Веганството - да споделим опит - тема 19

• 64 725
  • 600
  •   1
Отговори
# 450
  • на острова на мечтите
Храната е по-скъпа и дрехите, заплатите ниски. Заведенията и наемите са евтини, но на фона малките заплати и скъпа храна, остават евтини за чужденците.
за коя страна по-точно говориш!? За България или за Англия?

# 451
В България храната и дрехите са по-скъпи от в Англия. Тук соево аполо мляко е паундче. Другите до 2 и пак мобе да намериш в Лидъл по 50 стотинки. Днес гледах и кокосово мляко консерва на 50 стотинки. Е има и по 2 паунда, ама не са особено различни.

# 452
  • Dope Reach
За ядковите млека съм абсолютно съгласна, че са ужасно скъпи. Аз купувам само бадемово, най-много ми харесва, давам най-малко 5 лв. и то, ако е на промоция.

# 453
Не само млеката. Кокосово масло екстра върджин 1.50. Вио лайф кашкавал 2-2.50. Това в паунди, ама брой като взвмаш заплата тука. Ама в лв обърнато е по-евтино.

# 454
Определено ядковите млека са доста скъпи, тези които са ми любими на мен са око 6,50 мъжа ми харесва едно соево което мисля е около 3,50-4 лв беше май, но предполагам че роля играе това че са Био, иначе съм забелязала че има по- евтини соеви продукти, но ние не консумираме такива.

Имаме познати семейство, които искат да са вегани (предимно по етични причини като нас) но за жалост поради финансови причини им е трудно да се справят.

# 455
  • Dope Reach
Ами, аз знам вегани, даже суровоядци, които се справят с нормален бюджет. Животинските храни са доста скъпи, така че ако се заместят със зеленчуци, плодове, семена, зърнени, бобови, ядки, не виждам какъв би бил проблемът от финансова гледна точка. Е, ако искат да използват по-нестандартни храни от това, разбирам. Мен единственото, което ме влече извън основните храни, са именно ядковите млека, хранителната мая и май е това.
Нещо, което ми е странно е как някои се хранят с онези заместители на месо и млечни. Има една ютубърка, която е с бая килограми и се опитва няколко пъти да стане веган, но вместо да си накупи плодове, зеленчуци и останалото, купува по една торба с веган "салами" и "пържоли". Очевидно няма желание да остави животинските храни.

# 456
Ами в Англия се ядат масово полуфабрикати. С месо, без месо, имам чувството, че морков не са белили в живота си някои. Жена му на Пол Макартни има цяла серия с веган полуфабркати. Шунки, салами, наденички. Цели ястия само за печене или пържене.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 12:04 от adelinda

# 457
Голяма глупост е, но по- добре веган полуфабрикати, и да не страдат животни, отколкото рафтове пълни с млечни продукти и всякакви меса... Ако тези храни ще накарат хората да станат вегани - нека да ги има.
Поне е началото на нещо, после човек сам не иска да яде какво да е, поне така си мисля.
Проблема на много хора е, че си мислят че веган храната е скучна, а то даже и джънк има колкото си искаш Grinning
Пак казвам, че не съм фен на тази храна, но е за мен е по-малкото зло.

# 458
  • на острова на мечтите
Аз си правя сама ядкови млека. По 200мл. само за мен обаче. Не купувам готови, или поне не много често. Не ми харесват, защото са с разни подсладители, а аз не пия сладки напитки. Не че не ям сладко де! Просто не добавям захар към нещата за пиене. Нали напитките се пият, за да утолят жаждата. Със захар само ми се пие повече.

# 459
Здравейте!
Имам въпрос към всички,които са консумирали хранителна мая.Информирах се за положителните качества и богатото съдържание на витамин В,но се интересувам дали от нея се напълнява?Ако някой има информация моля да я сподели.
Благодаря предварително!
Да и аз искам да знам дали се пълнее?Ако някой знае,моля да пише!

# 460
  • София
Не се пълнее от хранителна мая.  Нито ако сте слаби и искате да напълнеете, нито ако сте добре с теглото, нито ако сте със свръхтегло.
Лично имам наблюдения и в трите варианта!
Не се и отслабва!

Нищо не се случва видимо!
Евентуално попълва дефицити и се ползва за овкусител.
Откъде ви хрумва, че има такава мощ?

# 461
Защото от бирената мая се пълнее. Аз липно пия ли витамини, нямам наяждане.

# 462
В откритие съм, че препаратите Astonish са веган. Бяха хвалили една паста как чисти. Днес я загледах в магазина и видях, че е веган.

# 463
В откритие съм, че препаратите Astonish са веган. Бяха хвалили една паста как чисти. Днес я загледах в магазина и видях, че е веган.

Да и макар че не съм им ползвала нещата, знам че разлика от доста други са cruelty free.

# 464
Ами ако не греша смисъла да са веган е да не са тествани на животни. Не прочетох да са органик, но мисля че се водиха безвредни за околната среда, но няма да са всички. Видях и спрей с белина, но не ме се ровеше дали и той е веган.

Общи условия

Активация на акаунт