Веганството - да споделим опит - тема 19

• 64 727
  • 600
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте!
Имам въпрос към всички,които са консумирали хранителна мая.Информирах се за положителните качества и богатото съдържание на витамин В,но се интересувам дали от нея се напълнява?Ако някой има информация моля да я сподели.
Благодаря предварително!

# 436
  • София
Много е вкусна,  но цената е такава, че никой не успява да напълнее Sad
Ако ти трябва за напълняване ще трябва да пиеш максималната доза, а не вярвам някой да я приема .

# 437
До колкото знам пакетчето е около 6 лева.Но мен именно това ме интересува.Майка ми ме кара да го пия именно,защото не консумирам месо,но нямам желание точно преди лятото да експериментирам.Много благодаря за отговора! ☺

# 438
Аз ползвам редовно хранителна мая заради вкуса на пармезан, който придава на салати и разни сосчета. Освен, че става много вкусно, друг ефект не съм забелязала. Но, поради цената я ползвам в почти аптекарски количества, де Simple Smile

# 439
  • Dope Reach
Излиза солено, но аз намерих решение. Купувам от сайта на Bionia - 1 кг. е около 37 лв.
Преди купувах от Zoya, най-евтиният вариант е малко над 6 лв. (за 100 гр.), което е над 60 лв. за килограм.

# 440
Бях попадала някъде за негативи за хранителната мая, за това така и не я пробвах.

# 441
То за всичко ще прочетеш негативи и позитиви. Хранителната мая, нали е деактивирана нормална мая. Тук по акъл на суфорумка, бях сушила квас на 50 градуса проблизотелно, върху хартия за печене на фурна.
В   ZOYA   цените са много завишени. Неща които са евтини в Англия, паундче примерно, в Зоя са 7-8 лв.

# 442
Ако имаше по-масово търсене на хран-та мая, дали това би снижило по естествен икономически път цената й? Всеки бутиков продукт се възползва от своята "уникалност". Повече производители -> конкуренция -> ниска цена. Особено пък за бг продукт.
Разсъждавам си. Всеки веган има право на един по-лесен и вкусен В-комплекс Simple Smile  От Биониа да направят продукта си по-достъпен ценово, за да се популяризира той сред всички (вкл. невегани) и така: win-win.

# 443
  • София
Вносната хранителна мая също е много скъпа.

Ядете ли коприва, това е храната на месеца Simple Smile

# 444
  • Dope Reach
Е, какво толкова има в цената? 37 лв. за цял килограм си е супер. Аз я ползвам вече една година. Пък и тя не се сипва с черпака, само се подправя я салатата, я хумус или някаква разядка. Доста по-пестеливо се ползва от редица други продукти.

# 445
Скъпа е в България. Хранителна мая не съм засичала, не съм и търсила, но веган продуктоте не са скъпи в Англия. Същите марки, на ниски цени.

# 446
И аз смятам така. За това беше и постът ми по-горе. Не я "сипвам с черпака", но тъй като не суплементирам с В12, добавям по повече и ежедневно, та бързо върви.

# 447
До колкото знам пакетчето е около 6 лева.Но мен именно това ме интересува.Майка ми ме кара да го пия именно,защото не консумирам месо,но нямам желание точно преди лятото да експериментирам.Много благодаря за отговора! ☺

Здравейте,
в моето семейство използваме доста хранителна мая. Тя няма нищо общо с обикновената мая, и да много е вкусна като пармезан, както са писали по- горе. Не мисля, че бихте напълнели, ако спазвате някакъв калориен баланс и сте свикнали да си следите храната, т.е. няма нищо по-специално.
Като минус имайте на предвид, че в големи количества предизвиква главоболие, това може да прочетете допълнително. Цената си струва особено, ако не давате пари за месо и млечни продукти е съвсем релеватна- лично мнение.

# 448
  • Dope Reach
Е, то всичко е скъпо в България. Месото също е доста скъпо, ако ще се хапва изчистено такова, а не някакви колбаси и кренвирши. Както има и мляко по 50 ст. за 400-500 гр., но дори не желая да си помислям какво има в него.

# 449
Храната е по-скъпа и дрехите, заплатите ниски. Заведенията и наемите са евтини, но на фона малките заплати и скъпа храна, остават евтини за чужденците.

Общи условия

Активация на акаунт