Коледа дойде - октомврийчето е вече мъничко дете - Тема 19

• 62 996
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Аууууу, браво на мъж ти Simple Smile

# 481
Anyyyone, тази порода е страхотна, любов за цял живот!
Имам такъв бандит, с бебето са партия Simple Smile

# 482
Честита придобивка, много да ви радва. Simple Smile

Честно казано, ако нямах куче и ми подарят бебе куче и имам бебе, нямаше да съм.дивилна Simple Smile ама сигурно е от хормоните ми. Хич не си педставям да сменям пампи, да тичам с парцала да забърсвам на кучето преди детето да се добере до купчинката .... Едва се организирахне преди с ММ да изкъпем кучето, стоя 15мин зад паравана. Добре, че Патето заспа, че не знам колко време щеше да си откара там. Това ми е другият изнервящ момент от ходенето на селото при свекъра, добре че се прибрахме и тихият ми ужас започва да си отива.
Иначе много си обичам Ушатката, не си я заменям, особено когато сме си у дома и тя е изкъпана, сресана  и не ходим в разни калиЩАци на селото.

# 483
  • София
И аз да драсна 2 реда за днес Simple Smile

lid Добре дошли Grinning Радвам се, че сте изкарали добре Hug

posh_ Странно, колко да е странно Simple Smile До месец ще искат от теб и производителност Grinning

Anyyyone Страхотен е! Да го намачкаш!

На мен ми се падна бебе, на малкият - нова кола, а ММ прибра парата заедно с околовръстно пътуване Joy

# 484
За много години, момичета! Все така весело да ни е в темата и да споделяме повече успехи на нашите мъници, отколкото болести Simple Smile

На нашия младеж се падна сватба Bowtie, приемам снимки на снахи на ЛС Joy
Направих баница с бг кори и сирене, голяма благинка Simple Smile НГ мина и замина, другата седмица пак на работа Rolling Eyes

Кученце винаги съм искала, но едва се оправям с едно бебе, две ще ми дойдат в повече. Чакам детето да стане на 12 и да може да го разхожда поне сутрин, щото по някое време се надявам да спра да ставам е 6 като караконджул Simple Smile

# 485
Мисис, много яко прасе Laughing

# 486
  • София
Heart Exl Прекрасен подарък! И ММ иска кученце. Аз все му казвам, че нямам нищо против, но стига той да го гледа Smirk Но истината е, че няма как. Ще трябва да стои само вкъщи по цял ден, а това е мъчение за всеки домашен любимец.

Давам отчет и с яслата - първият ден беше успешен. Бубенцето не е ревало там, даже я похвалиха, че много добре се държала и била весела, играла си с играчките и с педагожките, ноооо с яденето и там удряме на камък. Яла си е на обяд само хляба. Аз я пратих в 9 часа добре закусила вчера, днес я закарахме в 8 и гладна, и се надявам това да я стимулира да хапне нещичко там. Тази сутрин подробно прегледах менюто на яслата и ми изглежда доста добре подбрано, пък дано и малката почне да го оценява в последствие.

Четох, че някои от децата вече не пият АМ и са си на нормална храна? Как го постигнахте, споделете тайните Flushed Моята си го търси - проси си го направо. Докато си седяхме с ММ и гледахме филм оная вечер, тя отишла в детската стая, взела си празното шише, идва с него, застава пред нас и ни гледа със супер сърдито изражение. Схванала намека, станах да ѝ направя АМ, като тя ме надзираваше все така сърдито през цялото време. Чак след като си го изпи се успокои Rolling Eyes Търси да яде само бебешки бискити, сухари, хлебчета, препечени филийки и др. такива тестени неща... Плодове рядко се навива да яде, зеленчуци въобще. Не знам вече какво да я правя.

# 487
Инер, здравей. Ще ти кажа моята как го отказа. Покрай една благотворителна кампания ми подариха мляко на Хип12+. И аз нали съм многото умна, взех да и го давам. По едно време на 3-я ден като каза да бута шишето и до там........А то каква бела щях да си докарам. Тва мляко като ми го преведоха на бг си е било абсолютно прясно мляко на прах......... И така явно Гера се погнуси от всякъкво АМ. Пробвах я и не иска диването Simple Smile

# 488
  • Варна
Моя Гоги го пробвах с две три ам след като спряхме кърменето ама без успех всичко се плюеше. Пробвах го с кисело мляко 1:1 с вода и така заспива, изпива по 2 шишета 😘

# 489
  • София
Ох, видяхте ми селфито Joy

Innerlane Ехааа, браво на детето! Дано всеки ден да е така!

За яденето... кво пък. Да кара известно време на такива неща... Не иска ли от вашата манджа?

Само да чуе лъжица, вилица или чиния и е пръв на масата. Пак е наддал, дупето е станало голямо. Grinning Съответно на масата в нас се яде подходящи неща.

И днес вкъщи с жената. Добре са били. Хремата аха-аха да изчезне изцяло. Направо не мога да повярвам. Чудя се дали да го пускам на ясла. Сигурно ще мине няколко дни поне.

# 490
Малкият започна да точи сопол.... пффф... хленца и мрънка нон стоп. Водих до педиатъра каза, че не е болен... хвърли ме в шах, че заради смукането на палеца започва да му се деформира небцето. Купих някакъв крем за бебета от аптеката с екстракт от люта чушка, но ще изчакам да му мине киселата фаза и започвам отучването, чудя се само да давам ли биба като заместител. Някой да може да даде съвет? И изобщо има ли някое друго бебе, което си смуче пръста?

# 491
  • София
Вторият ден на ясла е минал като първия общо взето. Четох из форума, че на децата с родител редовен студент таксата за детска градина е наполовина и сега умувам дали това важи и за яслата - не че ми тежат особено тия 60 лв, ама все пак мога и за друго да ги дам половината. Thinking  Трябва да питам.
Иначе се намери място в яслата на една тераса, където можело да оставяме количката. Не знам кой е по-щастлив от тази новина - ние или бавачката Laughing
Памперс-гащите ми казаха повече да не пращам в багажа на детето, защото не им било удобно да я преобуват така. Flushed Аз пък уж точно за тяхно удобство ги купих. Ама все тая.

Поли, моята е на Лактана Киндер /за деца над годинка/, но е имало периоди, в които сме били на Хип, на лечебен Аптамил (против запек) и лечебна Хумана (против разстройството на рота вируса). Всичко цока като невидяла Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle Само на Лактана 3 малко се муси в началото, ама си я пи и нея. Накара ме да се замисля, че въобще не съм гледала състава. Смених Хипа с Лактана едно време уж само заради пробиотиците, но сега трбва да видя има ли въобще в Киндера такива. И между другото, прекрасен аватар Heart Exl

Норичка, това с киселото мляко е добра идея. Не съм се сещала да ѝ давам разредено в шишенце. Ще го пробвам утре непременно. Най-малкото да има още един източник на течности и добри бактерии. Под секрет ще ви кажа, че който яде качествено кисело мляко редовно, няма смисъл да си дава парите за пробиотици.

Мисис Роузи, фотогенична си Stuck Out Tongue От моята манджа бубчо иска само като ям пица или баница. На готвеното реве, та се къса, още като ме види с лъжицата. Тя Дария преди беше много пухкаво бебе, а сега е направо елегантна. Бебетата с пухкави дупета много са ми симпатични иначе. Стискам палци да ви минат сополките.

За палеца не знам, Лид. Тя моята е с биба още от родилния дом. Сама си я плюе, после си я намира и си я слага пак като си реши. Аз не ѝ я давам, нито ѝ я взимам при каквито и да е обстоятелства. Оставям я да си прави каквото си реши. Но съм забелязала, че с биба много по-лесно заспива... и след 5 минути сън вече  я е изплюла.

# 492
Инер, ще трябва да се заема сериозно с въпроса, защото не искам да се стигне до сериозни деформации.

Аз съм “за” използването на всички възможности за облекчения на родителите, които предлага държавата. Няма само малцинствените групи да се възползват. Нека и българите да получат нещо срещу труда и осигуровките си.

Аз спрях памперс-гащите, въпреки, че адски трудно слагам обикновен памперс, тъй като той не се спира. Но от тях се подсича много, което никога досега не се е случвало.

Много е хремав, едва го приспах току що и то след като сложих една детска възглавница под главата му, за да не се дави от секретите. Чакам обаче всеки момент пак да се разкашля и събуди...

И да ви споделя - може да се наложи скоро време да се връщам на работа и сега предменструално ме е налегнала такава мъка.. като го гледам как не иска в никой друг освен в мен, такива мисли ми минават през главата, че не знам как се сдържам да не се разплача. Говорихме и вкъщи по въпроса и решихме да не го пускаме на ясла точно сега в грипния сезон, а да потърсим бавачка чрез агенция, което още повече влудява ревнивото ми сърце. Предпочитам да е вкъщи и да е здрав, но не и да се привързава към някой друг. Моля дайте ми малко кураж, знам, че повечето вече минахте периода с адаптацията, Та поне малко да си повдигна духа.

Спокойна нощ на всички!

# 493
  • София
Коя марка са тия памперс-гащи, от които се подсича?

Иначе за ревността, въобще не го приемай присърце. Моето дете са го гледали всички баби и дядовци, дори по едно време беше няколко седмици в Бургас без нас, защото нямаше кой да я гледа в София, докато сменяхме жилището и правихме ремонт на новото, аз междувременно се бях върнала на работа. Умирах от страх, че няма да ни познае и ще се тръшка за баба си - направо бях пред криза. Откровено се чудех каква ли лоша майка съм, за да допусна въобще да се стигне до това положение. Но Дария въобще не ни беше забравила като се върна, нито ни беше сърдита - и се оказа, че всичките ми тревоги и притеснения са били напразни. Държа се все едно нищо не е било. Сега я деля с ММ (когото тя най-много обича), с бавачката, с лелките и другите деца в яслата... Общо взето всички те прекарват с нея повече време от мен. Много ми тежеше това в началото, но след като свикнеш да полагаш осъзнати усилия да не мислиш за това, особено като си залисана и с работа и други неща, се свиква малко по малко с времето. Повтаряй си, че е по-важно да прекарвате качествено време заедно, а не само много като количество. Иначе полезното от цялата работа е, че с различните хора детето се социализира, не изпада в криза като мама я няма (това е важно - при престоя ни в Пирогов се нагледах на 4-5 годишни деца, които истерясваха сериозно като майка им е в тоалетната... грозна гледка), по-лесно приема хората. В яслата педагожката ми каза, че колкото по-малко тръгне детето там, толкова по-добре и по-бързо се адаптира.

Отделно според мен самото връщане на работа си е донякъде полезно и за майката - да се чувства полезна (особено ако си обича работата), да е сред хора, да не се вманиачава прекалено много в детето си, превръщайки го в личен проект, единствен осмислящ дните ѝ, да излезе малко от атмосферата и вълненията за акита, сополи, обриви, пюрета и тем подобни.

Иначе ми е ясно, че с тия неща повечето майки няма да се съгласят. Усещам някаква неприязън към яслата и градината напоследък у повечето родители. Из темите на форума има някои наистина крайни мнения за това как едва ли не за какво изобщо ще раждаш, ако си дадеш детето да го гледат чужди хора и не можеш да си позволиш да го гледаш сама. Но при все че всички знаем кое е най-добре на теория, животът за някои неща не ни дава избор, затова трябва да се стремим да гледаме положителното във всяка една ситуация.

# 494
Влизам с бърз въпрос - правили ли сте проверка на слух и зрение след годинката? Препоръки за добър офталмолог и унг?

Общи условия

Активация на акаунт