивам само с пеленка, да поизсъхне сам. И малко вода с оцет на кърпа на крачетата. И на челото съм слагала, но за там съм чела, че по-скоро не е добре, защото.. не помня защо. Също и го гушкам кожа в кожа, опитвам повече площ контакт да имаме, всъщност действа охлаждащо също, понеже съм по-студена от него.

Дано да се оправят болничките, много е тежко да му е зле на детенцето ти Sad

Зъби и аз си мислех, че имаме доста още - 2 долу има и 4 горе, като перфоратор е.

# 166
Един час е много време, според мен трябва да пробваш да я свалиш с оцет на ръцете и краката.
А имаше хексалгин ли беше за сваляне, пробва ли?

# 167
  • София
Cristi Sad

Как са ръчичките - студени или топли? Много научих за температурата за съжаление Sad Ако ръцете са ледени, треската продължава и температурата ще се вдига. Щом стигне пика си и почва да спада, то прасците почват да горят.

Сваляла съм с доза Нурофен, кул пач на челото, съблечен само по памперс и с мокра кърпа минавам по ръчички и крачета.

Имало е моменти, в които започва да го тресе и буквално се тресе целия. После минава.

Свещички? Хексалгин имаш ли? Давала ли си?

Пиши.

# 168
Хексалгин на толкова малки деца не знам дали е добра идея. Дават го по принцип за след 12 години без лекарско предписание. Ръцете са му горещи, което значи, че скоро би трябвало да започне да пада, а в 01.00 ще мога да дам доза нурофен. Оцет мъж ми категорично отказа да се слага и сега го чакам да заспи, за да не правим диви скандали по нощите Crazy

# 169
  • София
Cristi Ей, верно. Сега се зачетох в листовката. Иначе съм взела, че и мен ме шубе. Добре, че чета като цяло преди да дам нещо... Ама пък го взех, щото много мнения съм виждала и съм останала с впечатление, че го дават и на по-малки деца. Хм.

Пробвай само с хладка вода по крайниците, дори и без оцет. Пак ще има ефект. По коремчето е по-кофти първоначално, но може и там като се позатопли кърпата.

Има мнения, че може да се скъси интервала при даване на Нурофен и Панадол. При тази температура обаче май по-добре не почвай с Панадол. Ако са останали само 2 часа до следващата доза, мисля, че не е толкова страшно и да подраниш малко.

# 170
Кристи  и всички болни деца бързо да оздавярат.Много е гадно дано спада тая температура Sad Ние правихме прощъпулник .Мишето хвана четката за зъби Simple Smile

# 171
  • Варна
Аз съм давала хексалгин на децата(в сок че много горчи)  действа бързо по две капки обаче само. Нашата педиатърка каза също ако е висока температурата и не се повлиява от нищо през два часа панадол и нурофен се редуват до спадането на т.
иначе от др лекари знам че висока температура се сваля като обтриваш тялото на бебето/детето  с вода и сапун. Оставяш го да изсъхне и после пак.
Хубаво е че има температура значи се бори с инфекцията дано по  бързо я свали и я овладееш и повече да не вдига... Кошмар е тая температура!
Бързо да се оправи Heart

# 172
  • София
cristi Още нещо, което пропуснах. Намазах гънките - свивки на лакти, вратле, зад колената и стъпалата с разбит белтък. Да ти кажа - подейства. Няколко пъти го правих и до 15-тина минути спадаше температурата.

анита123123 Ехааа, браво Ани! Кой ще си има личен зъболекар Grinning

# 173
Мисис, те тогава мъж ми ще ме обяви във вещерство. Значи, ако няма поне 16 научни труда на тази тематика, този подход за него не съществува и е загуба на време. Бе значение кой е подхода и колко човека са пробвали нещо. Та затова чакам да заспи, да действам на воля. Ако ли не, освен да го чукна по твърдата кратуна с нещо тежко, барем и двамата мирясаме!

# 174
  • София
JoyJoyJoy

Абе тоя мъж не е ли на работа утре? Време е за лягане, ти ще дежуриш. Няма какво да го мисли, ще се оправим. Ние сме тук и ще даваме акъли Simple Smile

Но приготви един белтък. И аз му нямах доверие, ама като стигна 39.9 мазах и още как.

# 175
Аз също съм давала хексалгин,не на своя глава,по лекарско предписание. По принцип ми казаха по капка на килограм тегло,но аз давам по-малко. Принерно ако е 10 кг,давам 5-6 капки. И още нещо знам,но не съм пробвала. Мажеш дланите със спирт и оставяш да изсъхне.

# 176
Бе моля ти се. Днес и той, и педиатърката направиха съюз срещу мен. Що съм била давала нещо под 39 градуса. То това даже не било висока температура. В десет вечерта така крещях, че сигурно у вас се е чуло, щото моят благоверен каза, че до 41 няма причина да го вкарваме във ваната Crazy Като питах педиатърката, ако направи гърч, тогава кого утрепвам?! Отговорът и на двамата беше, че било твърде малко вероятно. Малко вероятно, ама възможно! Обикалям тук в кръг, като ранен тигър, и се чудя верно дали да не утрепя я педи, я мъж!

# 177
  • София
Виждала съм гърчове. Майка ми е мед сестра и детето на нейна близка приятелка правеше гърчове всеки път. Затова идваха в нас и вкъщи сваляхме температура. Страшно е. Sad

Дано на никого не се случва.

# 178
Дано наистина...

# 179
  • София
cristi Смъкнахте ли я?

Общи условия

Активация на акаунт