СЕПТЕМВРИйчета 2017г. - тема 2

• 79 290
  • 744
  •   1
Отговори
# 165

Мами на смесено хранене сме ам си го яде без проблем но дам ли му кърма рреве тръшка се все едно отрова съмм му дала на какво може да се дължи

Това отдавна ли се случва или отскоро? Да не би да ти е дошло или пък ако си яла нещо по-особено, вкуса на кърмата може да се промени.

# 166
Днес за 2ри път се случва. Не още не ми е дошло а за яденето нищо по различно от обикновено Sad

# 167
Наистина може да е от вкуса на кърмата. Тук се обсъждаше че АМ и кърма може да се смесват в шише, ако пробваш поне ще е ял и кърма.

# 168
Може ли наистина?

# 169
И аз четох за смесването, но не посмях. Питах и педиатъра и той ме отказа. Но има много, които смесват. Половината мнения са "за", половината "против". Не знам кое е правилно. Освен да пробваш да добавиш малко АМ към кърмата и да видиш ще го изпие ли.

# 170
Друго ,за което се сещам, е в какво съхраняваш кърмата и дали я замразяваш и как я размразяваш? Пак бях чела някъде, че размразената кърма е с променен вкус и някои бебчета я отказват.
Момичета, аз нали бях писала, че бебо заспива сам. Да , ама вече не. Все едно ме чу Simple Smile и сега само гушнат заспива.
И другото ново е , че започна да ака по- често, почти на всяко хранене. Зелено е с малко слуз понякога, педиатърката каза, че е незрялост на храносмилателната система , да не го мисля. А пък аз го мисля:confused:
Малкия се опитва да си създаде режим на сън, сутрин дремва, на обяд по- дълъг сън и вечер дрямка. Обаче още не издържа да не спи между храненията , а не винаги му се получава и съответно периодите на киселеене са повече. Помня и с каката беше така, всяка смяна на режима ставаше плавно и с нерви.

# 171
  • Варна
Юхуууу,вие още ли обсъждате млечните шейкове?
Мен сега ме вълнуват други прозаични неща,като например аз ако сложа елахата колко време ще се задържи в цял и завършен вид,и дали малката няма да направи пожар с коледните лампички..хъм
Таа убостница си събирала пращец за Коледа ,днес реши да ни посипе(нищо ,че го пазела)....5 кг прах за пране.Нищо работа,миришем на хубаво и се пеним...
Лошото ,че и.свърши прашеца ,а имам един куп неизпрано пране.....
Чудя се на Коледа с какво ново нещо ще ме „посипе”

Сега като ви помрънках да спомена.и за бебетата,утре сме на преглед на ортопед ,да стискате палци ,и дано не се потвърди пустата му дисплазия.

# 172
Моят заспива само в мен или до мен, махна ли се от леглото, пълна мистерия как, но усеща, че ме няма, буди се и реве, реве, реве, оставям го да реве, той реве, не се давам, той реве, върша си нещо все едно животът ми е супер и аз нямам дете, той реве, размахвам дрънкалки, той реве. И в моя нощница съм го завивала, и в мой сутиен съм го повивала, изобщо не се лъже, че съм до него, реве. Днес пак така си измъчих ушите половин-един час и го взех обратно в мен. Всеки ден пробвам и еднакво неуспешно. Нямам търпение да влезе в пубертета и да не иска да ме вижда вече...

skabiela, хахах, много е силно това с прашеца😎 стискам всичко за ортопеда Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 дек 2017, 16:11 от surasura

# 173
skabiela, ще посрещнете коледните празници чисти и свежи Relaxed
Успех утре Hands Pray

palomax, ядеш ли млечни продукти?

surasura, и моето първо дете беше така. Денонощно в ръцете ми и само там спеше. Иначе се дереше, но той имаше зверски колики до 4 месец. Имах и една люлка, която се люлееше сама 15 мин. и я използвах да се изкъпя и други неотложни неща. 

Моят бебок два месеца имаше следния режим - яде, спи, яде, спи и така до откат. Обаче какво му стана от 1-2 седмици, дремва по 30 минути и се ококорва и ми вика Агу. За деня му се събира час и половина сън. Не, че се оплаквам, защото вечер поне спи (пу пу), обаче не е ли малко този сън през деня? Някакъв период ли е? Вашите колко спят през деня?

# 174
Бебси спи 2х40 мин. преди обяд и около 2-2.5 часа следобяд. После още веднъж-два пъти по 20-ина мин. до 22 часа, когато яде за последно и заспива. Някой път пропуска едното сутрешно, друг път следобедния сън го разделя с едно ядене. А днес след ваксината се буди само да яде.

# 175
При нас няма вече такива дълги часове спане. Дали защото вечер си ляга рано към 18 часа и от там си взима съня, не знам. Дано да е период, че бях свикнала да си поспива по-дълго през деня.

# 176
MamaJay, кога премина този период със заспиването върху теб първото дете?
За спането: моят е роден в края на септември, в момента около 12 часа на денонощие спи.
На кърма е и се буди да яде през 1,5-2 часа, средно по 12 пъти на ден (моя дебит е малък и толкова мляко може да произведе)
Т.е. спи 1/2 от денонощието, яде 1/4, реве 1/4. Родените в началото на месеца са доста по-отракани вече.

# 177
Вчера сложиха първите две ваксини на бебко - шест валентна и десет валентна 😵. Имам чувството, че всички ваксини заедно ги сложиха. Ако му бяхме сложили и рота-вирусната добре щеше да се нахрани  с ваксини. Вечерта малко температура и беше адски кисел, рев, рев, само на ръце,  докато не подейства Панадол-а. Днес е добре.
За спането спи доста , но той е само на два месеца и тепърва ще намалява съня. Нощният му сън е от 22-23 ч до 6-7 ч. , хапва и заспива до 10-11 ч. След това се редуват ядене, бодърстване, сън 30 -50 минути и пак така до 20 ч, когато стои буден между две хранения и идва ред на банята. Спокоен е. И аз съм спокойна този път 😀.

# 178
  • София
skabiela, ще посрещнете коледните празници чисти и свежи Relaxed
Успех утре Hands Pray

palomax, ядеш ли млечни продукти?

surasura, и моето първо дете беше така. Денонощно в ръцете ми и само там спеше. Иначе се дереше, но той имаше зверски колики до 4 месец. Имах и една люлка, която се люлееше сама 15 мин. и я използвах да се изкъпя и други неотложни неща. 

Моят бебок два месеца имаше следния режим - яде, спи, яде, спи и така до откат. Обаче какво му стана от 1-2 седмици, дремва по 30 минути и се ококорва и ми вика Агу. За деня му се събира час и половина сън. Не, че се оплаквам, защото вечер поне спи (пу пу), обаче не е ли малко този сън през деня? Някакъв период ли е? Вашите колко спят през деня?

Здравейте момичета,
MamaJay при нас е същата ситуация. Мислех и аз да повдигна тази тема, но вие вече сте писали.
Днес Мила спа 1.5ч и ме притеснява това дали е нормално. Мислех си дали не се превъзбужда от сладкото което хапвам. Аз много обичам Simple Smile. Вие хапвате ли сладкиши когато кърмите?

Относно козметиката днес взех A-derma Exomega Fluid Emolient lotion и щам по-късно отзив.

За ваксините аз не съм съгласна да се бие повече от една в един ден. Ние до момента сме сложили само 6валентната 2месец. В понеделник сме на преглед и ще слагаме ваксина пневмококи.

Хубава и спокойна вечер Simple Smile

# 179
MamaJay ям млечни малко, не всеки ден. Не пия прясно мляко, кисело хапвам с мюсли, сирене и кашкавал малко. Даже напоследък не съм хапвала.

Общи условия

Активация на акаунт